[問題] 又黎 Adobe 既傑作... Firefox 既字型...

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

[問題] 又黎 Adobe 既傑作... Firefox 既字型...

文章bananasims » 2007-10-03, 01:11

我記得上次裝 CS3 又係咁, 不過唔記得點解決
一向用開 ARIAL, 後尾同我變做勁核突既正黑
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: [問題] 又黎 Adobe 既傑作... Firefox 既字型...

文章bananasims » 2007-10-03, 16:45

搞掂, 重裝
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: [問題] 又黎 Adobe 既傑作... Firefox 既字型...

文章skyhks » 2007-10-05, 01:04

開 clear type 就靚架啦 ...
圖檔
頭像
skyhks
地球會員

文章bananasims » 2007-10-05, 12:57

開咗 LU~
bananasims
太陽會員

文章efilm » 2007-10-05, 19:49

我個 Fx 而家都係咁。
Fx 唔知點解成日自已會無啦啦自已轉左字形
頭像
efilm
地球會員

文章bananasims » 2007-10-05, 20:49

about:config 同選項->字型改
不過都係重裝好啲, 而且重裝唔會刪晒你既設定
bananasims
太陽會員

文章efilm » 2007-10-07, 10:13

改好左,連 menu 的字形都改返。

userChrome.css
代碼: 選擇全部
menupopup > * {
   font: 15pt "新細明體", Arial, Helvetica, sans-serif;
}

其實應該唔關 Adobe 事。
我次次重裝機後裝 Firefox 後過一排就會自動轉左字形。
有時唔理佢一排又自已轉返正常。

[ 本文章最後由 efilm 於 2007-10-7 10:16 編輯 ]
頭像
efilm
地球會員

文章bananasims » 2007-10-07, 12:58

我就係次次裝 Adobe 都會自己換字型
bananasims
太陽會員

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客