點裝WrodPress...?

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

點裝WrodPress...?

文章eric6a01 » 2011-11-01, 15:34

想裝WrodPress,
但佢又話要咩咩Server......
我學識少,唔知點搞......
頭像
eric6a01
木星會員

Re: 點裝WrodPress...?

文章bananasims » 2011-11-01, 18:58

你有無網頁寄存?
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章eric6a01 » 2011-11-01, 19:18

no....
頭像
eric6a01
木星會員

文章eric6a01 » 2011-11-01, 19:19

我連網頁寄存都唔知係乜sosad... :oops: :oops: :oops:
頭像
eric6a01
木星會員

文章b_kevin_e » 2011-11-02, 17:41

eric6a01 寫:我連網頁寄存都唔知係乜sosad... :oops: :oops: :oops:

sosad
簡單D講網頁寄存咪就係用黎裝你個網站嘅地方

而網頁寄存有D要俾錢,有D唔洗俾
俾錢個服務會通常係好過免費(犯左「相對空廢」tim :oops: ),例如支援、自由度(放自已d google adsense)
通常有心玩嘅都會俾錢寄存公司去租個空間黎掛個網站
唔係話免費唔好,但要有心理準備隨時執會冇啦啦話閂門大吉,到時你冇backup就會乜都冇哂!

香港d網頁寄存又唔特別貴,我而家個wordpress blog用緊嗰plan,500MB空間 + 無限流量先$380(teamagic,但市面會有仲平)
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章Ganapoes » 2013-08-12, 15:51

要有服务器,有空间放……要有域名~
Ganapoes
天王星會員

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 14 位訪客