Microsoft Office 輸入法 2010

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

Microsoft Office 輸入法 2010

文章efilm » 2010-06-20, 12:31

MS 自己獨立放出來,唔洗再特登響 MS Office 2010 隻碟度抽出來用:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... lang=zh-tw

我用緊新倉頡,而家佢有得配詞。但要係換候選字先會出配搭字詞(不過用慣咗 MS Office 新倉頡的話都慣咗唔會點用)
配詞功能:
圖檔

新速成大家最好都係唔用好過用,因為太多組合,開個候選字清單都要 lag 一吓:
圖檔

用緊 XP 的話最好裝埋新細明體更新套件,咁樣先可以顯示到 CJK Unified Ideographs Extension A/B 的表意字(例如「 "車立" "lift"」字)
如果之前有用開的話最好先 export 返你的輸入法辭典,費事佢又要學過啲配詞。 ;)
頭像
efilm
地球會員

Re: Microsoft Office 輸入法 2010

文章Lemon233 » 2010-06-20, 13:11

130MB...

用慣無配詞嘅2007版新倉, 所以應該唔會換...
速成無視
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

Re: Microsoft Office 輸入法 2010

文章ccya965041 » 2010-06-20, 16:11

舊速成夠用了,總之每分鐘最少60字以上啦
頭像
ccya965041
木星會員

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客