新Printer - Canon MP560

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

新Printer - Canon MP560

文章ccya965041 » 2010-06-17, 15:11

話說行行下電器鋪,見到部無線AIO(ALL-IN-ONE)既PRINTER,
連埋無線列印都係CAD$100,抵到爛

圖檔

圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔
頭像
ccya965041
木星會員

Re: 新Printer - Canon MP560

文章Frenchfriezz » 2010-06-17, 16:46

而家買printer真係好平,遲D搞搞下買部新機仲平過買墨水 :P 用完墨水就換機
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章bananasims » 2010-06-17, 18:54

有啲六色墨墨水已經佔咗部機 80%,所以啲墨一乾/用完就將部機送比救世軍
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2010-06-17, 20:35

蕉蕉好浪費...雖然係事實= =
頭像
人仔
金星會員

文章Frenchfriezz » 2010-06-17, 23:52

bananasims 寫:有啲六色墨墨水已經佔咗部機 80%,所以啲墨一乾/用完就將部機送比救世軍

下次送俾我啦 :P 我要慳果20%
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章efilm » 2010-06-18, 19:28

其實家用的話 laser 抵啲定 inkjet 抵?
頭像
efilm
地球會員

文章bananasims » 2010-06-18, 19:42

我分開兩部,彩色 inkjet,黑白 laser
因為彩色 laser 超貴,同埋我見都仲係好大部
同埋好少用彩色,好似我覺得淨買黑白 laser 都 ok
成日用彩色先買 inkjet
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章efilm » 2010-06-18, 21:27

laser 個鼓同碳粉大概可以用幾耐?我見呢兩樣嘢都好貴
頭像
efilm
地球會員

文章bananasims » 2010-06-18, 22:04

呢層唔清楚,不過部機由 F3 買到而家都仲用得,每個禮拜印幾張咁
如果講啲墨容唔容易乾一定係 HP 第一,Canon BROTHER 都差唔多
同埋買過個墨或者碳不如買過部新機,啲碳同墨貴到離晒譜,唔值得買
bananasims
太陽會員

文章ccya965041 » 2010-06-19, 15:50

不過彩色Toner,我check過加拿大bustbuy,
好多都過cad$100以上,真係好貴(仲要係CMYK分開買)

INKJET彩色點都平過LASERJET COLOR,
以一個學生來講,INKJET會容易負擔,
而我自己買開原廠墨,我每星期都平均要印幾十張野出黎,
D墨都可以用到4個月到,我覺得可以接受

個個買新機既話,我地下一代真係可以同D垃圾一齊訓
頭像
ccya965041
木星會員

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 10 位訪客