請問各位有關於網上做零售(時裝).....

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

請問各位有關於網上做零售(時裝).....

文章lotsz » 2010-05-27, 09:33

係邊個網開店好?
成本幾錢??

thanks
圖檔

圖檔
頭像
lotsz
土星會員

Re: 請問各位有關於網上做零售(時裝).....

文章kirisame » 2010-05-27, 13:45

自己搭server啦
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章lotsz » 2010-05-28, 16:25

kirisame 寫:自己搭server啦

其實係點樣搭架??

ps:我係電腦白痴...
圖檔

圖檔
頭像
lotsz
土星會員

文章Puff » 2010-05-28, 17:11

Yahoo Auctions :mrgreen:
Wholehearted plastics are stranger than fiction.
Puff
木星會員

文章b_kevin_e » 2010-05-29, 22:21

Puff 寫:Yahoo Auctions :mrgreen:

Why not eBay :mrgreen:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章hamu278 » 2010-05-30, 07:38

租個網存番黎自己裝程式 :oops:
如果唔識可以睇教學 :oops:
睇完都唔識,可以比錢網存公司幫手、同埋叫佢搵人幫你設計 :oops:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章Frenchfriezz » 2010-05-30, 11:22

b_kevin_e 寫:Why not eBay :mrgreen:

香港根本唔會有人用eBay,尤其佢個search engine根本就係同Yahoo鬥廢,黐Q線
不過喺Yahoo開檔的話就預左有好多行家搞搞震,香港人就係咁衰格
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章ccya965041 » 2010-05-30, 15:50

Frenchfriezz 寫:
b_kevin_e 寫:Why not eBay :mrgreen:

香港根本唔會有人用eBay,尤其佢個search engine根本就係同Yahoo鬥廢,黐Q線
不過喺Yahoo開檔的話就預左有好多行家搞搞震,香港人就係咁衰格

EBAY廢極都唔夠YAHOO廢,係呢邊無乜外國人識YAHOO拍賣,但EBAY一定識,
EBAY個SYSTEM同PAYPAL融合得黎,所以令到PAYPAL呢樣野都係外國好知名,
而香港人,好多都係面交或者郵寄,一玩到PAYAPL就死係度
頭像
ccya965041
木星會員

文章Frenchfriezz » 2010-05-30, 21:48

ccya965041 寫:EBAY廢極都唔夠YAHOO廢,係呢邊無乜外國人識YAHOO拍賣,但EBAY一定識,
EBAY個SYSTEM同PAYPAL融合得黎,所以令到PAYPAL呢樣野都係外國好知名,

你唔好講埋香港網上買家之中有好多都係冇信用卡嘅小朋友,又怕俾老豆老母知買野,所以揀去面交? :mrgreen:

單係eBay個價錢同埋運費已經足夠令我暈喺度,同淘寶網有得揮,完全亂填 :roll:
頭像
火星會員

文章ccya965041 » 2010-06-01, 06:07

Frenchfriezz 寫:
ccya965041 寫:EBAY廢極都唔夠YAHOO廢,係呢邊無乜外國人識YAHOO拍賣,但EBAY一定識,

你唔好講埋香港網上買家之中有好多都係冇信用卡嘅小朋友,又怕俾老豆老母知買野,所以揀去面交? :mrgreen:

單係eBay個價錢同埋運費已經足夠令我暈喺度,同淘寶網有得揮,完全亂填 :roll:

所以ebay係香港紅唔起都係因為呢個原因,
D人覺得信用卡係一樣好難得到既野

係外國,有信用卡先可以註冊一D服務,BOOK酒店,
去EBAY買野,唔通又玩面交?當你有得第一次經驗,
你就會覺得真係簡單到爆

只不過香港D家長搞到D人唔夠膽攞張信用卡儲CREDIT,無法 :oops:
頭像
ccya965041
木星會員

文章Frenchfriezz » 2010-06-01, 13:56

ccya965041 寫:所以ebay係香港紅唔起都係因為呢個原因,
D人覺得信用卡係一樣好難得到既野

係外國,有信用卡先可以註冊一D服務,BOOK酒店,
去EBAY買野,唔通又玩面交?當你有得第一次經驗,
你就會覺得真係簡單到爆

只不過香港D家長搞到D人唔夠膽攞張信用卡儲CREDIT,無法 :oops:

鬼係

外國消費文化同香港根本就唔同,科技嘅發展步伐點都係有差距
好似碌卡咁,喺美加D card terminals晨早轉左用broadband,香港仲係用緊電話線戇居居撥號
喺美國買個M記餐,碌一碌唔洗十秒搞掂,找錢都耐過佢,但可惜香港冇嘛
所以你去百佳買野碌卡都難免會聽到排後面D人怨聲載道
(不過我好少理,就算買十幾蚊野都照碌,儲Cash Dollar :ugeek: )

再加上香港本身咁細,你搭車出去面交都係好快搞掂;相反用信用卡又要收手續費,搵鬼買咩
信用卡難得到,香港就唔會有咁多人欠落成身卡數,我地就唔洗晚晚都俾安信UA果D財務公司廣告轟炸啦 :?
頭像
火星會員

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 16 位訪客