Google Maps 中文名

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

Google Maps 中文名

文章bananasims » 2010-04-17, 22:06

全球都比啲殘體中文名入侵晒 :P

Hôpital Géneral-Juif 變咗將軍瑞夫醫院 :ugeek: 應該係猶太醫院
不過 Montreal General Hospital 無譯做蒙特利爾將軍醫院
Autoroute Transcanadienne 譯做貫穿加拿大的道路
Autoroute Métropolitaine 梅特羅波利泰訥高速公路

NYC
Hell's Kitchen 無譯做地獄廚房 :oops: 譯咗做埃斯基欽

香港都有事 :lol:

Google 都唔知搞乜
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: Google Maps 中文名

文章Frenchfriezz » 2010-04-18, 01:11

Google好做唔做,係都要做D咁抵鬧嘅行為

但唔知Google係咪聽到有太多投訴,最近一次更新香港已經冇哂殘體字,而家都冇 :P
不過其他國家就…

搞搞下我有D反對佢將強國咕狗搬黎香港,累街坊 :roll:
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章大大師兄 » 2010-04-18, 10:04

痴孖筋

好彩我用開嘅 maps.google.com 未波及啫,唔好再用香港版啦 :P
圖檔
大大師兄
地球會員

文章人仔 » 2010-04-18, 12:02

大大師兄 寫:痴孖筋

好彩我用開嘅 maps.google.com 未波及啫,唔好再用香港版啦 :P

我咪又係用開maps.google.com
咪一樣同我轉左殘中
頭像
人仔
金星會員

文章Frenchfriezz » 2010-04-18, 14:04

正話再開黎睇,殘體字消失哂 :D 得番強國仲有
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章大大師兄 » 2010-04-19, 17:19

Frenchfriezz 寫:正話再開黎睇,殘體字消失哂 :D 得番強國仲有

熱烈地彈琴熱烈地唱
圖檔
大大師兄
地球會員

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客