電腦懷疑中木馬

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

電腦懷疑中木馬

文章alamkwokhoi » 2010-03-21, 08:07

部機時時輕輕地,都唔知中左d咩差野木馬,搞到我升windows7時,到到最後個完成安裝的時候,就卡死,我之前開過沖天變v3.8b,我個時唔知個外掛係假,我就開左佢,跟住個班uhk班友話個外掛有毒,係木馬,我用左ghost之後,我個硬盆無啦啦小左勁多gb,有相為証,有windows7的升級表﹗
部機升7仔都唔得,用返一個正式的xp仔都唔得,佢都會冇啦啦中毒,搞到就機勁橪慢,又唔知點解又唔知咩事,我用過NOD32最新版本都搵唔到毒,但我琴晚用金山搵到1隻木馬,清左之後,我就試下升返7仔,結果都係唔得,又到到完成安裝個時卡死﹗
証明同相:http://hksora.com/images/1269129020.rar
最後由 efilm 於 2010-03-21, 11:05 編輯,總共編輯了 3 次。
理由: 提醒:文章>須使用簡單且明瞭的主題名稱,不得使用任何誇大及 / 或吸引注意力的字詞及 / 或符號。
alamkwokhoi
天王星會員

Re: 幫幫小弟]大家幫幫我手[急急急]

文章KeroChu » 2010-03-21, 09:45

NOD32 = 廢
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

Re: 電腦懷疑中木馬

文章bananasims » 2010-03-21, 10:21

你整個 rar 出黎我都懷疑緊入面有無毒
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章hamu278 » 2010-03-21, 12:12

我用 COMODO Firewall & Defense+ + Microsoft Security Essentials
如果有程式修改系統檔案、執行其他程式、連接網絡 等,COMODO 都會問你點處理 :D :D
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章Freeman » 2010-03-21, 15:30

hamu278 寫:我用 COMODO Firewall & Defense+ + Microsoft Security Essentials
如果有程式修改系統檔案、執行其他程式、連接網絡 等,COMODO 都會問你點處理 :D :D

用M$不如唔用(先入為主, 但點叫M$喺呢方面比信心我)
我用Avast! 5
Freeman
地球會員

文章hamu278 » 2010-03-21, 15:35

Freeman 寫:
hamu278 寫:我用 COMODO Firewall & Defense+ + Microsoft Security Essentials

用M$不如唔用(先入為主, 但點叫M$喺呢方面比信心我)
我用Avast! 5

老實講,我用 MSE 都有唔少不快經歷,可能遲 d 轉番用 Avira :ugeek:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章ccya965041 » 2010-03-22, 15:24

如果你話xp升去win 7當然唔得,根本唔可以咁樣升級
其實係咪關事於你升級個part有問題?
anyway,NOD32真係唔掂,我還用緊Norton 360,連下載都會掃毒,
咁樣黎得安全d

樓主個RAR file,最好你proof個content係無野,
我下載左就自動delete左,因為檔案太少人下載兼有木馬
頭像
ccya965041
木星會員

文章johnwong32000 » 2010-03-26, 13:41

大家可以唔需要為呢件事操心:
問題經已解決
因為個顯卡鬆鬆地呀﹗搞到咁LO

http://www.alan888.com/Discuz/redirect. ... o=lastpost
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

文章bteonnsg » 2010-03-28, 10:03

alamkwokhoi 寫:部機時時輕輕地,都唔知中左d咩差野木馬,搞到我升windows7時,到到最後個完成安裝的時候,就卡死,我之前開過沖天變v3.8b,我個時唔知個外掛係假,我就開左佢,跟住個班uhk班友話個外掛有毒,係木馬,我用左ghost之後,我個硬盆無啦啦小左勁多gb,有相為証,有windows7的升級表﹗
部機升7仔都唔得,用返一個正式的xp仔都唔得,佢都會冇啦啦中毒,搞到就機勁慢,又唔知點解又唔知咩事,我用過NOD32最新版本都搵唔到毒,但我琴晚用金山搵到1隻木馬,清左之後,我就試下升返7仔,結果都係唔得,又到到完成安裝個時卡死﹗
証明同相:http://hksora.com/images/1269129020.rar

8-)

另外據我所知衝天變唔係某出名OLG嘅外掛嚟架咩
bteonnsg
地球會員

文章Kukuku » 2010-03-28, 12:26

bteonnsg 寫:
alamkwokhoi 寫:部機時時輕輕地,都唔知中左d咩差野木馬,搞到我升windows7時,到到最後個完成安裝的時候,就卡死,我之前開過沖天變v3.8b,我個時唔知個外掛係假,我就開左佢,跟住個班uhk班友話個外掛有毒,係木馬,我用左ghost之後,我個硬盆無啦啦小左勁多gb,有相為証,有windows7的升級表﹗
部機升7仔都唔得,用返一個正式的xp仔都唔得,佢都會冇啦啦中毒,搞到就機勁慢,又唔知點解又唔知咩事,我用過NOD32最新版本都搵唔到毒,但我琴晚用金山搵到1隻木馬,清左之後,我就試下升返7仔,結果都係唔得,又到到完成安裝個時卡死﹗

8-)

另外據我所知衝天變唔係某出名OLG嘅外掛嚟架咩

聽講係"跑Online"既外掛 :evil:
頭像
Kukuku
土星會員

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 14 位訪客