Firefox 3.6

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

Firefox 3.6

文章skyhks » 2010-03-14, 03:13

升左之後覺得用唔慣,
平時用新分頁開啟連結會係最尾開, 但3.6係右邊開=.=
仲有滑鼠向下碌快左, 按連結又有虛線框 (之前好似冇)
暫時發現咁多...
圖檔
頭像
skyhks
地球會員

Re: Firefox 3.6

文章Lemon233 » 2010-03-14, 10:45

>>平時用新分頁開啟連結會係最尾開, 但3.6係右邊開=.=
不過方便咗我...
>>仲有滑鼠向下碌快左
無乜感覺
>>按連結又有虛線框
唔係不嬲都有咩...
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章hamu278 » 2010-03-14, 11:11

習慣問題 8-) 8-)
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章Frenchfriezz » 2010-03-14, 11:38

分頁問題可以set,但我本身係ChromiFox Xtreme個settings果度搞
(我仲以為係個theme搞鬼添)

最大問題係3.6唔support Facebook新photo uploader :x 我唔想再用佢個垃圾Java uploader喇
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章hamu278 » 2010-03-14, 12:42

Frenchfriezz 寫:分頁問題可以set,但我本身係ChromiFox Xtreme個settings果度搞
(我仲以為係個theme搞鬼添)

最大問題係3.6唔support Facebook新photo uploader :x 我唔想再用佢個垃圾Java uploader喇

我依家用 Picasa Uplaod 上 facebook 就算 :ugeek:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章skyhks » 2010-03-15, 01:50

仲有打倉頡冇彈d碼出黎
圖檔
頭像
skyhks
地球會員

文章Frenchfriezz » 2010-03-15, 14:01

唔知關唔關FF3.6事,facebook同埋有D網都無啦啦變哂做細明體,點搞都整唔番做正黑體 :x 好樣衰
頭像
火星會員

文章skyhks » 2010-03-16, 16:36

Frenchfriezz 寫:唔知關唔關FF3.6事,facebook同埋有D網都無啦啦變哂做細明體,點搞都整唔番做正黑體 :x 好樣衰

我都試過, 登出再登入返就得 :oops:
圖檔
頭像
skyhks
地球會員

文章Lemon233 » 2010-03-17, 16:58

吖, 升咗3.6之後啟動慢好多...
等廿幾秒之後先出嚟...
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章Frenchfriezz » 2010-03-18, 23:58

同埋block左popup個notification果度冇左「顯示popup」呢項,要睇到個popup就一定要set例外網站
頭像
火星會員

文章skyhks » 2010-04-03, 13:17

right click 圖片好似唔同左,
我記得以前有得開一個視窗仔睇佢 link 同 alt 架 :oops:
圖檔
頭像
skyhks
地球會員

文章hamu278 » 2010-04-03, 13:21

skyhks 寫:right click 圖片好似唔同左,
我記得以前有得開一個視窗仔睇佢 link 同 alt 架 :oops:

有,"檢視圖片資訊"
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章人仔 » 2010-04-04, 00:16

hamu278 寫:

有,"檢視圖片資訊"

係唔同左以前哥個GA :lol:
頭像
人仔
金星會員

文章Freeman » 2010-04-04, 00:19

Firefox 愈來愈唔爭氣...(好過Safari既 :oops: )
Freeman
地球會員

文章skyhks » 2010-04-04, 04:09

hamu278 寫:

有,"檢視圖片資訊"

呢個唔輕型 :oops:
要等佢 load 哂個網 d 圖先,
以前戈個只係一個視窗仔 :oops:
圖檔
頭像
skyhks
地球會員

文章Frenchfriezz » 2010-04-04, 17:14

Firefox新版會support Chrome extensions,但作用唔大,正如冇人會折墮到用Chrome嘅殘廢Adblock

相反如果Chrome正式支援Firefox果D的話,就係我轉用Chrome嘅時候 :D
*而家Chrome實在非常之唔好用 :roll:
頭像
火星會員

文章大大師兄 » 2010-04-04, 22:09

Frenchfriezz 寫:Firefox新版會support Chrome extensions,但作用唔大,正如冇人會折墮到用Chrome嘅殘廢Adblock

相反如果Chrome正式支援Firefox果D的話,就係我轉用Chrome嘅時候 :D
*而家Chrome實在非常之唔好用 :roll:

雖然已經轉咗 Google Chrome,不過我都好希望可以玩埋 Firefox 啲 add-ons :D
圖檔
大大師兄
地球會員

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 12 位訪客