望到隔離有部Netbook,即刻好想要一部!

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

Re: 望到隔離有部Netbook,即刻好想要一部!

文章KeroChu » 2009-12-18, 19:24

咁我就儲錢買部Pavllion算。
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章大大師兄 » 2009-12-19, 09:28

ccya965041 寫:到現在,已經有唔少人都用手提電腦代替桌上電腦,因為可以周圍放,
但局限於手提電腦體積問題,如果散熱得唔好,好易壞

而桌上電腦唔可以代替既原因,係因為好虱廠商會依桌上電腦而訂立佢地既hardware,
而手提電腦既hardware,好多時都有局限,個cpu太勁又會令舊電池無咁見駛

當然一定有人話買apple,不過佢配件貴,唔係人人買得起,
跟手尾既野就更多

不過打CS又唔LAG好易姐,前朝P4都得啦 :oops: :oops: :oops:

notebook 嘅最大問題係你一日到黑插住舊電實壞
圖檔
大大師兄
地球會員

文章ccya965041 » 2009-12-19, 15:56

大大師兄 寫:
ccya965041 寫:到現在,已經有唔少人都用手提電腦代替桌上電腦,因為可以周圍放,

而桌上電腦唔可以代替既原因,係因為好虱廠商會依桌上電腦而訂立佢地既hardware,
而手提電腦既hardware,好多時都有局限,個cpu太勁又會令舊電池無咁見駛

跟手尾既野就更多

不過打CS又唔LAG好易姐,前朝P4都得啦 :oops: :oops: :oops:

無人叫你長插舊電,你可以拔走佢ma==
頭像
ccya965041
木星會員

文章銘仔 » 2009-12-19, 17:58

ccya965041 寫:
大大師兄 寫:

跟手尾既野就更多

比人一「拍」你AC電,即刻玩完 :roll:
頭像
銘仔
金星會員

文章人仔 » 2009-12-19, 21:09

唔想舊電壞GE
唔好用咋係LO
頭像
人仔
金星會員

文章ccya965041 » 2009-12-20, 00:41

銘仔 寫:
大大師兄 寫:

跟手尾既野就更多

咁呢類賤人,比著我就已經鬧爆佢啦,
正常有腦袋既人,點會無啦啦啪左個電制?

有錢sd,就係手提電腦入面裝SSD,包你實時咁儲存資料,無走雞

停電就無法啦
頭像
ccya965041
木星會員

文章大大師兄 » 2009-12-20, 14:08

銘仔 寫:
大大師兄 寫:

跟手尾既野就更多

咁用 desktop 都係一斷電就乜都即刻冇晒㗎啦 :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :roll:
圖檔
大大師兄
地球會員

文章bananasims » 2009-12-20, 14:46

大大師兄 寫:
銘仔 寫:比人一「拍」你AC電,即刻玩完 :roll:

咁用 desktop 都係一斷電就乜都即刻冇晒㗎啦 :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :roll:

我都想講呢樣 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章orzman » 2009-12-25, 19:12

我當 iPod touch 係小型電腦架喎 :oops:
講真唔通出街一路行街一路拎住部 Netbook 上網?
PDA / iPhone / iPod touch 都話細細部,可以一路行一路拎住黎玩,上網啫。
至於你話拎部 Netbook 黎打 CS ,個 mon 咁細,
打都打得唔過癮啦。
不如比多啲錢買部新電腦好過。

講真,iPod touch好正 :P
咩都應有盡有。
如果有人肯開發埋 For iPod touch 同 iPhone 的 Online Games 真係完美。
;0)
頭像
orzman
土星會員

文章bananasims » 2009-12-25, 19:36

orzman 寫:我當 iPod touch 係小型電腦架喎 :oops:
PDA / iPhone / iPod touch 都話細細部,可以一路行一路拎住黎玩,上網啫。
至於你話拎部 Netbook 黎打 CS ,個 mon 咁細,
打都打得唔過癮啦。

咩都應有盡有。
如果有人肯開發埋 For iPod touch 同 iPhone 的 Online Games 真係完美。

嗰啲例:賽車 online game 要比錢的 :oops:
iPod Touch 如果有 PocketWifi + Skype + Skype 點數可以當電話用添 :P :P
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章orzman » 2009-12-25, 19:56

bananasims 寫:
orzman 寫:我當 iPod touch 係小型電腦架喎 :oops:
打都打得唔過癮啦。

咩都應有盡有。

嗰啲例:賽車 online game 要比錢的 :oops:
iPod Touch 如果有 PocketWifi + Skype + Skype 點數可以當電話用添 :P :P

應該會有破解版 :P ?
其實我想像過有一舊野可以把 USB 轉插成為 iPod touch 個插頭
咁就可以用倒個啲 PocketWifi..
;0)
頭像
orzman
土星會員

文章bananasims » 2009-12-25, 20:05

JB 囉
我而家行緊德雲道 :oops:
bananasims
太陽會員

文章orzman » 2009-12-25, 20:48

bananasims 寫:JB 囉
我而家行緊德雲道 :oops:

依家你喺街?
JB 左啦..
想裝個多工但唔知做咩用唔到-__-"
你個道有 Wi-Fi 架?
;0)
頭像
orzman
土星會員

文章bananasims » 2009-12-25, 22:34

頭先我喺街
我有 PocketWifi
bananasims
太陽會員

文章orzman » 2009-12-25, 23:26

哦..PCCW 呢隻都幾方便喎..
;0)
頭像
orzman
土星會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-26, 06:41

bananasims 寫:頭先我喺街
我有 PocketWifi

有米
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

上一頁

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客