iTouch 可唔可以用 usb 傳輸記憶卡資料或者連接相機?

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

iTouch 可唔可以用 usb 傳輸記憶卡資料或者連接相機?

文章Roy » 2009-10-13, 21:15

如題, 最近睇緊 iPod touch, 唔知可唔可以將記憶卡資料用 usb 過落 iTouch 唔經電腦又或者連接相機方便過相嘅呢?
圖檔
頭像
Roy
木星會員

Re: iTouch 可唔可以用 usb 傳輸記憶卡資料或者連接相機?

文章bananasims » 2009-10-13, 21:19

iPod Touch 唔可以當 USB 手指用 :oops:
連電腦都唔得,所以你講既野無乜可能

* 電腦:有人用 Bonjour 成功將 iPod Touch 當 HDD,不過我搵唔返條 link
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: iTouch 可唔可以用 usb 傳輸記憶卡資料或者連接相機?

文章Roy » 2009-10-13, 21:22

bananasims 寫:iPod Touch 唔可以當 USB 手指用 :oops:
連電腦都唔得,所以你講既野無乜可能

* 電腦:有人用 Bonjour 成功將 iPod Touch 當 HDD,不過我搵唔返條 link

如果連電腦都唔得噉啲歌曲同影片係點樣擺落度 IPT 度架? :oops:
圖檔
頭像
Roy
木星會員

文章bananasims » 2009-10-13, 21:27

經 iTunes :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Roy » 2009-10-13, 21:30

bananasims 寫:經 iTunes :oops:

即係如果要喺第二部電腦 (唔係自己果部) 過野落去就又要安裝番 iTunes 先得 :oops: 蘋果好識搵食姐... :oops:
圖檔
頭像
Roy
木星會員

文章bananasims » 2009-10-13, 21:38

iPod 只係單向,啲音樂無得過完一部 iPod,第二部電腦又喺 iPod 拎返

據我所知,只係得 iPod Touch 同 iPhone 無 USB harddrive 的,其他 iPod 有
呢啲 iPod,喺 Windows 解除隱藏可以拎返啲 file
bananasims
太陽會員

文章ccya965041 » 2009-10-14, 04:59

係IPOD TOUCH同埋IPHONE入面既音樂或者影片係可以攞番出黎既,
我自已都有個一個軟體,好多呢一類軟體都係要買,
而且APPLE個自家程式又不可以雙向轉輸,好失敗。

不過如果你當佢係FLASH DRIVE咁,我估你部野好快玩完。
頭像
ccya965041
木星會員

文章efilm » 2009-10-14, 21:26

ccya965041 寫:而且APPLE個自家程式又不可以雙向轉輸,好失敗。

原因話係唔想畀人將買返來放落 iPod 入面啲歌過落第部電腦(版權問題)
頭像
efilm
地球會員

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客