i-circle 有無人用九方VS??

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

i-circle 有無人用九方VS??

文章dickyho01025 » 2009-06-16, 23:06

有註冊左既話, 可唔可以sd /upload 你C:\Program Files\Q9VSB5入面個q9m.sac比我

作研究破解之用

小弟先在此作萬二分既感謝先

PS: 找到破解方法, 不過要這個file
dickyho01025
土星會員

Re: i-circle 有無人用九方VS??

文章efilm » 2009-06-16, 23:08

我都係用緊 Q9XP
而家九方好狗,正版都要限住安裝次數,不論 Windows 版定 Mac 版。
頭像
efilm
地球會員

文章dickyho01025 » 2009-06-16, 23:10

http://ecweblog.com/?p=3

我上網search到呢個blog寫咁樣可以crack到佢

PS' 其實我而家都係係用緊VS+XP個interface去用, 見有呢個方法想試下VS有乜特別
土星會員

文章UCR683 » 2009-06-16, 23:16

我也是用Q9XP 版。
現時香港除了「九方」這款易用的商業中文輸入法軟件外,就少見其他易用的中文輸入法了!

對於慣用「九方」的人來說,要改用倉頡輸入法,是一種痛苦的經驗,但亦是無法之中的辦法—所有中文視窗,均內置倉頡及速成輸入法。
即使是港式廣東話輸入法,亦難見有免費的版本。
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章dickyho01025 » 2009-06-16, 23:20

UCR683 寫:我也是用Q9XP 版。
現時香港除了「九方」這款易用的商業中文輸入法軟件外,就少見其他易用的中文輸入法了!

對於慣用「九方」的人來說,要改用倉頡輸入法,是一種痛苦的經驗,但亦是無法之中的辦法—所有中文視窗,均內置倉頡及速成輸入法。

我之前Computer(Form 1 o個時), 就係比個倉頡搞到CL唯一一次fail, 慘... 明明用慣q9 o架ma
土星會員

文章hamu278 » 2009-06-17, 17:13

efilm 寫:我都係用緊 Q9XP
而家九方好狗,正版都要限住安裝次數,不論 Windows 版定 Mac 版。

yes… 限左三次… :oops:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章Lemon233 » 2009-06-17, 17:16

hamu278 寫:
efilm 寫:我都係用緊 Q9XP

yes… 限左三次… :oops:

EA個死人DRM...
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章人仔 » 2009-06-17, 18:12

擺到明狗方就呃錢啦
同佢買一套軟件只係比人安三次
三次之後每100
唔好去搶
頭像
人仔
金星會員

文章dickyho01025 » 2009-06-17, 18:46

人仔 寫:擺到明狗方就呃錢啦
同佢買一套軟件只係比人安三次
三次之後每100
唔好去搶

所以D人個個裝Q9XP, 無人裝Q9VS
土星會員

文章大大師兄 » 2009-06-21, 21:13

九方的確係一種唔多需要學習的中文輸入法。我第一隻用既中文輸入法都係九方。
圖檔
大大師兄
地球會員

文章UCR683 » 2009-06-21, 22:59

我就希望在 Linux 上能夠免費使用九方,而毋須繁複授權(現時有這款應對Linux軟件,不過卻是用DRM 的)。
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章chungcf2006 » 2009-07-15, 22:52

好彩我一學電腦就學速成 :) ,淨識九方嘅話我覺得會勁難搵工 8-)
圖檔
頭像
chungcf2006
土星會員

文章bteonnsg » 2009-07-15, 23:29

大大師兄 寫:

九方的確係一種唔多需要學習的中文輸入法。我第一隻用既中文輸入法都係九方。

不過對於同其他常用嘅輸入法嵌接方面,九方實在係做得太差。
bteonnsg
地球會員

文章ccya965041 » 2009-07-17, 07:31

速成萬歲! :)
頭像
ccya965041
木星會員

文章kirisame » 2009-07-30, 20:59

ccya965041 寫:速成萬歲! :)

X2 :lol:
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客