劣評時間又來了...

各式各樣的模擬作品分享、製作心得。
版面規則
  • 本版面討論的內容必須是模擬作品。模擬作品是指:
    1. 仿照現實物件而製作的作品;或
    2. 概念沿自現實物件的作品。
  • 有關各種製作軟件的使用技巧、教學應於圖像處理及影片製作發表。

劣評時間又來了...

文章marcowong1011 » 2010-03-07, 15:58

油麻地站
圖檔
圖檔
金鐘站
圖檔
兆康站
圖檔
太子站
圖檔
圖檔
鰂魚涌站
圖檔
南昌站
圖檔
圖檔
羅湖站
圖檔
中環站
圖檔
圖檔
圖檔
最後由 marcowong1011 於 2010-04-02, 18:58 編輯,總共編輯了 1 次。
marcowong1011
土星會員

Re: 劣評時間又來了...

文章efilm » 2010-03-07, 17:07

Meeting Point 串錯字
頭像
efilm
地球會員

文章marcowong1011 » 2010-03-07, 17:56

efilm 寫:Meeting Point 串錯字

已改
圖檔
土星會員

文章bananasims » 2010-03-07, 18:16

中英文上下分開啲 :oops:

* 我最鐘意油麻地呢隻牌
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章marcowong1011 » 2010-03-07, 18:25

bananasims 寫:中英文上下分開啲 :oops:

下次畫會改下 ;)
thx!
土星會員

文章johnwong32000 » 2010-03-07, 20:08

marcowong1011 寫:
bananasims 寫:中英文上下分開啲 :oops:

下次畫會改下 ;)
thx!

比例錯晒,講完。
(下?邊到比例錯?你講清楚D好wo...)
http://kinkidt.i-cweb.net/New/images/dr ... _sim-f.png
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

文章Frenchfriezz » 2010-03-08, 00:09

johnwong32000 寫:比例錯曬,講完。
http://kinkidt.i-cweb.net/New/images/dr ... _sim-f.png

你唔係呀嘛?拎自己畫既嘅俾人參考?
你拎MTR出嘅PDF就話有說服力姐… :roll:
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章johnwong32000 » 2010-03-08, 06:45

Frenchfriezz 寫:
johnwong32000 寫:比例錯曬,講完。

你唔係呀嘛?拎自己畫既嘅俾人參考?
你拎MTR出嘅PDF就話有說服力姐… :roll:

指示牌都有PDF??? :o
但係我果D都唔錯ar, 起碼自己睇都覺得順眼。
我一睇佢果D就覺得有D地方唔順眼,冇咩野可以送俾你參考,又想幫幫忙佢,只好送少少自己ge 圖俾佢。
費時搞到又有一堆小朋友整一分鐘圖。(唔係話佢)
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
木星會員

文章人仔 » 2010-03-08, 13:09

你就算拎張相出泥都好過拎張你自己整GE圖出泥啦化 :?:
頭像
人仔
金星會員

文章marcowong1011 » 2010-03-08, 17:10

johnwong32000 寫:比例錯晒,講完。

Oh 多謝你寶貴嘅意見喎!

我都俾番D 意見你:

你自己反思一下你自己俾意見時所用嘅態度
最後由 marcowong1011 於 2010-03-08, 17:32 編輯,總共編輯了 1 次。
土星會員

文章Frenchfriezz » 2010-03-08, 17:15

johnwong32000 寫:指示牌都有PDF??? :o
但係我果D都唔錯ar, 起碼自己睇都覺得順眼。
我一睇佢果D就覺得有D地方唔順眼,冇咩野可以送俾你參考,又想幫幫忙佢,只好送少少自己ge 圖俾佢。
費時搞到又有一堆小朋友整一分鐘圖。(唔係話佢)

有人幫我答左,冇PDF你唔識咁做咩?
人仔 寫:你就算拎張相出泥都好過拎張你自己整GE圖出泥啦化 :?:

本來我對你嘅語氣已經好唔妥,如果唔係你之前個post我又點會話你曲線讚自己個網勁呀?
你自己唔講比例錯在邊度,之後出張自己畫嘅圖出黎,你唔係默認左你自己畫嘅圖係同實物一樣咁又係乜呀!咁唔係自大又係乜呀!

有時見到D比較差嘅作品難免會令人心情唔多靚,但如果因為咁用黎間接表示自己嘅作品係佳品嘅話,恕我接受唔到,係:roll:
頭像
火星會員

文章Frenchfriezz » 2010-03-08, 17:51

圖檔
圖檔
其實呢兩款牌都幾蝦人畫,因為塊牌唔夠闊所以英文字要夾硬縮窄
但縮得唔好就做唔出實物果種神髓出黎,所以我以前試過畫過一次就放棄左 :D

其實你可以參考下地鐵果D PDF,照跟番圖入面D字黎打,對好哂位再改番做自己想要嘅字 :P
圖檔
圖檔
頭像
火星會員

文章johnwong32000 » 2010-03-08, 20:58

本來我對你嘅語氣已經好唔妥,如果唔係你之前個post我又點會話你曲線讚自己個網勁呀?
你自己唔講比例錯在邊度,之後出張自己畫嘅圖出黎,你唔係默認左你自己畫嘅圖係同實物一樣咁又係乜呀!咁唔係自大又係乜呀!

有時見到D比較差嘅作品難免會令人心情唔多靚,但如果因為咁用黎間接表示自己嘅作品係佳品嘅話,恕我接受唔到,係:roll:

呢個你reply果陣都留左一條線俾我,我知道,多謝Frenchfriezz教導小弟~ :)
呢排寫野唔知點解會咁...可能只係之前冇表現出黎。

人仔 寫:你就算拎張相出泥都好過拎張你自己整GE圖出泥啦化 :?:

但如果因為咁用黎間接表示自己嘅作品係佳品嘅話

marcowong1011 寫:
johnwong32000 寫:比例錯晒,講完。

Oh 多謝你寶貴嘅意見喎!

我都俾番D 意見你:

你自己反思一下你自己俾意見時所用嘅態度

其實真係無心之失,我唔會話自己果D佳作,因為一山還有一山高,好多人勁過我好多。
順道講講,IC Froum響上個星期己經超越番。

我以為冇,其實係有ge:
http://picasaweb.google.com/Kinkidt/200 ... 4817571842

只有側面炸,要自己拉正 :!:
圖檔
頭像
木星會員

回到 [B2a] 模擬作品

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客