青衣站

各式各樣的模擬作品分享、製作心得。
版面規則
  • 本版面討論的內容必須是模擬作品。模擬作品是指:
    1. 仿照現實物件而製作的作品;或
    2. 概念沿自現實物件的作品。
  • 有關各種製作軟件的使用技巧、教學應於圖像處理及影片製作發表。

Re: 青衣站

文章人仔 » 2009-12-06, 20:04

駅.......
頭像
人仔
金星會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-06, 21:38

人仔 寫:駅.......

我開頭以為CH係用日文為主,改番做「站」同埋轉左CH英文站名字體
圖檔
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章bananasims » 2009-12-06, 21:41

唔知點解總係覺得灰襯白好怪
同埋條樓梯 :oops: 唔合消防例 :P

不如個站牌好似荃灣西咁,放喺條扶手電梯上面
後面放廣告 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-06, 22:16

bananasims 寫:唔知點解總係覺得灰襯白好怪
同埋條樓梯 :oops: 唔合消防例 :P

不如個站牌好似荃灣西咁,放喺條扶手電梯上面
後面放廣告 :oops:

擺邊靚D? :P
圖檔
頭像
火星會員

文章bananasims » 2009-12-06, 23:39

如果人流係從左邊黎都唔錯
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-26, 02:39

新起左個廁所,搞左成晚只係整好男廁80% :oops:
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔

呢個廁格設計有少少特別,門同埋隔板都係用液晶玻璃,一鎖就就會自動變成第五格咁樣 :P
圖檔
圖檔
頭像
火星會員

文章johnwong32000 » 2009-12-26, 18:50

[quote="Frenchfriezz"]新起左個廁所,搞左成晚只係整好男廁80% :oops:
[img]http://img33.imageshack.us/img33/364/toilet1.png[/img]
[img]http://img14.imageshack.us/img14/8193/toilet2.png[/img]
[img]http://img697.imageshack.us/img697/1803/toilet3.png[/img]
[img]http://img85.imageshack.us/img85/4996/toilet4.png[/img]

呢個廁格設計有少少特別,門同埋隔板都係用液晶玻璃,一鎖就就會自動變成第五格咁樣 :P
[img]http://img46.imageshack.us/img46/2365/toilet5.png[/img]
[img]http://img685.imageshack.us/img685/6404/toilet6.png[/img][/quote]

哈哈,仲有廁所?呢個車站都幾好~
CH Metro都可以響度搵到,好難得。
p.s.有無售票機、增值機果D?(直望,你果D係打斜)
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

文章人仔 » 2009-12-26, 23:29

Frenchfriezz 寫:新起左個廁所,搞左成晚只係整好男廁80% :oops:

紅外線感應哥舊野凹返入去平返會好睇D
頭像
人仔
金星會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-26, 23:35

部機開始頂唔順,係勁crash四十幾次下千辛萬苦render出黎既四張圖

重新整過個廁所,50%
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
頭像
火星會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-28, 01:14

翻新後廁格 :D
圖檔
圖檔
呢張變態圖真係,render左兩粒幾鐘 :twisted:
圖檔
頭像
火星會員

文章matthew20029 » 2009-12-28, 12:19

整得很漂亮
但是車站用黑色做主色
是否會給予人單調的感覺?
個人認為轉用其他比較鮮豔的顏色比較好
matthew20029
天王星會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-28, 18:48

matthew20029 寫:整得很漂亮
但是車站用黑色做主色
是否會給予人單調的感覺?
個人認為轉用其他比較鮮豔的顏色比較好

上層個出口根本都未做裝修,又點會有顏色?

圖檔
終於成功整到反光地台 :D
頭像
火星會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-29, 01:14

圖檔
換左新圍欄,燈箱入面站名字體轉番做HKB標準,個殼頂同底轉用鏡面物料,同埋終於著燈 :D
頭像
火星會員

文章kirisame » 2009-12-29, 19:15

johnwong32000 寫:
Frenchfriezz 寫:新起左個廁所,搞左成晚只係整好男廁80% :oops:
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔

圖檔
圖檔

哈哈,仲有廁所?呢個車站都幾好~
CH Metro都可以響度搵到,好難得。
p.s.有無售票機、增值機果D?(直望,你果D係打斜)

發現原來我地同HKB個位差唔多,當然搞下轉乘方便下
(順便等HKB設計埋青衣站節省成本)

不過friezz D車站真係幾型棍 :mrgreen:
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章Frenchfriezz » 2010-02-16, 18:32

kirisame 寫:發現原來我地同HKB個位差唔多,當然搞下轉乘方便下
(順便等HKB設計埋青衣站節省成本)

不過friezz D車站真係幾型棍 :mrgreen:

但你整BVE果陣又會唔會好似我而家咁燒face先? :D

圖檔
圖檔
始終都係鍾意黑底既牌,加左兩塊新牌做試驗性質,格式依舊抄狗鐵style,同埋改用反光物料 :P
呢個咁grand既月台將會成為歷史,因為青衣站新設計會變成一個以黑色玻璃為主題既車站
頭像
火星會員

文章人仔 » 2010-02-16, 19:32

3DS MAX D燈光真係好洗好用...
可惜我唔識用 :cry:
頭像
人仔
金星會員

上一頁

回到 [B2a] 模擬作品

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 10 位訪客