車站立體圖

各式各樣的模擬作品分享、製作心得。
版面規則
  • 本版面討論的內容必須是模擬作品。模擬作品是指:
    1. 仿照現實物件而製作的作品;或
    2. 概念沿自現實物件的作品。
  • 有關各種製作軟件的使用技巧、教學應於圖像處理及影片製作發表。

車站立體圖

文章Frenchfriezz » 2009-10-25, 20:48

…當然唔係龜鐵果D,人地都整左我仲整黎做乜 :P

整左兩個HKB站立體圖,手工麻麻 :?
圖檔
圖檔
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

Re: 車站立體圖

文章bananasims » 2009-10-25, 21:13

好正…
我腦入面有成堆車站既結構幻想,不過除咗用手外都諗唔到點畫

最後尾啲 escalator 好難吸引出入站既人用 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Frenchfriezz » 2009-10-25, 21:29

bananasims 寫:好正…

最後尾啲 escalator 好難吸引出入站既人用 :oops:

果度係打算俾轉車客用 :P
頭像
火星會員

文章UCR683 » 2009-10-25, 22:25

不如加上樓梯,萬一電扶梯不能運作時,仍有樓梯用。
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章人仔 » 2009-10-25, 23:15

我想知呢d圖用咩畫ga :?:
頭像
人仔
金星會員

文章hkmtrhah » 2009-10-25, 23:35

人仔 寫:我想知呢d圖用咩畫ga :?:

車站指南/街道圖啲車站立體圖
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章大大師兄 » 2009-10-25, 23:56

UCR683 寫:不如加上樓梯,萬一電扶梯不能運作時,仍有樓梯用。

其實扶手電梯壞咗嘅時候,將佢停機咪係一條樓梯囉?... :oops:

hkmtrhah 寫:

車站指南/街道圖啲車站立體圖

答非所問 :?:
圖檔
大大師兄
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-10-26, 01:08

HKB抽車用ZM起模,NR抽車係eFilm用3Ds Max起模
扶梯用ZM整,其他野都係3Ds Max搞掂
最後係3Ds Max砌好再render張8000x4500既巨型圖出黎,再塞入Ai加labels之類既野 :P

大大師兄 寫:其實扶手電梯壞咗嘅時候,將佢停機咪係一條樓梯囉?... :oops:

正想咁講
睇個立體圖層與層間好似好高咁,但其實冇咁誇,我覺得整樓梯根本就哂氣,冇人行盞搞多個問題地帶出黎
L1同L2果度其實有樓梯,但我懶只係搵青色斜交貨,遲D改改佢 :mrgreen:
頭像
火星會員

文章KeroChu » 2009-10-26, 07:31

不如將小瀝源個非收費區延長,之後加D鋪落去。
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章bananasims » 2009-10-26, 07:32

其實 L1 部升降機應該可以整落月台 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章V813 » 2009-10-26, 09:45

bananasims 寫:好正…

+1

比少少意見先:
1. tgy3d01.png B 出口扶手電梯... 我睇左好耐先知唔係由 L2 直上出口...
2. 會唔會考慮加番行車方向? 方便d約左喺車頭/車尾等嘅人
V813
土星會員

回到 [B2a] 模擬作品

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客