你地貼半3D,我就貼全3D

各式各樣的模擬作品分享、製作心得。
版面規則
  • 本版面討論的內容必須是模擬作品。模擬作品是指:
    1. 仿照現實物件而製作的作品;或
    2. 概念沿自現實物件的作品。
  • 有關各種製作軟件的使用技巧、教學應於圖像處理及影片製作發表。

你地貼半3D,我就貼全3D

文章Frenchfriezz » 2009-08-09, 04:57

圓州角站,由NR同埋HKB管理同運作,屬於一個虛構既車站 :D
*因為未知NR打算點設計個站,所以大堂同埋NR果兩個月台係完全冇整過既,只得3/8個大堂既建築結構 :oops:

圖檔
圖檔
4號月台
圖檔
圖檔
扶梯,電梯,樓梯
圖檔
圖檔
圖檔
指示牌
圖檔
市區預辦登機櫃位
圖檔
行李運輸帶
圖檔
iMac :P :P

好廢,冇本事用3Ds Max整 :cry:
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

Re: 你地貼半3D,我就貼全3D

文章hamu278 » 2009-08-09, 09:24

用乜整?? :P :P
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章KeroChu » 2009-08-09, 10:18

不能增長那【緩衝區只有1級都沒有的電梯】的緩衝區嗎?
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章人仔 » 2009-08-09, 12:02

[quote="Frenchfriezz"]圓州角站,由NR同埋HKB管理同運作,屬於一個虛構既車站 :D
*因為未知NR打算點設計個站,所以大堂同埋NR果兩個月台係完全冇整過既,只得3/8個大堂既建築結構 :oops:

[img]http://i41.photobucket.com/albums/e293/frenchfriezz/54c476bf.png[/img]
[img]http://i41.photobucket.com/albums/e293/frenchfriezz/042e1fb0.png[/img]
4號月台
[img]http://i41.photobucket.com/albums/e293/frenchfriezz/f1d56a3c.png[/img]
[img]http://i41.photobucket.com/albums/e293/frenchfriezz/7ee7dcfb.png[/img]
扶梯,電梯,樓梯
[img]http://i41.photobucket.com/albums/e293/frenchfriezz/d656911c.png[/img]
[img]http://i41.photobucket.com/albums/e293/frenchfriezz/d722c689.png[/img]
[img]http://i41.photobucket.com/albums/e293/frenchfriezz/550020b6.png[/img]
指示牌
[img]http://i41.photobucket.com/albums/e293/frenchfriezz/48a4ca3e.png[/img]
市區預辦登機櫃位
[img]http://i41.photobucket.com/albums/e293/frenchfriezz/1642721a.png[/img]
行李運輸帶
[img]http://i41.photobucket.com/albums/e293/frenchfriezz/d1f3e0bc.png[/img]
iMac :P :P

好廢,冇本事用3Ds Max整 :cry:[/quote]
睇底色 又係zm作品 :?:
最後由 人仔 於 2009-08-12, 20:34 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
人仔
金星會員

文章UCR683 » 2009-08-09, 13:31

會否裝月台閘門(PGD)?
又會否用於openBVE?
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章kirisame » 2009-08-09, 14:25

話時話
個月台好似冇咩燈,同埋冇pids..............未完成?
但整體來講,好靚
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章Frenchfriezz » 2009-08-09, 15:16

hamu278 寫:用乜整?? :P :P

人仔 寫:睇底色 又係zm作品

kerochu 寫:不能增長那【緩衝區只有1級都沒有的電梯】的緩衝區嗎?

你整俾我喇咁。圖檔圖檔圖檔

UCR683 寫:會否裝月台閘門(PGD)?
又會否用於openBVE?

所有站都有PSG
唔整!最憎同數字/程式碼有關既野,叫我寫OB路線我寧願跳樓 :evil: :evil:

kirisame 寫:話時話
個月台好似冇咩燈,同埋冇pids..............未完成?
但整體來講,好靚

PIDS係度,有兩個:
圖檔

而家成個站既進度只得10%,有排都未搞掂 :P
頭像
火星會員

文章人仔 » 2009-08-09, 15:29

可唔可以教教我點係zm整透明ge玻璃 :?:

如果唔介意 pm你msn比我 :oops:
頭像
人仔
金星會員

文章Frenchfriezz » 2009-08-12, 02:26

少少更新

圖檔
圖檔
加長左緩衝區,比我想像中易搞得多 :P

圖檔
圖檔
:P :P :P :P :P :P :P :P :P
頭像
火星會員

文章人仔 » 2009-08-12, 11:27

好多生果........好晒....現實會唔會真係有車站比咁多mac人地用呢 :oops:
頭像
人仔
金星會員

文章大大師兄 » 2009-08-12, 15:24

魚翅航空同老虎航空都錯編號 :oops:
圖檔
大大師兄
地球會員

文章Roy » 2009-08-12, 16:09

人仔 寫:好多生果........好晒....現實會唔會真係有車站比咁多mac人地用呢 :oops:

我只係知美國有部分地方公眾地方好似係有 Mac 公共電腦用
圖檔
頭像
Roy
木星會員

文章Frenchfriezz » 2009-08-12, 17:13

大大師兄 寫:魚翅航空同老虎航空都錯編號 :oops:

唔係CX同埋LH咩?圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔
頭像
火星會員

文章KeroChu » 2009-08-12, 19:45

Frenchfriezz 寫:

錯航版數字吧!
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章大大師兄 » 2009-08-12, 22:20

kerochu 寫:
Frenchfriezz 寫:

錯航版數字吧!

正確,就係錯數字。
圖檔
大大師兄
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-08-12, 22:32

大大師兄 寫:正確,就係錯數字。

即係一個route係定死一個編號?我唔熟呢D野 :oops:

順便要埋咁多條路線既航班編號:
CX Hong Kong-Ho Chi Minh City
LH Hong Kong-Frankfurt Am Main
BA Hong Kong-London Heathrow
TG Hong Kong-Bangkok Suvarnabhumi
QF Hong Kong-Sydney

頭像
火星會員

文章大大師兄 » 2009-08-13, 00:07

CX 767
LH 739
BA 28
TG 629
QF 128

請注意:
1. 部份航線每天有多於一班機開出,意味着同一航線有超過一個航班編號,以上列出之編號是其中一個。
2. 以上航班編號是在約 2009-08-13 00:00 透過各航空公司網站搜尋所得。請注意航班編號隨時可能有更變,例如航空公司更改航班時間表。
圖檔
大大師兄
地球會員

文章Freeman » 2009-08-13, 00:17

大大師兄 寫:CX 767
LH 739
BA 28
TG 629
QF 128

請注意:
1. 部份航線每天有多於一班機開出,意味着同一航線有超過一個航班編號,以上列出之編號是其中一個。
2. 以上航班編號是在約 2009-08-13 00:00 透過各航空公司網站搜尋所得。請注意航班編號隨時可能有更變,例如航空公司更改航班時間表。

既然係咁是但作咪一樣, 無可能成日改個MODEL :oops:
Freeman
地球會員

文章大大師兄 » 2009-08-13, 14:16

Freeman 寫:
大大師兄 寫:CX 767
LH 739
BA 28
TG 629
QF 128

請注意:

既然係咁是但作咪一樣, 無可能成日改個MODEL :oops:

但係要留意,就算改時間,個號碼通常都唔會變。變既多數係加班 ==> 多一個號碼;減班 / 空難 (呢個可能更細) ==> 取消個號碼

不過我搵完先發覺一個問題,有 d 機係朝早,有 d 係夜晚, :geek:
所以要 check 多次。
圖檔
大大師兄
地球會員

文章大大師兄 » 2009-08-13, 14:52

日期為 2009-08-18 星期二,假設櫃枱於起飛前約 4 小時開始服務,括號是時間表上的起飛時間。

CX 767 (08:50)
LH 739 (12:55)
TG 607 (08:45)
QF 88 (09:15)

依家差 BA 一間,因為佢所有 香港 - 倫敦 航線都係夜晚 11 幾 / 12 點幾開,而除左倫敦佢無其他由香港出發既目的地 (除非你計埋聯號)。
圖檔
大大師兄
地球會員

下一頁

回到 [B2a] 模擬作品

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客