一個同我讀同間小學既逃生大隊小朋友,激到我咂咂跳!

各式各樣的模擬作品分享、製作心得。
版面規則
  • 本版面討論的內容必須是模擬作品。模擬作品是指:
    1. 仿照現實物件而製作的作品;或
    2. 概念沿自現實物件的作品。
  • 有關各種製作軟件的使用技巧、教學應於圖像處理及影片製作發表。

一個同我讀同間小學既逃生大隊小朋友,激到我咂咂跳!

文章KeroChu » 2009-07-06, 12:52

大家睇下呢張垃圾
http://www.bvehk.net/viewthread.php?tid ... a=page%3D1
呢位小朋友聲稱自己整左一張【黃頭路線圖】,點知錯漏百出!
1.馬場站神奇地失蹤了!
2.多了一個車站(疑似尖東站)
之後仲要將人地既作品改到九唔搭八!(睇下#11)
簡直離曬譜!

琴晚,呢個小朋友又發功,
整左個【荃灣線站內月台指示】,
又系錯漏百出。
http://www.bvehk.net/redirect.php?tid=1 ... t#lastpost
1.箭嘴同車頭Logo失蹤
2.中文字體太大,月臺號碼球入邊個字體又太大。
3.英文個字體勁似某Windows內置字體。

我真系好想用粗口鬧佢,
點知卑我唔小心禁左入去個人資料個版,
見到原來佢個E-mail個域名正正系我畢業間小學既內聯網個域名!
真系,我同佢同一間學校畢業,
我整牌佢又整牌,
我個個都算擺得入眼,
佢個D簡直系垃圾
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

Re: 一個同我讀同間小學既逃生大隊小朋友,激到我咂咂跳!

文章bteonnsg » 2009-07-06, 13:04

3.英文個字體勁似某Windows內置字體。

Seogue UI?

頂,比D咁嘅小朋友有學校電郵,我到依加都唔知我學校個E-MAIL點LOGIN:o)
bteonnsg
地球會員

文章KeroChu » 2009-07-06, 13:24

bteonnsg 寫:3.英文個字體勁似某Windows內置字體。

Seogue UI?

頂,比D咁嘅小朋友有學校電郵,我到依加都唔知我學校個E-MAIL點LOGIN:o)

Arial,勁似。
Myraid要搵有幾難,
自己上網Serarch下都有啦!

仲有個月臺號碼球個顏色,
根本上就5arm!
離曬譜既!

講起第一個【黃頭路線圖】,我就扯火!
柴頭兄話佢5arm,
佢又系度博嘴,
死撐話自己整D野系arm。
咁樣做野點會有進步啊!!

我都睇5順眼!
以後所有虛擬作品,我都5會擺上去逃生大隊個度!
免得D小朋友系咁煩!
頭像
KeroChu
地球會員

文章人仔 » 2009-07-06, 13:48

張圖線路...
唔好意思..
下面冇人貼張正常ge出泥我以為係咩野路泥..
一舊舊唔齊ge野合埋一張圖...

如果係車廂入面見到的話..
我諗冇人識點睇...
頭像
人仔
金星會員

文章bteonnsg » 2009-07-06, 14:05

有軟件唔用仲要特登整D垃圾出嚟
我想買FL+PS+FW都唔得 :evil:
bteonnsg
地球會員

文章bananasims » 2009-07-06, 14:10

用乜軟件都唔係問題,有心做都會見到個外型
印象中以前 BVEHK 見過有人用小畫家整圖,雖然整得好核突,不過都睇得出佢係有心機整
最低限度都要咁啦
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2009-07-06, 14:31

bananasims 寫:用乜軟件都唔係問題,有心做都會見到個外型
印象中以前 BVEHK 見過有人用小畫家整圖,雖然整得好核突,不過都睇得出佢係有心機整
最低限度都要咁啦

+1,不過我想畫港鐵果隻直牌(即係指住方向,之後下面係下條垂直路線圖)

仲有呢,其實柴頭兄,GJFT佢地畫車頭同車身係用小畫家架 :P

我之前用過FW畫圖,不過果時唔識用,刪左 :oops:
bteonnsg
地球會員

文章人仔 » 2009-07-06, 14:41

GJFT唔係整開MM2車ge咩 :oops:
頭像
人仔
金星會員

文章bteonnsg » 2009-07-06, 14:46

人仔 寫:GJFT唔係整開MM2車ge咩 :oops:

佢有畫JR東日本 D車車頭
bteonnsg
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-07-06, 14:59

bteonnsg 寫:仲有呢,其實柴頭兄,GJFT佢地畫車頭同車身係用小畫家架 :P

GJFT唔係轉左用PI畫圖喇咩?

p.s. 我對呢條友完全冇好感之餘,仲有D反感 :x
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章KeroChu » 2009-07-06, 15:10

Frenchfriezz 寫:
bteonnsg 寫:仲有呢,其實柴頭兄,GJFT佢地畫車頭同車身係用小畫家架 :P

見到佢就想毆低佢。
簡直離譜。

如果可以既話,真系想反小學請佢練多幾年先再Post過!
:oops: :oops: :oops: :oops: :evil: :evil: :evil: :evil:
頭像
KeroChu
地球會員

文章KeroChu » 2009-07-06, 15:28

arm arm條友又發功。
大家睇下呢張圖(我既【最後的回味。迎接信一天】):
圖檔

佢竟然話個1字仲系太黃!
我已經跟住TMB個MTR色票來調色,
仲太黃!?

已經叫佢睜大隻眼來睇,不過...
頭像
KeroChu
地球會員

文章bteonnsg » 2009-07-06, 15:30

GJFT?我覺得佢畫得幾靚吓,可惜班小朋友唔惜睇,連東北本線都睇到做東海道線 :oops:
bteonnsg
地球會員

文章人仔 » 2009-07-06, 15:45

kerochu 寫:

圖檔

仲太黃!?

條友係唔係色弱或者色盲 :roll:
頭像
人仔
金星會員

文章KeroChu » 2009-07-06, 15:47

人仔 寫:
kerochu 寫:

圖檔

仲太黃!?

十成九系啦!
頭像
KeroChu
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-07-06, 16:10

bteonnsg 寫:GJFT?我覺得佢畫得幾靚吓,可惜班小朋友唔惜睇,連東北本線都睇到做東海道線 :oops:

總之呢個人俾我印象好差,單係佢間MM2巴士公司都只係俾到人一種copy & paste 既感覺 :x
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章bteonnsg » 2009-07-06, 17:37

bteonnsg 寫:GJFT?我覺得佢畫得幾靚吓,可惜班小朋友唔惜睇,連東北本線都睇到做東海道線 :oops:

總之呢個人俾我印象好差,單係佢間MM2巴士公司都只係俾到人一種copy & paste 既感覺 :x

我唔知佢有玩MM2 :oops:
bteonnsg
地球會員

文章hamu278 » 2009-07-06, 17:38

我呢個窮人,都係用小畫家咋 :cry: :cry:
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章bteonnsg » 2009-07-06, 17:42

kerochu 寫:
人仔 寫:
kerochu 寫:

圖檔

仲太黃!?

十成九系啦!

又係6treasures果個____仔!?

另外我覺得pacowong1999同bbchung30呢兩條茂利成日做埋D低質改圖:o)
bteonnsg
地球會員

文章bteonnsg » 2009-07-06, 17:44

hamu278 寫:我呢個窮人,都係用小畫家咋 :cry: :cry:

話時話,我都好窮,不過點畫A-Train頭架?
bteonnsg
地球會員

下一頁

回到 [B2a] 模擬作品

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客