考試前最後一 theme

圖像、影片、字型的製作及心得分享。
版面規則
  • 本版面討論的範圍包括圖像處理、桌面排版、電腦動畫、影片剪接、影片製作及字型製作。
  • 本版面旨在討論在製作上的問題和心得分享。如要發表其他的圖片及影片,請到影音圖片發表。
  • 在發問有關軟件上的使用問題時請於文章內容中注明你所使用的軟件名稱及其版本。

考試前最後一 theme

文章銘仔 » 2009-05-10, 17:49

圖檔

完成左 40% 左右,最重要果一PART未整 :oops:
頭像
銘仔
金星會員

Re: 考試前最後一 theme

文章Freeman » 2009-05-10, 17:50

再次受打擊 :oops:
Freeman
地球會員

文章bananasims » 2009-05-10, 17:52

無地自容 :cry:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章hamu278 » 2009-05-10, 17:53

再次自卑 :cry: :cry:
不過,建議改下 Sidebar Heading 既字型,會更有手寫 feel ;) ;)
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章銘仔 » 2009-05-10, 17:59

hamu278 寫:再次自卑 :cry: :cry:
不過,建議改下 Sidebar Heading 既字型,會更有手寫 feel ;) ;)

搵唔到 fonts 係更有手寫 feel :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2009-05-10, 18:14

Lucida Handwriting :mrgreen:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章efilm » 2009-05-10, 18:54

post 標題下面個 bar 紙味唔夠濃,不如換做 brush 底。
仲有日曆果度都係無乜紙的 texture。

手寫字型呢道大把:
http://www.dafont.com/theme.php?cat=603
頭像
efilm
地球會員

文章銘仔 » 2009-05-10, 21:49

efilm 寫:post 標題下面個 bar 紙味唔夠濃,不如換做 brush 底。

手寫字型呢道大把:
http://www.dafont.com/theme.php?cat=603

標題下面個 bar ...其實我唔記得左佢既存在,所以冇特別去整...
呃,日曆果度未加 pattern ~ :oops:
而家加左,應該好返D

anyway, 多謝你的意見 :oops:
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
頭像
銘仔
金星會員

文章Freeman » 2009-05-11, 08:31

銘仔 寫:
efilm 寫:post 標題下面個 bar 紙味唔夠濃,不如換做 brush 底。

手寫字型呢道大把:

標題下面個 bar ...其實我唔記得左佢既存在,所以冇特別去整...
呃,日曆果度未加 pattern ~ :oops:
而家加左,應該好返D

anyway, 多謝你的意見 :oops:

張紙上面未有texture :oops:
Freeman
地球會員

文章jl9404 » 2009-05-11, 16:17

好有錢途

你得我唔得

極大打擊 :cry:
jl9404
土星會員

文章lsp » 2009-05-11, 17:02

其實如果用家無果個字型都睇唔到架 la ...
最黑人憎就係呢樣野 ...
P.S. :: 個背景怪怪地
頭像
lsp
地球會員

文章dickyho01025 » 2009-05-17, 20:59

lsp 寫:其實如果用家無果個字型都睇唔到架 la ...
最黑人憎就係呢樣野 ...
P.S. :: 個背景怪怪地

等HTML 5 la, 到時可以
dickyho01025
土星會員

文章Freeman » 2009-05-17, 21:26

用BG咪得
Freeman
地球會員

回到 [B2] 圖像處理及影片製作

誰在線上