超劣評時間到也 ... '

圖像、影片、字型的製作及心得分享。
版面規則
  • 本版面討論的範圍包括圖像處理、桌面排版、電腦動畫、影片剪接、影片製作及字型製作。
  • 本版面旨在討論在製作上的問題和心得分享。如要發表其他的圖片及影片,請到影音圖片發表。
  • 在發問有關軟件上的使用問題時請於文章內容中注明你所使用的軟件名稱及其版本。

超劣評時間到也 ... '

文章lsp » 2009-04-11, 22:34

我同銘仔果 d 就無得比架啦 ... ' :oops:
初學畫圖 ... ' 將就下 :(
上網睇 d 教學, 學整 3D Puzzle 同 d 光線字 ... :oops:
超劣評時間到 ... :cry:
圖檔
圖檔
頭像
lsp
地球會員

Re: 超劣評時間到也 ... '

文章Freeman » 2009-04-11, 22:46

好過我啦 :oops:

個PUZZLE前面好怪, 好似壓左落去咁
Freeman
地球會員

文章lsp » 2009-04-11, 23:00

iamfreeman 寫:好過我啦 :oops:

應該係配色方面既問題 ...
配色不嬲都唔好架啦我- -''
但係我唔明你講嘜 ... ? 壓左落去 ?
係咪太黑 ?
你講前面係上面定下面 ... ?
頭像
lsp
地球會員

文章Freeman » 2009-04-11, 23:05

lsp 寫:

係咪太黑 ?

透視問題 :oops:
Freeman
地球會員

文章銘仔 » 2009-04-11, 23:50

:oops:
摺埋 :oops: :oops: :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章lsp » 2009-04-12, 00:21

銘仔 寫::oops:
摺埋 :oops: :oops: :oops:

我摺埋咋掛- -?

iamfreeman 寫:
lsp 寫:

係咪太黑 ?

透視問題 :oops:

都係唔明- -?
我想改好 d'
頭像
lsp
地球會員

文章Freeman » 2009-04-12, 00:34

圖檔
Freeman
地球會員

文章lsp » 2009-04-12, 00:56

咁個 Concept 係痴住落去架嗎 ...
咁樣唔好睇咩 ? 好怪 ? :oops:
頭像
lsp
地球會員

文章Freeman » 2009-04-12, 07:36

lsp 寫:咁個 Concept 係痴住落去架嗎 ...
咁樣唔好睇咩 ? 好怪 ? :oops:

痴係痴...但上下一樣.... :oops:
Freeman
地球會員

文章hamu278 » 2009-04-12, 08:11

1) MPC: 種效果好怪 :oops: :oops:
2) Puzzle: 同另一塊 Puzzle 合埋果個圓位,畫得唔夠靚。
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章lsp » 2009-04-12, 10:49

hamu278 寫:1) MPC: 種效果好怪 :oops: :oops:
2) Puzzle: 同另一塊 Puzzle 合埋果個圓位,畫得唔夠靚。

就係扮怪效果吧- -''
你意思係咪四塊 Puzzle 既摺合位 ? :roll:
( hamu278 呢 d 先叫評圖 :oops:
頭像
lsp
地球會員

文章hamu278 » 2009-04-12, 11:56

圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章lsp » 2009-04-12, 13:18

hamu278 寫:呢到:
http://img.eservice-hk.net/upload/20090412115650_7129b3ed49a26e623d63fb2427584dd5.png

不過,d 光暗我覺得做得幾好。

自己調既 :D
大概係 d 折位唔靚 ? 下次畫呢 d 要畫得圓滑 d 先 :)

---

今日整左個 Vista 效果框 ( 唔使理入面 d 字 ... :oops:
圖檔
仲有整左個拼貼效果既圖 ...
不過出來個效果唔多好 :oops:
圖檔
頭像
lsp
地球會員

文章bananasims » 2009-04-12, 13:37

基本上加啲圓角、加啲 pan、加啲陰影、加啲透明就有種好 pro 既感覺 :)
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章orzman » 2009-04-12, 14:27

你地用咩軟件黎畫架@??@
;0)
頭像
orzman
土星會員

文章jl9404 » 2009-04-12, 15:08

puzzle 曲 ge :oops:
jl9404
土星會員

文章lsp » 2009-04-12, 16:10

jl9404 寫:puzzle 曲 ge :oops:

orzman 寫:你地用咩軟件黎畫架@??@

PS
bananasims 寫:基本上加啲圓角、加啲 pan、加啲陰影、加啲透明就有種好 pro 既感覺 :)

:o 以後加多 d :D
透明果方面仲未試過整, 得閒再試下整
Puzzle 果個真係花左 d 時間, 其餘果三張相對來講係少 d.
衣家如果得閒既話每日都會學少少咁. 如果有失敗作都會 Post 上來. :oops:
頭像
lsp
地球會員

文章bananasims » 2009-04-12, 17:00

lsp 寫: :o 以後加多 d :D
Puzzle 果個真係花左 d 時間, 其餘果三張相對來講係少 d.
衣家如果得閒既話每日都會學少少咁. 如果有失敗作都會 Post 上來. :oops:

不過唔好用到太濫,好似 Vista 咁樣就唔靚 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2009-04-12, 20:18

我諗係應該係跟足呢個整
http://www.stutorials.com/photoshop_puzzle.php

一樣係咁樣變左型…
頭像
人仔
金星會員

文章lsp » 2009-04-12, 20:21

bananasims 寫:
lsp 寫: :o 以後加多 d :D

不過唔好用到太濫,好似 Vista 咁樣就唔靚 :oops:

咁又係 :roll:
人仔 寫:我諗係應該係跟足呢個整
http://www.stutorials.com/photoshop_puzzle.php

一樣係咁樣變左型…

係呢個教學唔係呢個網. ( 頭帖有講係跟教學, 你唔留心 :?
頭像
lsp
地球會員

下一頁

回到 [B2] 圖像處理及影片製作

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客