關於將影片連接 及 壓製

圖像、影片、字型的製作及心得分享。
版面規則
  • 本版面討論的範圍包括圖像處理、桌面排版、電腦動畫、影片剪接、影片製作及字型製作。
  • 本版面旨在討論在製作上的問題和心得分享。如要發表其他的圖片及影片,請到影音圖片發表。
  • 在發問有關軟件上的使用問題時請於文章內容中注明你所使用的軟件名稱及其版本。

關於將影片連接 及 壓製

文章lsp » 2009-02-06, 00:04

用 Fraps 錄左條片 ...
點知 ... 因為大得滯自動分開兩條 ...
( 超過 4 GB )
兩條夾埋 ... 5.67 GB ...
有無野可以將佢壓製 ?
頭像
lsp
地球會員

Re: 關於將影片連接 及 壓製

文章Freeman » 2009-02-06, 00:36

可以用D VIDEO EDITING既SOFEWARE放段片入去TIMELINE再直接EXPORT一隻壓縮率高D既FORMAT
我有朋友話威力導演呢方面幾好, 因為可以硬解

再唔係有D轉件專FOR轉換/壓縮
E.G.SUPER
Freeman
地球會員

文章Lemon233 » 2009-02-06, 13:19

我好好奇你錄咗幾耐
仲有點解爆4GB要分開,唔通你仲係用FAT32?
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章lsp » 2009-02-06, 14:45

Lemon233 寫:我好好奇你錄咗幾耐
仲有點解爆4GB要分開,唔通你仲係用FAT32?

應該係 三分鐘多 D, 用 Fraps :P 應該係自動的
頭像
lsp
地球會員

文章人仔 » 2009-02-07, 16:58

壓rmvb的話
今晚add我
得閒ge會教你..
頭像
人仔
金星會員