我又整 Logo 啦 ...

圖像、影片、字型的製作及心得分享。
版面規則
  • 本版面討論的範圍包括圖像處理、桌面排版、電腦動畫、影片剪接、影片製作及字型製作。
  • 本版面旨在討論在製作上的問題和心得分享。如要發表其他的圖片及影片,請到影音圖片發表。
  • 在發問有關軟件上的使用問題時請於文章內容中注明你所使用的軟件名稱及其版本。

想像到 D 嘜野 ?

明顯係個 N 字啦 ...
58%
三舊積木合埋一齊 ...
沒有投票
三舊唔知嘜野變成一舊唔知嘜野 ...
33%
其他 ( 話我知 ) ...
8%

總投票數 : 12

我又整 Logo 啦 ...

文章lsp » 2009-01-02, 15:01

圖檔
大家想像到 D 嘜野 ? :D
人仔之前整左, 我又整 ...
不過我係整好似 IC 個 Logo 仔咁, 得一個圖仔,
如果 88 x 31 果 D 我未諗到 IDEAS + 我無技術 :oops:
快 D 批評 :) 狠評吧 :D
頭像
lsp
地球會員

Re: 我又整 Logo 啦 ...

文章Freeman » 2009-01-02, 16:57

N...唔立體
Freeman
地球會員

文章bananasims » 2009-01-02, 17:10

麻麻,不如用 Pen Tool 畫個 N 字出黎再整立體…
P.S. 用乜軟件?Fireworks 定 Illustrator?
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章lsp » 2009-01-02, 18:13

bananasims 寫:麻麻,不如用 Pen Tool 畫個 N 字出黎再整立體…
P.S. 用乜軟件?Fireworks 定 Illustrator?

Fw ... 我 D 低級手唔識用 AI :shock:
第一次畫算係咁 :shock:
有無 Example ? :oops:
:twisted: 我都想改善下個圖
頭像
lsp
地球會員

文章Freeman » 2009-01-02, 18:30

:P
Freeman
地球會員

文章hamu278 » 2009-01-02, 18:50

我用 PS 既 Pen Tools :oops:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章lsp » 2009-01-02, 19:10

iamfreeman 寫::P

我唔認為我張圖立體到 :evil:
仲有 --- 我都話我用 Fw :evil:
hamu278 寫:我用 PS 既 Pen Tools :oops:

我係 Fw 既 Pen Tools, 不過最尾點都會係 無 out-line, 所以無嘜所謂 :P
頭像
lsp
地球會員

文章hamu278 » 2009-01-02, 19:20

你紅色果到畫得唔好,灰色個頂又飛起左
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章人仔 » 2009-01-02, 20:15

lsp又話部機用左好多年
但都仲勁過我部野
我部得哥256 而且仲要...隻80GB HDD就用晒
頭像
人仔
金星會員

文章Roy » 2009-01-03, 11:00

人仔 寫:lsp又話部機用左好多年
但都仲勁過我部野

我用左何生果 5000 蚊黎換左呢部機... :lol:
黎緊 8000 蚊可能用黎做 pcmac 研究開支... :P
頭像
Roy
木星會員

文章人仔 » 2009-01-03, 13:36

下次我都準備換機 :lol:
不過可能係除左個mon都要換 :?
頭像
人仔
金星會員

文章lsp » 2009-01-03, 14:36

有錢 Parent 都唔比我用啦 ...
512 MB, 好似得 40 GB, 但係買左 外置 HDD 500 GB :D
hamu278 寫:你紅色果到畫得唔好,灰色個頂又飛起左

可唔可以講下點樣畫得唔好法, 因為「畫得唔好」都幾廣泛 :)
灰色個頂飛起左係特登架 :( 原來唔好睇 :cry:
頭像
lsp
地球會員

文章hamu278 » 2009-01-03, 14:37

唔知點講,總之有少少怪
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章Lemon233 » 2009-01-03, 19:14

Roy 寫:
人仔 寫:lsp又話部機用左好多年
但都仲勁過我部野

我用左何生果 5000 蚊黎換左呢部機... :lol:
黎緊 8000 蚊可能用黎做 pcmac 研究開支... :P

5000用嚟換機+1

嚟緊嗰8000呀......諗住買XB360

PS.1TB HDD只係賣900大元 :oops: :oops:
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章人仔 » 2009-01-03, 21:19

5000$有3/5貢獻左出泥 :geek:
頭像
人仔
金星會員

文章SkyBread » 2009-01-04, 00:37

lsp 寫:有錢 Parent 都唔比我用啦 ...
512 MB, 好似得 40 GB, 但係買左 外置 HDD 500 GB :D

可唔可以講下點樣畫得唔好法, 因為「畫得唔好」都幾廣泛 :)

我部野...原本256...而家Up到1GB (DDR)
SkyBread

文章lsp » 2009-01-04, 12:24

hamu278 寫:唔知點講,總之有少少怪

咁樣呢 ? :)
SkyBread 寫:
lsp 寫:有錢 Parent 都唔比我用啦 ...

我部野...原本256...而家Up到1GB (DDR)

自己裝 ?
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
頭像
lsp
地球會員

文章人仔 » 2009-01-04, 13:03

ddr太貴
買唔起
而且睇返cpu
覺得買兩條1GB ddr唔抵
所以諗住換機
頭像
人仔
金星會員

回到 [B2] 圖像處理及影片製作

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客