理想與現實

高談闊論、吹水聊天。

版主: 人仔, skyhks

版面規則
  • 如果其他版面更切合你發表的主題,請到有關版面發表。
  • 不准進行接龍活動。

理想與現實

文章b_kevin_e » 2009-06-03, 10:14

m記double足三兩 :oops:
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

Re: 理想與現實

文章bananasims » 2009-06-03, 12:46

唔好食的,不過幸好係免費 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章UCR683 » 2009-06-03, 14:10

現今香港麥記的漢堡產品,多以雙層薄肉批來替代單層厚肉批,
原因是薄肉批快熟,易於控制烹調時間。

麥香雞的炸雞內餡,比起十年前來說,已經薄了和少了雞肉。
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章大大師兄 » 2009-06-04, 03:17

是咁的,我一向都係追開豬柳蛋漢堡 :P

不過自從佢個豬柳蛋漢堡九蚊之後呢,
攪到仲細過 CD 咁樣! :evil:

大佬,我唔介意比十幾蚊呀,但係你個咁細既包,我去隔離面包舖買兩個腸仔包都仲飽過你個咁既「理想與現實」啦 (分分鐘仲平 d)

仲有,叫大薯條都淨係比一包茄汁人,真係衰格 :evil:
要叫佢先肯比多 d
所以我好欣賞外國,搵張枱放晒成枝茄汁,比你自己喜歡要幾多就幾多 圖檔
不過班師奶一見到呢個設計,話唔定會撳晒成枝出黎先覺得回本,所以呢個設計真係唔啱香港。
圖檔
大大師兄
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-06-04, 14:35

踩場 :P
圖檔
圖檔

呢D先係俾人食既漢堡包嘛,M記果D只可以話係件油酥餅 :twisted:
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章b_kevin_e » 2009-06-04, 14:58

大大師兄 寫:是咁的,我一向都係追開豬柳蛋漢堡 :P

不過自從佢個豬柳蛋漢堡九蚊之後呢,
攪到仲細過 CD 咁樣! :evil:

大佬,我唔介意比十幾蚊呀,但係你個咁細既包,我去隔離面包舖買兩個腸仔包都仲飽過你個咁既「理想與現實」啦 (分分鐘仲平 d)

仲有,叫大薯條都淨係比一包茄汁人,真係衰格 :evil:
要叫佢先肯比多 d
所以我好欣賞外國,搵張枱放晒成枝茄汁,比你自己喜歡要幾多就幾多 圖檔
不過班師奶一見到呢個設計,話唔定會撳晒成枝出黎先覺得回本,所以呢個設計真係唔啱香港。

外賣會俾多d
試過返學小息打去m記叫外賣
茄汁多到....
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章大大師兄 » 2009-06-04, 20:33

真係好想 Burger King 越開越多。
圖檔
大大師兄
地球會員

文章bananasims » 2009-06-04, 20:38

Burger King 吉隆坡食過,無乜特別 :oops: 不過開多啲可以鎮住個個死人 M 記
以價格同質素平衡,我鐘意 Subway
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章大大師兄 » 2009-06-04, 21:17

bananasims 寫:Burger King 吉隆坡食過,無乜特別 :oops: 不過開多啲可以鎮住個個死人 M 記
以價格同質素平衡,我鐘意 Subway

Subway 又係正野 圖檔,不過香港好似無乜幾間。
Burger King 既好處係夠大。
圖檔
大大師兄
地球會員

文章bananasims » 2009-06-04, 21:28

burger King 香港太貴,無食過 :oops:
Subway 尖東有間
Burger King 炮台山有,本來想特登去,最後變咗去灣仔盧押道搵嗰間 Subway(最後都搵唔到)
bananasims
太陽會員

文章Frenchfriezz » 2009-06-04, 21:35

bananasims 寫:burger King 香港太貴,無食過 :oops:
Subway 尖東有間
Burger King 炮台山有,本來想特登去,最後變咗去灣仔盧押道搵嗰間 Subway(最後都搵唔到)

Subway好野黎,係香港人唔識貨,以前寶琳開左間超大間既Subway(我阿媽係果度做,成日有得食 :D )
但係一日都做唔過十單生意,過左唔知一年定半年就摺左
而家炮台山果間新店細到得一張台三個位,真係天壤之別

我只係覺得香港人食野一味跟潮流,狗糧當上菜
BK係外國黎講係同M睇齊,咪又係果D平價Fast food黎
要香港人好似美國人咁日日食快餐,M都得既,BK肯定唔過20%既人真係會日日食,仲唔嘈呢D「高級食物」貴咩 8-)

炮台山BK隔離就係Subway,做乜要去灣仔食?
頭像
火星會員

文章kirisame » 2009-06-05, 11:43

講真
未食過burger king同subway

希望唔會太貴啦
搵日試下
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章b_kevin_e » 2009-06-07, 19:10

kirisame 寫:講真
未食過burger king同subway

希望唔會太貴啦
搵日試下

burger king好似貴過m記
不過同M記差好遠,剩係一杯軟雪糕都分出高下
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章bananasims » 2009-06-07, 19:12

頭先去到炮台山諗住食,見到咁 Q 貴都走咗去食魚蛋粉 :oops:
bananasims
太陽會員

文章Andy » 2009-06-09, 20:44

subway我上次喺中環諗住試下..點知見到好鬼貴..掉頭走咗 :oops:
圖檔
Andy
金星會員

文章銘仔 » 2009-06-09, 21:08

Andy 寫:subway我上次喺中環諗住試下..點知見到好鬼貴..掉頭走咗 :oops:

一次半次點都要試既...
網聚出黎食啦就 :lol:
頭像
銘仔
金星會員

文章Freeman » 2009-06-09, 21:13

銘仔 寫:
Andy 寫:subway我上次喺中環諗住試下..點知見到好鬼貴..掉頭走咗 :oops:

一次半次點都要試既...
網聚出黎食啦就 :lol:

都係果句:BNN唔搞(唔出) :evil:
Freeman
地球會員

文章bananasims » 2009-06-09, 21:20

搞一次,不過我唔到就得 :P :P
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2009-06-09, 21:23

bananasims 寫:搞一次,不過我唔到就得 :P :P

你唔到有鬼用 :evil:
Freeman
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-06-09, 21:32

Freeman 寫:你唔到有鬼用 :evil:

如果係佢搞既,你覺得佢真係會唔黎咩?
我句野入面有玄機,自己慢慢諗啦,諗到唔好講出黎 :lol:
頭像
火星會員

下一頁

回到 [C1] 吹水聊天

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 28 位訪客