膠到喊,比人標籤土共

高談闊論、吹水聊天。

版主: 人仔, skyhks

版面規則
  • 如果其他版面更切合你發表的主題,請到有關版面發表。
  • 不准進行接龍活動。

膠到喊,比人標籤土共

文章bananasims » 2009-01-10, 23:52

之前咪有條 miley.cyrus 喺度討論,然後去第度標籤我做土共,好驚添 :oops:
土共無處不在。以下係小妹遇到嘅煩惱:
viewtopic.php?p=69852#p69852 (最好睇埋我嘅回覆同當事人對我嘅答覆)

我可以點駁佢好?

ps. 認住bananasims呢條支共走狗!!!
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: 膠到喊,比人標籤土共

文章Andy » 2009-01-10, 23:54

去大紀元退黨 :P
圖檔
Andy
金星會員

文章hkmtrhah » 2009-01-10, 23:57

bananasims 寫:之前咪有條 miley.cyrus 喺度討論,然後去第度標籤我做土共,好驚添 :oops:
土共無處不在。以下係小妹遇到嘅煩惱:
viewtopic.php?p=69852#p69852 (最好睇埋我嘅回覆同當事人對我嘅答覆)

我可以點駁佢好?

ps. 認住bananasims呢條支共走狗!!!

起底服務? :lol: :lol: :lol:
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章bananasims » 2009-01-10, 23:58

andy 寫:去大紀元退黨 :P

一向以黎都係議事論事啫 :oops: 就會比佢地標籤架啦,十足十啲狗鐵膠
你當自己英國人人地唔會當你係英國人 :oops: 同樣道理大陸人攞香港護照,香港人都唔會當佢香港人 :oops:
美國啲黑人幾乎代表美國既主流文化,所以而家先可以被人叫做「美國人」,選到總統。之前見到有大陸人見到奧巴馬都得,自卑心作崇,話中國人話可以選美國總統…我心諗,中國人佔美國既文化幾多 %?黑人搞咗咁耐先獲得而家既少少認同,中國人?慳啲啦
同樣道理,香港人佔英國文化幾多 %?有幾多英國足球員係香港人?你叫自己英國人,當地人都唔會叫你做英國人。
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2009-01-11, 11:44

保留一切追究權利 :lol:

做報警撚

http://www1.膠上.com/space.php?action=viewpro&uid=3095849
頭像
人仔
金星會員

文章bananasims » 2009-01-11, 11:51

人仔 寫:保留一切追究權利 :lol:

做報警撚

呢啲膠人成日話共黨標籤同醜化啲異見人士,自己咪又一樣標籤同醜化異見人士,一樣咁膠。
呢啲人一日到黑滿口仁義道德話言論自由,嗰頭就喺度攻擊人地啲意見,其實想將香港變做一言堂。
中國共產黨真係咁差咩?唔覺囉。英國真係咁好咩?唔覺囉。
一直以黎班人搞咩 BNO 平權、要拎乜外國護照我都唔覺得有乜野問題,亦都無評論過,因為佢地有選擇國籍既自由同埋爭取佢地既權利。
不過有部份人士呢就趁機燒埋中國大陸,亂咁攻擊大陸就順便標籤下人地共狗,同當年大陸標籤人地右派有乜分別?呢啲就一定唔可以忍。
人地林忌都成日鬧中國大陸同港府,人地有合理原因的嘛,有時你睇下佢都講下大陸同港府有乜野嘢係好;呢啲人啲原因就係「我鐘意」,或做埋歷史學家自己修正歷史、作故事亂咁嗡,中國幫北越同埋香港越南船民問題可以都撈埋一碟黎講,笑死人咩。
對唔住,我都要標籤下人。呢啲廢青既行為同埋啲大陸糞青一模一樣,只係政治立場唔同,一齊膠鬥膠。
如果唔係班人亂咁嗡,我都唔會理呢啲嘢。講政治永遠都唔會開心的。
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2009-01-11, 12:26

中央唔好左偏心
偏香港唔偏澳門 :cry:
頭像
人仔
金星會員

文章Lemon233 » 2009-01-11, 15:44

人仔 寫:中央唔好左偏心

唔偏澳門仲好
冇咁煩 :oops:
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章bananasims » 2009-01-11, 15:45

Lemon233 寫:

唔偏澳門仲好

始乎因為普遍澳門人「比較」純咁解 :oops:
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2009-01-11, 19:45

Lemon233 寫:

唔偏澳門仲好

如果佢閂水喉ge話
政府派慣錢
下一個話因為經濟差唔派
d人會點?
(佢一閂水喉冇人賭 政府邊度搵錢泥晒?)
頭像
人仔
金星會員

文章人仔 » 2009-01-11, 19:54

bananasims 寫:
Lemon233 寫:

唔偏澳門仲好

講真我真係好抗拒d唔識ge大陸人
哥d泥到澳門搭車講野風死咁大聲
特別係哥班出名"齊心"ge福建人
煩到死 真係好想政府踢返佢地返大陸
頭像
人仔
金星會員

文章bananasims » 2009-01-11, 19:58

人仔 寫:
Lemon233 寫:

唔偏澳門仲好

大把錢,同北角班福建佬一樣
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2009-01-11, 20:05

人仔 寫:
Lemon233 寫:

唔偏澳門仲好

我係福建佬 :oops: :oops:
Freeman
地球會員

文章人仔 » 2009-01-11, 20:14

人仔 寫:
Lemon233 寫:

唔偏澳門仲好

之前澳門投資移民
班通菜街一個搞掂之後
轉左層樓個名比第二個搞
正一通菜街泥
頭像
人仔
金星會員

文章Puff » 2009-01-11, 20:36

香港政府快 D 閂水喉 :oops:

我唔要我納果 D 稅用係 D 為囉錢而落香港既人身上 :oops:
Wholehearted plastics are stranger than fiction.
Puff
木星會員

文章bananasims » 2009-01-11, 20:45

Puff 寫:香港政府快 D 閂水喉 :oops:

我唔要我納果 D 稅用係 D 為囉錢而落香港既人身上 :oops:

閂水喉飯都無得你食 :oops:
況且閂咗班大陸人依然黎到香港 :evil:
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2009-01-11, 21:30

閂水喉閂唔到我
我BIRP泥
仲有PIC :lol:
頭像
人仔
金星會員

文章kirisame » 2009-01-12, 11:57

人仔 寫:保留一切追究權利 :lol:

做報警撚

呢啲膠人成日話共黨標籤同醜化啲異見人士,自己咪又一樣標籤同醜化異見人士,一樣咁膠。
呢啲人一日到黑滿口仁義道德話言論自由,嗰頭就喺度攻擊人地啲意見,其實想將香港變做一言堂。
中國共產黨真係咁差咩?唔覺囉。英國真係咁好咩?唔覺囉。
一直以黎班人搞咩 BNO 平權、要拎乜外國護照我都唔覺得有乜野問題,亦都無評論過,因為佢地有選擇國籍既自由同埋爭取佢地既權利。
不過有部份人士呢就趁機燒埋中國大陸,亂咁攻擊大陸就順便標籤下人地共狗,同當年大陸標籤人地右派有乜分別?呢啲就一定唔可以忍。
人地林忌都成日鬧中國大陸同港府,人地有合理原因的嘛,有時你睇下佢都講下大陸同港府有乜野嘢係好;呢啲人啲原因就係「我鐘意」,或做埋歷史學家自己修正歷史、作故事亂咁嗡,中國幫北越同埋香港越南船民問題可以都撈埋一碟黎講,笑死人咩。
對唔住,我都要標籤下人。呢啲廢青既行為同埋啲大陸糞青一模一樣,只係政治立場唔同,一齊膠鬥膠。
如果唔係班人亂咁嗡,我都唔會理呢啲嘢。講政治永遠都唔會開心的。

算啦
糞青個d.........論壇度9up"抵制日貨""天滅倭寇"...........佢地打緊呢d"偉論"個部電腦,made in japan
懶型咩?有心想中國好,好心佢多d用國產野,9up冇q用架
個d台獨/成日反共個d,收啦
係,毛澤東係比較專制啊
d官貪到咩咁啊
所以我地未應該比多d意見lo(直到中央wo)

記住,共產黨唔肯幫你
東江水冇得你喝,唔放人來香港,人仔冇得你搵
e+香港未由係要靠大陸
唔鐘意都係事實
仲有,共產黨總算帶領中國走出"東亞病夫"嘅歲月
如果冇左共產黨,e+仲係國民黨lead?
做美國走狗啦!,見到鬼佬一定要90度菊躬啦!滿口英文都比日本人笑"支那豬"lo!
d資源啊,鐵啊,唔使要架啦..........比八國聯軍掘走曬!
得番個烏煙瘴氣,窮到燶嘅中國
住香港由點?冇人會認為你唔係中國人架.............反省下啦
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章Lemon233 » 2009-01-12, 13:01

人仔 寫:
Lemon233 寫:

唔偏澳門仲好

順便踢埋啲死賓賓番菲律賓吖唔該... :cry:
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章Lemon233 » 2009-01-12, 13:03

kirisame 寫:係,毛澤東係比較專制啊
d官貪到咩咁啊
所以我地未應該比多d意見lo(直到中央wo)

比咗意見佢又點,改唔改係另一回事(唔好打面 :oops:
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

下一頁

回到 [C1] 吹水聊天

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 15 位訪客