Facebook is very naive

高談闊論、吹水聊天。

版主: 人仔, skyhks

版面規則
  • 如果其他版面更切合你發表的主題,請到有關版面發表。
  • 不准進行接龍活動。

Facebook is very naive

文章KeroChu » 2010-11-25, 16:20

拿,是咁的:
話說我個account被Facebook Ban左
之後我去左FAQ果度同佢伸冤
之後佢話Account Name唔符合佢地使用條款既規定,仲教埋我轉Account Name
不過,佢俾我個Instruction要我入去Account Config果度搞,姐係要登入啦
問題就係我根本登入唔到,點入去搞?圖檔

點算好呢?
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

Re: Facebook is very naive

文章bananasims » 2010-11-25, 17:36

寫信投訴囉
同埋標題如內容不符。
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章KeroChu » 2010-11-25, 18:10

bananasims 寫:寫信投訴囉
同埋標題如內容不符。

寫左,No Reply
頭像
KeroChu
地球會員

文章Frenchfriezz » 2010-11-25, 19:13

BAM!! 你 a/c 就代表佢 naive?
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章KeroChu » 2010-11-25, 19:23

Frenchfriezz 寫:BAM!! 你 a/c 就代表佢 naive?

呢個唔係Naive個point(知死)
但係佢叫我係登入唔到帳戶果時
登入去改名,呢個先Naive

仲有,我Send左咁多封Complaint Letter去都無回頭,好不滿
頭像
KeroChu
地球會員

文章ccya965041 » 2010-11-26, 02:03

拿,講句公道說話先,
首先你一定唔係第一個有份要改名,
我個FACEBOOK之前都俾人LOCK左,
因為我個日本名唔可以放埋同D英文名一齊,
佢有一日BLOCK左我進入個首頁,硬性叫我改名,
姐係要求我刪除個日本名,但係日本名可以放係Alternate Name,
我改左次後等左一個鐘頭之後,個account重開,而唔係完全唔俾登入

不過你個一個情況,似係佢提你去改,但你又無係限時入面改名,
所以佢地作出最後行動,BAM!
頭像
ccya965041
木星會員

文章KeroChu » 2010-11-26, 07:00

ccya965041 寫:拿,講句公道說話先,
首先你一定唔係第一個有份要改名,
我個FACEBOOK之前都俾人LOCK左,
因為我個日本名唔可以放埋同D英文名一齊,
佢有一日BLOCK左我進入個首頁,硬性叫我改名,
姐係要求我刪除個日本名,但係日本名可以放係Alternate Name,
我改左次後等左一個鐘頭之後,個account重開,而唔係完全唔俾登入

不過你個一個情況,似係佢提你去改,但你又無係限時入面改名,
所以佢地作出最後行動,BAM!

其實佢無叫過我改 :evil:
佢都從來無Block過我入首頁
我家下好需要個Facebook Account,佢又唔俾我入,真係麻煩
頭像
KeroChu
地球會員

文章Frenchfriezz » 2010-11-26, 14:21

KeroChu 寫:其實佢無叫過我改 :evil:
我家下好需要個Facebook Account,佢又唔俾我入,真係麻煩

冇得玩 facebook 係咪會死? :roll:

就即係咁,樓上嗰位係因為亂加名而俾 facebook 要求改名;
至於因為改有人身攻擊 / 侮辱性嘅名而俾 facebook BAM!! 的話,我認為呢啲人應該 permanent BAM!! 啦
斷估你唔會係嗰啲賤人呀可? :P
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章KeroChu » 2010-11-26, 17:00

Frenchfriezz 寫:
KeroChu 寫:其實佢無叫過我改 :evil:

冇得玩 facebook 係咪會死? :roll:

就即係咁,樓上嗰位係因為亂加名而俾 facebook 要求改名;
至於因為改有人身攻擊 / 侮辱性嘅名而俾 facebook BAM!! 的話,我認為呢啲人應該 permanent BAM!! 啦
斷估你唔會係嗰啲賤人呀可? :P

我加左個Middle Name姐,罪不至死掛
無辦法,我搞緊個Facebook專頁,宣傳下年學校Club既內閣(其實我係候選主席)
家下唔俾我上去搞我都幾麻煩
頭像
KeroChu
地球會員

文章hkmtrhah » 2010-11-27, 17:28

KeroChu is very naive
圖檔hkmtrhah » 201011251620

拿,是咁的:
話說我個nick name被 KeroChu 拎左嚟用做 Middle Name
之後我貼左張 cap 圖去 facebook 果度同自己伸冤
之後佢不但係有睇個訊息(我兩隻眼都睇到佢嗰時有 on),仲要唔理唔 comment 唔改
不過,佢到咗俾 bam 之前暗地裡俾我嘅Comment係「你吹咩?我就系咁」,姐係要我 report 佢啦
問題就係佢到而家俾人點到明都話罪不至死,this on9 jai?圖檔

我肯定發完呢個 reply 之後樓主又咋傻扮懵,一賠九十九
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章KeroChu » 2010-11-27, 18:11

hkmtrhah 寫:KeroChu is very naive

拿,是咁的:
話說我個nick name被 KeroChu 拎左嚟用做 Middle Name
之後我貼左張 cap 圖去 facebook 果度同自己伸冤
之後佢不但係有睇個訊息(我兩隻眼都睇到佢嗰時有 on),仲要唔理唔 comment 唔改
不過,佢到咗俾 bam 之前暗地裡俾我嘅Comment係「你吹咩?我就系咁」,姐係要我 report 佢啦
問題就係佢到而家俾人點到明都話罪不至死,this on9 jai?圖檔

哎,咁岩都係叫Charlie姐,改名撞正有咩出奇,世界上唔少人都叫Charlie啦,個名又唔係你霸曬既
仲有你唔係退出左Facebook/Block左我/停用左個Account都一排既啦咩?我從來都無收過你既Comment,我更加無Send過咩Comment俾你囉,
如果你係用短信息同我講既,咁我真係唔知,我當左我個短信息箱係垃圾桶都有一排,睇都唔睇
如果有咩冒犯到你,可以直接同我係MSN對話,何必搞到咁大?無左個Facebook Account我家下都好煩
不過咁,我都要多謝你,我先可以咁心無雜念咁溫書[369]
頭像
KeroChu
地球會員

文章hkmtrhah » 2010-11-28, 02:52

KeroChu 寫:
hkmtrhah 寫:KeroChu is very naive

拿,是咁的:

哎,咁岩都係叫Charlie姐,改名撞正有咩出奇,世界上唔少人都叫Charlie啦,個名又唔係你霸曬既
仲有你唔係退出左Facebook/Block左我/停用左個Account都一排既啦咩?我從來都無收過你既Comment,我更加無Send過咩Comment俾你囉,
如果你係用短信息同我講既,咁我真係唔知,我當左我個短信息箱係垃圾桶都有一排,睇都唔睇
如果有咩冒犯到你,可以直接同我係MSN對話,何必搞到咁大?無左個Facebook Account我家下都好煩
不過咁,我都要多謝你,我先可以咁心無雜念咁溫書[369]

咁啱圖檔哎呀巧巧笑圖檔

話說你之前你喺網典我做乜,你跟乜。你係咪又想拎啲歪理出嚟撻我?係就快,我月結嘅。

同埋你係咪諗住擦鞋擦足成世我就會由得你?唔好意思,俾人擦鞋對我嚟講係一件極晒時間嘅事,尤其當擦鞋嗰個俾被擦鞋嗰個掉返轉頭被鬧嘅時候,擦鞋嗰個一定又會拎啲謬論出嚟諗住拎隻雞墊屍底會冇事。不過被擦鞋嗰個嘅智商 !== 3 歲細路 && 被擦鞋嗰個嘅智商 !== 豬。

如果你想預先知道我會點鬧你嘅話,歡迎問吓 hsk,佢一定答到啲第一手資料俾你。
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章KeroChu » 2010-11-28, 09:04

咁我想問下呢,我擦你鞋關個Facebook Account咩事?圖檔
有咩咁不滿咪直接同我講囉,需要搞埋D小動作咩?

大不了就開始實行自己既風格,但係唔該你呢幫我解翻個Facebook Account先
頭像
KeroChu
地球會員

文章hkmtrhah » 2010-11-28, 12:35

KeroChu 寫:咁我想問下呢,我擦你鞋關個Facebook Account咩事?圖檔

咁即係有擦鞋啦,仲要擦到連 evchk 都話自己叫 Charlie,連 facebook 都改埋個中名叫做 Charlie,話唔關嗰個真係6uo
仲夠膽用 369,你塊面皮都幾厚喎

KeroChu 寫:有咩咁不滿咪直接同我講囉,需要搞埋D小動作咩?

嗱我話俾你聽啦,我發過警告你改返嘅說話去 facebook,貼咗足足四個鐘,你自己當我講嘢耳邊風我先乜 Q 都踢你
仲有,單係我第一個 reply 話到明我唔 like 你,但你到我發呢一個 reply 你都仲係死雞撐飯蓋已經證明:
就算我講得幾 Q 白我唔 like 你xxx你都係當人講嘢係耳邊風。我一早就知你係會咁,咁你話俾我聽我唔搞小動作我有乜好搞?

仲有,我有權去 facebook report 你,呢個係我嘅權利,你係咪想話俾我聽咁都唔俾?小動作?圖檔圖檔圖檔

KeroChu 寫:大不了就開始實行自己既風格

圖檔

KeroChu 寫:但係唔該你呢幫我解翻個Facebook Account先

解 facebook ac 係 facebook 相關 department 做嘅嘢,有嘢就問佢,唔好問我
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章KeroChu » 2010-11-28, 14:09

Screenshot? 因為我唔記得或者根本唔知你有警告過我。

如果你有警告到我而我無改到,咁Sorry, 我錯。
但係唔該你將證據擺左上來。
我好希望你可以俾一次機會我,我唔希望大家搞到咁僵
我一定會改過我D衰嘢

老老豆豆,我明白你既問題,不過你可唔可以俾D時間我去改善呢?
頭像
KeroChu
地球會員

文章bteonnsg » 2010-11-29, 17:40

出年先去選內閣咁早就學人搞專頁,比人block多兩三個月都唔怕啦...不如溫好書考好試先啦
bteonnsg
地球會員

文章KeroChu » 2010-11-29, 19:54

bteonnsg 寫:出年先去選內閣咁早就學人搞專頁,比人block多兩三個月都唔怕啦...不如溫好書考好試先啦

Bingo
所以個Fans Page我畀左其他人搞
頭像
KeroChu
地球會員

文章Freeman » 2010-11-30, 23:32

若要人不知 除非己莫為 :geek:
Freeman
地球會員

文章ssd21345 » 2012-04-20, 18:48

flaming war...
bananasims食banana啦--->不准看
頭像
ssd21345
木星會員

回到 [C1] 吹水聊天

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客