成乜春氣候?

高談闊論、吹水聊天。

版主: 人仔, skyhks

版面規則
  • 如果其他版面更切合你發表的主題,請到有關版面發表。
  • 不准進行接龍活動。

成乜春氣候?

文章hkmtrhah » 2010-10-08, 22:27

我唔明我點解會自動推頂仲要高過神臺,但係我覺得用人名嚟話佢自己 admire 邊個甚至喺度抄人作風真係好反感。
尤其我更加唔明白點解香港嘅鐵路迷界可以係離譜到有個 K___8 就會有個 +1 嘅出咗嚟。
我唔係話 +1 唔好,不過喺我角度嚟講點解你自己有能力打自己江山又要叨人光借人力?借刀殺人?

唔知係香港學生定係其實係成個香港都有一堆屎撈人靠「抄」嚟上位。大家睇電視啲膠劇定係上網啲冗站都見唔少 copy cat works。
參考唔係唔得,但係唔該唔好參考變成抄考,變到一啲獨立創作元素都冇,「我愛香港」──搵鬼信。

今日我叫有多啲時間睇下 facebook 先發現繼 K 字頭之外又有個 R 字頭嘅蛋散借我力,我見到真係_咗一聲出嚟。
總之除咗本身係改呢個名用咗十幾年,如果唔係我真係見一個殺一個。你點俾我膛都死唔去嘅,fine,我自殺,我冇眼睇你。
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

Re: 成乜春氣候?

文章hkmtrhah » 2010-10-08, 22:28

即係我好唔明解點解我講到我就黎發顛條友都係未識自覺嘅,你想我點?
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章UCR683 » 2010-10-08, 22:39

如果企業管治(特別是與公眾利益有關),沒有考慮御宅族文化的問題,那只是惹禍上身。
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章hkmtrhah » 2010-10-08, 22:40

UCR683 寫:如果企業管治(特別是與公眾利益有關),沒有考慮御宅族文化的問題,那只是惹禍上身。

this is not the point
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章hkmtrhah » 2010-10-14, 23:07

我講嘅第一個人去到而家都仲係可以唔因佢(抄考我)嘅性格而入嚟呢個 topic 走嚟同我對質,證明佢面皮可能長過地球圓周。
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

回到 [C1] 吹水聊天

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 27 位訪客