鋼之鍊金術師 FA 閱後感交流 (含圖透注意!)

高談闊論、吹水聊天。

版主: 人仔, skyhks

版面規則
  • 如果其他版面更切合你發表的主題,請到有關版面發表。
  • 不准進行接龍活動。

鋼之鍊金術師 FA 閱後感交流 (含圖透注意!)

文章銘仔 » 2010-07-04, 23:36

先來文字交流 :arrow:

鋼鍊都做左成年有多,今日終於大團圓結局。
我原本都係跟 TVB 既進度黎睇 (TVB去到60集) ,不過知道左今日完結,都特意破例一次,同呀哥借埋其餘果4集。
一次過睇晒4集,好大衝擊...
一開始都知係 Happy Ending ,但係個心都係唔知點形容。

最後就話兩兄弟各自遊歷,好明顯係一個伏筆,點解咁講呢?
因為佢係會出~劇~場~版~!
首先,如果將64集濃縮做120分鐘既電影係無咩可能...
其次,父親大人仲係個瓶度既果段時期都已經交代晒,無謂再作...
最後,好明顯漫畫都係趕及同動畫完,先趕工作出黎...
由此,推斷出交代兩兄弟既遊歷係正確的...

當然以上全為小弟既見解,大家一齊黎傾傾。

圖透時間 :arrow:
圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔
頭像
銘仔
金星會員

Re: 鋼之鍊金術師 FA 閱後感交流 (含圖透注意!)

文章Puff » 2010-07-05, 06:33

結局牛姐話晨早諗好 :oops:

只不過為左趕係動畫完之前完,
每期就畫到幾十廿版咁 :lol:
Wholehearted plastics are stranger than fiction.
Puff
木星會員

文章bteonnsg » 2010-07-05, 14:12

張梅個樣無變過,剩係高左,同漫畫一樣喎...

咦唔好圖透啦我諗住好好地喺TVB追埋佢架,難得有套配得唔錯嘅動畫
bteonnsg
地球會員

文章銘仔 » 2010-07-05, 14:17

我都有諗過等TVB,不過仲有4集,實在等唔到 :roll:
頭像
銘仔
金星會員

文章人仔 » 2010-07-05, 16:08

其實我睇兩次
都唔知大佐將粒石比邊個用左先...
頭像
人仔
金星會員

文章lotsz » 2010-07-10, 11:29

其實我想問最後d國民係咪都係死晒俾父親大人拎晒去??
圖檔

圖檔
頭像
lotsz
土星會員

回到 [C1] 吹水聊天

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客