Archie B's 漢堡包

高談闊論、吹水聊天。

版主: 人仔, skyhks

版面規則
  • 如果其他版面更切合你發表的主題,請到有關版面發表。
  • 不准進行接龍活動。

Archie B's 漢堡包

文章bananasims » 2010-05-13, 17:21

同朋友食,share 一個一人餐
裝飾幾別緻,賣野食嗰度有張 NYC Downtown 同 Midtown 既地圖
週圍都有啲紐約既掛畫,有 Grand Central Terminal、自由神像、WTC(都有張 Ground Zero)、Battery Park 同埋 Brooklyn Bridge

set menu 2.jpg

食咗三號餐加個洋蔥圈,總共 $100
個店東實行“Price Discrimination“,我唔洗加一(可能見我著校服),不過人地就要 :P

餐已到,全部炸野都係即製
個包好辣(早知唔叫),不過無影響個味道,個炸雞好好食
薯條更加唔洗講,好脆好香,加埋芥末醬同埋茄汁一流

因為我朋友想食多啲,所以叫多咗個洋蔥圈,盛惠 $40
onion rings.jpg

onion ring.jpg

又係即炸,外脆內嫰,配 BBQ 醬,唔俗
不過個人認為點返茄汁好食啲

幾經辛苦終於食完(好多 =.=)
好漏好熱氣,落上環要飲返杯五花茶先至叫舒服少少
今晚唔洗食飯 lu

* 千祈唔好叫佢攞水比你,嗰啲係生水(i.e. 水喉水),飲咗一啖好想嘔
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: Archie B's 漢堡包

文章bteonnsg » 2010-05-13, 18:26

有米蕉...

食個洋蔥圈都40蚊 :oops:
bteonnsg
地球會員

文章bananasims » 2010-05-13, 21:22

咁既地段、咁既份量、咁既質素,差唔多
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章ccya965041 » 2010-05-14, 10:57

第三張圖個D七彩顏色既果汁,係加拿大賣$2一支,唔知你個度又幾錢?
先唔好講錢先,個餐廳FEEL好似唔錯,而且D野食睇落好正咁,
裝潢都令到間餐廳好有特色咁

如果講錢,我覺得一般打工仔都唔會黎呢間食,
現在講緊$40一個炸薯圈,好多人都要做一個鐘,
甚至一個半鐘先食到,(我都要半個鐘)
可悲也

BNN D相應該加少少EV,個薯圈影到咁暗 :oops:
頭像
ccya965041
木星會員

文章bananasims » 2010-05-14, 13:12

ccya965041 寫:第三張圖個D七彩顏色既果汁,係加拿大賣$2一支,唔知你個度又幾錢?
先唔好講錢先,個餐廳FEEL好似唔錯,而且D野食睇落好正咁,
裝潢都令到間餐廳好有特色咁

如果講錢,我覺得一般打工仔都唔會黎呢間食,
可悲也

BNN D相應該加少少EV,個薯圈影到咁暗 :oops:

$16,計埋稅都差唔多
不過要考慮埋呢度係蘇豪…

個 feel 真係好唔錯
同埋有播啲歌好多都圍繞 NYC,好似 New York City - Statler Brothers 、New York Groove(得兩首我識既)

不過講抵唔抵食呢間係 ok
因為呢個係鬼佬餐,一 set 係兩個唐人係食得晒(上次同人 share 都好飽)
同埋中環啲嘢唔會平得去邊,好多餐多數都三十幾、四十幾蚊
如果 share 的話夾埋六十蚊,分開計三十蚊,啲人應該傾向食質素比較好既
不過呢間野可能因為唔顯眼,我去得我同我朋友同埋另外一枱打工仔

嗰陣時都係求其影,下次留意下
bananasims
太陽會員

文章大大師兄 » 2010-05-14, 23:52

ccya965041 寫:如果講錢,我覺得一般打工仔都唔會黎呢間食,
可悲也

四十蚊係要做兩個鐘或一又三分二個鐘 (Off-topic)

bananasims 寫:咁既地段、咁既份量、咁既質素,差唔多

雖則我同意計晒呢啲因素係物有所值,不過你依然係好有米 :P
圖檔
大大師兄
地球會員

回到 [C1] 吹水聊天

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 23 位訪客