IC無聊小調查- 大家住邊區?

高談闊論、吹水聊天。

版主: 人仔, skyhks

版面規則
  • 如果其他版面更切合你發表的主題,請到有關版面發表。
  • 不准進行接龍活動。

大家住邊區?

中西區
2%
東區
7%
南區
5%
灣仔
2%
九龍城
5%
油尖旺
2%
深水
2%
黃大仙
2%
觀塘
12%
大埔
12%
屯門
7%
元朗
12%
北區
2%
西貢
10%
沙田
7%
荃灣
2%
葵青
5%
離島
2%

總投票數 : 42

Re: IC無聊小調查- 大家住邊區?

文章bananasims » 2010-05-30, 20:29

KeroChu 寫:將軍澳都唔錯

對外交通方便,自從附近個商場被領匯化之後多左好多嘢食

同埋多左好多賣衫賣電器超市乜都有齊
不過D嘢貴過MK少少

將軍澳樓望樓 :geek:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章大大師兄 » 2010-05-30, 23:07

bananasims 寫:

不過D嘢貴過MK少少

個個好似你咁有米,住晒幾層高豪宅隔籬 :evil:
圖檔
大大師兄
地球會員

文章efilm » 2010-05-31, 00:57

響香港樓望樓好正常
不論豪宅定公屋都會有樓望樓

香港都算好,無乜握手樓
http://news.xinhuanet.com/photo/2008-11 ... 373209.htm
頭像
efilm
地球會員

文章bananasims » 2010-05-31, 08:04

大大師兄 寫:

不過D嘢貴過MK少少

我指既係望到人地沖涼嗰隻樓望樓
我咪又係樓望樓,啲景比人遮晒,不過又點

將軍澳樓望樓個情況最嚴重
將軍澳又唔會有沙田、大埔、北區、屯門嗰種融和感覺
只係見到一大堆既高樓
有同學住將軍澳中心同新寶城
人地沖涼睇得清清楚楚,就算塊玻璃係磨砂見到人影都恐怖啦
美孚咁既價錢見到就話正常啫,將軍澳咩價先
(同埋我點都覺得美孚整體點都好過將軍澳,成個公園+游泳池+圖書館喺隔離,又多巴士鐵路交通,幹線又發達,商場選擇多 i.e. 佳寶華潤駿發惠康百佳全部通通有,唯一問題係水渠)

要揀個平過/等如將軍澳,交通時間差唔多都大把選擇
美孚X暉台,沙田富豪花園、九龍灣德福亦都係唔錯既選擇
遠少少有大埔八號花園、大埔中心、運頭塘、上水中心
cheap 少少康雅康強德強苑,我覺得點都好過將軍澳
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章jimmy_lam » 2010-06-04, 20:56

十八區之中唯一沒有鐵路接駁的一區
jimmy_lam
天王星會員

文章hkmtrhah » 2010-06-06, 01:55

大大師兄 寫:

不過D嘢貴過MK少少

我指既係望到人地沖涼嗰隻樓望樓
我咪又係樓望樓,啲景比人遮晒,不過又點

將軍澳樓望樓個情況最嚴重
將軍澳又唔會有沙田、大埔、北區、屯門嗰種融和感覺
只係見到一大堆既高樓
有同學住將軍澳中心同新寶城
人地沖涼睇得清清楚楚,就算塊玻璃係磨砂見到人影都恐怖啦
美孚咁既價錢見到就話正常啫,將軍澳咩價先
(同埋我點都覺得美孚整體點都好過將軍澳,成個公園+游泳池+圖書館喺隔離,又多巴士鐵路交通,幹線又發達,商場選擇多 i.e. 佳寶華潤駿發惠康百佳全部通通有,唯一問題係水渠)

要揀個平過/等如將軍澳,交通時間差唔多都大把選擇
美孚X暉台,沙田富豪花園、九龍灣德福亦都係唔錯既選擇
遠少少有大埔八號花園、大埔中心、運頭塘、上水中心
cheap 少少康雅康強德強苑,我覺得點都好過將軍澳

我死鬼老豆好有先見之明,90 年代初買居屋果時一揀就揀我同我屋企而家住既呢邊單位
望出去街最多都係有大馬路同 D 橋,仲有個泳池,最多對側邊個單位。人生一大享受 8-) :D :D :D
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章KeroChu » 2010-06-06, 07:26

話時話我屋企既景觀同坑口差唔多 :lol:
有大馬路,橋,泳池,同埋隔音屏障 :mrgreen:
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章伊莉 » 2010-07-12, 22:38

冇人住荃灣...
頭像
伊莉
土星會員

文章hennessy » 2010-07-15, 09:11

筷子基
hennessy
土星會員

上一頁

回到 [C1] 吹水聊天

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 16 位訪客