麥當勞 35 週年,繼續縮水

高談闊論、吹水聊天。

版主: 人仔, skyhks

版面規則
  • 如果其他版面更切合你發表的主題,請到有關版面發表。
  • 不准進行接龍活動。

麥當勞 35 週年,繼續縮水

文章bananasims » 2010-03-03, 21:16

我記得以前有人度過呢個包直徑係 10cm
而家 :P
(*唔係我買)
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: 麥當勞 35 週年,繼續縮水

文章KeroChu » 2010-03-03, 21:17

每轉一次包裝 = 縮一次水

縮一次水 = 加一次價 :twisted:

無奈我們學校方圓兩公里裏面一間Burger King都無,焗住要去食老麥 :evil:
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章bananasims » 2010-03-03, 21:22

Burger King 個磨菇芝士漢堡仲細

* 有人 challenge 我話呢個係 chord
如果計返誤差應該大約 8.5cm
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章johnwong32000 » 2010-03-03, 22:27

KeroChu 寫:每轉一次包裝 = 縮一次水

無奈我們學校方圓兩公里裏面一間Burger King都無,焗住要去食老麥 :evil:

老麥起碼有返少少良心,搞個買一送一行動,仲有Zone一Zone同$20餐。
大家樂無咩太突出的活動,個個set都要$2x~3x,加$5蚊先有可樂,我覺得我寧願有得選擇好過。

另外,有無人覺得薯條縮左水?
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

文章銘仔 » 2010-03-03, 22:46

johnwong32000 寫:
KeroChu 寫:每轉一次包裝 = 縮一次水

老麥起碼有返少少良心,搞個買一送一行動,仲有Zone一Zone同$20餐。
大家樂無咩太突出的活動,個個set都要$2x~3x,加$5蚊先有可樂,我覺得我寧願有得選擇好過。

另外,有無人覺得薯條縮左水?

薯條縮左水就唔覺,時多時少就成日有 :geek:
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2010-03-03, 22:54

廿蚊餐聽聞得返細薯條份量
睇分店做人,
好似又一城呢啲咪裝多啲
好似奧海城呢啲就 :P
bananasims
太陽會員

文章bananasims » 2010-03-03, 22:54

廿蚊餐聽聞得返細薯條份量
睇分店做人,
好似又一城呢啲咪裝多啲
bananasims
太陽會員

文章johnwong32000 » 2010-03-03, 23:11

bananasims 寫:廿蚊餐聽聞得返細薯條份量
睇分店做人,
好似又一城呢啲咪裝多啲

我今日食果陣發現明明D薯條無感快倒晒,結果得果少少,一張餐紙都夠墊。
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

文章Frenchfriezz » 2010-03-03, 23:49

都係果句,窮又想食漢堡包既咪要認命食M,咁而家D原料一路咁貴落去,唔通佢一路加價咩
單以一個豬柳漢堡黎計,包用嘉頓製English muffin,芝士又用左總統牌果隻burger cheddar,唯一可以減低成本既咪出係塊豬柳身上,但唔通溝D人肉落去俾你食咩

搞下搞下,咪唯有縮細個包囉
今日見有買一送一都口痕買左兩個黎食,雖則真係好迷你,但係圍起上黎每個$4.7都唔洗,你去麵包舖買個撻凍哂既hea包都做唔到咁平啦,仲想點
要怪既,就怪領匯係咁加租,同埋怪人仔升值升到原材料貴到七彩仲好啦 8-)

*我反而唔明一樣野,點解要講到食M係慘到因為附近冇BK而幫襯既substitute?乜BK真係好食到係全港第一既好野?講到尾咪又係一間快餐店
都係果句,認命啦
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章KeroChu » 2010-03-04, 18:02

根本上Cut芝士/包就得,豬柳漢堡個重點係係塊豬柳上面,Cut塊豬柳豈不是有D本末倒置的味道 :oops:
頭像
KeroChu
地球會員

文章Frenchfriezz » 2010-03-04, 18:11

KeroChu 寫:根本上Cut芝士/包就得,豬柳漢堡個重點係係塊豬柳上面,Cut塊豬柳豈不是有D本末倒置的味道 :oops:

你到底知唔知「漢堡(包)」係乜黎? :roll:
以你呢種講法,炒飯可以只係白飯落鑊炒,蛋呀調味料果D都唔洗落啦
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章KeroChu » 2010-03-04, 18:32

Frenchfriezz 寫:
KeroChu 寫:根本上Cut芝士/包就得,豬柳漢堡個重點係係塊豬柳上面,Cut塊豬柳豈不是有D本末倒置的味道 :oops:

你到底知唔知「漢堡(包)」係乜黎? :roll:
以你呢種講法,炒飯可以只係白飯落鑊炒,蛋呀調味料果D都唔洗落啦

上面係我搞錯,唔係Cut而係縮

但係點解好地地一個漢堡包唔縮芝士青瓜而走去縮豬柳 :oops:
頭像
KeroChu
地球會員

文章b_kevin_e » 2010-03-04, 19:59

睇黎要show返張圖出黎 :P
圖檔
M記唔止縮水,個賣相都唔係好得去邊 :oops:
嗰2塊牛肉都唔知係唔係足3兩
仲有之前食BIG MAC,一打開,嘩,仲亂過亂葬崗 :oops: 一拎起,D配料(主要係菜)跌哂,點食呀大佬
以前細個食既魚柳飽邊有而家D咁細...
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章bananasims » 2010-03-04, 20:04

整成點呢家嘢係睇員工的,唔可以話全部麥當勞都有呢個問題 :oops:
我見過賣相最恐怖既一個係將軍漢堡,張紙全部汁黎
另一個就係至尊漢堡,啲菜飛晒出黎

聽聞買一送一既麥樂雞都係縮水 :shock:
唔買一送一除開都兩個幾一舊,買一送一都貴過一蚊,所以我要食都只會去 TASTE 買
bananasims
太陽會員

文章KeroChu » 2010-03-04, 20:33

頭像
KeroChu
地球會員

回到 [C1] 吹水聊天

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 24 位訪客