小遊記 - IKEA+東鐵線

高談闊論、吹水聊天。

版主: 人仔, skyhks

版面規則
  • 如果其他版面更切合你發表的主題,請到有關版面發表。
  • 不准進行接龍活動。

小遊記 - IKEA+東鐵線

文章johnwong32000 » 2009-12-10, 23:08

原本話同hkmtrhah+Freeman去探matthew,心想matthew冇感快出院,點知佢竟然請假出到院。惟有同佢地二個講無得去,跟著自己遊EAL。

搭左港鐵去落馬洲
圖檔

巧遇!!
圖檔

好多人...唔知點解
圖檔

今日D車普遍地等
圖檔

大圍站ge可伸縮月台盡頭閘門
圖檔

去左Homesqare ge IKEA
圖檔

IKEA D肉丸總算係不枉此行
圖檔

不過冇左hkmtrhah同Freeman 有D 惟憾... :oops: :oops:

further more:
http://picasaweb.google.com/brownming32/20091210#
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

Re: 小遊記 - IKEA+東鐵線

文章Freeman » 2009-12-10, 23:41

你掛住我? :P

啲相唔錯
Freeman
地球會員

文章johnwong32000 » 2009-12-10, 23:54

Freeman 寫:你掛住我? :P

啲相唔錯

55.無野做,返屋企又要做BVE D 野...
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
木星會員

文章Andy » 2009-12-12, 10:55

IKEA開咗新CAFE? 價錢點?

同埋而家仲有冇平價熱狗食 :oops:
圖檔
Andy
金星會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-12, 12:44

Andy 寫:IKEA開咗新CAFE? 價錢點?

同埋而家仲有冇平價熱狗食 :oops:

不嬲都有,只不過係成間IKEA重新裝修咁解

沙田果間既肉丸係全香港咁多間IKEA之中最好食同埋最抵食,有得揀跟薯條/薯仔/飯/意粉,同埋係跟gravy(定係蘑菇汁?)
德福果間只係跟茄汁同埋薯片 :|

*係
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章bananasims » 2009-12-12, 15:48

以前沙田 IKEA 要行晒成個場先入到間餐廳,
唔知而家點 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章efilm » 2009-12-12, 16:06

bananasims 寫:以前沙田 IKEA 要行晒成個場先入到間餐廳,

呢個係佢地個策略來,特登要人跟佢 design 的路綫行,吸引人買多啲嘢
頭像
efilm
地球會員

文章bananasims » 2009-12-12, 16:18

不過德福唔洗,喺間報紙檔/停車場搭 lift 就到 cafe
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-12, 16:45

bananasims 寫:以前沙田 IKEA 要行晒成個場先入到間餐廳,

錯喇,IKEA先唔會咁笨
沙田IKEA間cafe係係半中間,你要行一半路先有得食野
要行埋另一半先有得走,食完野心情靚,自然買得多野

其實IKEA真係好聰明,賺少D賣野食既錢黎引D人買佢D產品,試問有個細路離遠聞到爆谷香味,老豆老母見到只係三蚊雞,仲點會唔買 :P
頭像
火星會員

文章johnwong32000 » 2009-12-16, 13:49

Frenchfriezz 寫:

錯喇,IKEA先唔會咁笨
沙田IKEA間cafe係係半中間,你要行一半路先有得食野
要行埋另一半先有得走,食完野心情靚,自然買得多野

其實IKEA真係好聰明,賺少D賣野食既錢黎引D人買佢D產品,試問有個細路離遠聞到爆谷香味,老豆老母見到只係三蚊雞,仲點會唔買 :P

所以我都買左$6>$60幾蚊野。
不過我想知點解係跟D黑加侖子醬?
圖檔
頭像
木星會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-16, 23:57

johnwong32000 寫:所以我都買左$6>$60幾蚊野。
不過我想知點解係跟D黑加侖子醬?

呢D野有得解既咩,正如fried camembert跟raspberry sauce同埋fried calamari跟remoulade咁解
頭像
火星會員

文章ccya965041 » 2009-12-18, 02:54

D相影得不錯啊,不過講起IKEA,
我以前成日去德福個一間度食佢D熱狗,
總覺得個度既熱狗好食過7仔同埋K仔個一D,
可能係佢D熱狗腸好食掛

不過最衰無得單買,你一定要跟一杯汽水 :P
頭像
ccya965041
木星會員

文章bananasims » 2009-12-18, 11:14

ccya965041 寫:D相影得不錯啊,不過講起IKEA,
可能係佢D熱狗腸好食掛

OK 成 $10.5 個
算 OK 啦

7-11 唔多覺有

Montreal Boul. Cavendish 間 IKEA 既熱狗
CA $1 ex.tax(計埋 = $1.15 ~ HKD $8)
仲有得任斟 :twisted:
bananasims
太陽會員

文章johnwong32000 » 2009-12-18, 13:38

bananasims 寫:
ccya965041 寫:D相影得不錯啊,不過講起IKEA,
可能係佢D熱狗腸好食掛

算 OK 啦

7-11 唔多覺有

Montreal Boul. Cavendish 間 IKEA 既熱狗
CA $1 ex.tax(計埋 = $1.15 ~ HKD $8)

香港好似係$10...
圖檔
頭像
木星會員

文章Andy » 2009-12-18, 16:41

johnwong32000 寫:
bananasims 寫:
可能係佢D熱狗腸好食掛

算 OK 啦

7-11 唔多覺有

香港好似係$10...

邊有咁貴..
我記得好似只係五定六 :oops:
圖檔
Andy
金星會員

文章bananasims » 2009-12-18, 17:17

係十蚊呀
bananasims
太陽會員

文章Andy » 2009-12-18, 22:10

bananasims 寫:係十蚊呀

加咗價咩?我記得上次去食冇咁貴= =

哦..原來係餐先十蚊..

單買好似唔駛十蚊
圖檔
Andy
金星會員

文章大大師兄 » 2009-12-20, 13:59

呢個 post 搬咗幾多次? :oops: :?
圖檔
大大師兄
地球會員

回到 [C1] 吹水聊天

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 28 位訪客