旋風管家在TVB播出及引起網典一眾挺毛煩膠

高談闊論、吹水聊天。

版主: 人仔, skyhks

版面規則
  • 如果其他版面更切合你發表的主題,請到有關版面發表。
  • 不准進行接龍活動。

旋風管家在TVB播出及引起網典一眾挺毛煩膠

文章bteonnsg » 2009-10-05, 22:07

班煩膠又嚟,睇嚟又有編輯戰,一定又係班挺毛線煩膠係咁嘈嘈嘈

明明D野乜REFERENCE都無,又將人地反無線D有理由言論剷膠晒

上次守護甜心單野個Kyo***ith同個Not***ile都衰左一鑊(不過基本上去到後期已經無人理佢地,得番佢兩隻人喺度唱雙簧)

今次又嚟喇,又話人咩未睇先鬧呀,亂話歌詞呀(最死果樣係佢地竟然引用無名氏「填詞人」話填詞好嚟話人膠,不過我都想知一首得押韻,但係完全睇唔出套野講咩嘅歌填得好啊:o),D咩南北西東 環遊途中(KERORO),玩指南針咩?再舉多個例,多啦A夢有日文唔用去搵個外國番嚟連中文都講唔正嘅人嚟唱,仲唱到完全違反晒套野講嘅野,加上現代填詞人填詞最鍾意懶醒,學人玩到裝,亂食字,D的字呀,ADJECTIVES又亂用)

今次唔同班戇居仔嘈,食花生算,睇吓佢地今次又點樣攞D條目嚟打JJ。
bteonnsg
地球會員

Re: 旋風管家在TVB播出及引起網典一眾挺毛煩膠

文章tautau » 2009-10-05, 22:36

旋風管家係tvb播?唔通animax播第一季,tvb播第二季?
tautau
土星會員

文章bteonnsg » 2009-10-06, 16:58

我鬼知咩,網典條煩膠開條目咯,好似10/10做
bteonnsg
地球會員

文章銘仔 » 2009-10-06, 17:21

唔係,頭先確認左係TVB播,接孤星淚

接住孤星淚播,咁有排啦 :ugeek:
頭像
銘仔
金星會員

文章bteonnsg » 2009-10-07, 18:34

消息人士話係10月10號喎

P.S.孤星淚唔係幾個月前星期六5;30pm咩?
bteonnsg
地球會員

文章銘仔 » 2009-10-08, 21:30

bteonnsg 寫:消息人士話係10月10號喎

P.S.孤星淚唔係幾個月前星期六5;30pm咩?

ANYWAY,已證實10月10日係81台(翡翠台)照早10:00 am播~
而TVB譯名為「爆笑管家」。
頭像
銘仔
金星會員

文章銘仔 » 2009-10-10, 10:07

媽,轉左中文OP :cry:
頭像
銘仔
金星會員

文章bteonnsg » 2009-10-10, 23:01

繼上次Kyo***ith 9作出守甜迷呢個TERM,今次又搞乜「旋管迷」

呢2件蛋散同中共有咩分別,成日將自己憎嘅人標籤做D乜乜七七咁

配音組使用了曾在《衝鋒21》和《涼宮春日的憂鬱》中大獲好評的地道式對白,而據了解,本次配音選角亦經過日本發行方面的篩選。

講真我好想加來源請求,不過算啦,比多條條目佢地打JJ,斷估玩多陣佢地就會好似Comeon咁潛水

加油吧,挺毛動漫塔利班!(我發現左依加有人逢日必反 [sosad] [369] [banghead])
bteonnsg
地球會員

文章kirisame » 2009-10-14, 12:54

銘仔 寫:媽,轉左中文OP :cry:

好差=.=
正垃圾
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章reason930 » 2009-10-25, 20:56

好耐冇o係無線睇動畫....
完全唔知道佢播旋風管家 =o=
頭像
reason930
天王星會員

回到 [C1] 吹水聊天

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 37 位訪客