心痛的感覺

攝影作品、技術分享。

版主: Frenchfriezz

版面規則
  • 本版面旨在討論攝影技巧、攝影器材、攝影心得、拍攝景點及分享親自拍攝的相片。
  • 所分享的相片必須為該會員親自拍攝。
  • 所分享的相片可使用圖像處理軟件潤色,惟必須在文章內注明該相片是經過軟件後期處理。

心痛的感覺

文章Frenchfriezz » 2009-06-14, 01:35

你可以話呢個係個冇內容既哂命post,我已經冇哂心機打食評喇…好肉痛

圖檔
圖檔
特價不知名魚 $58
圖檔
特價芝士蠔 $19
圖檔
A5和牛炒飯 (個碗仲矮過茶杯) $150
圖檔
鰻魚炒飯 (一樣咁細碗) $68

三文魚壽屍 $38 兩件,普通過普通,但細妹喪叫,冇mood影…

教訓就係,去搵食前唔做足功課,只會對自己銀包唔住 :(
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

Re: 心痛的感覺

文章Andy » 2009-06-14, 12:22

成餐食咗幾錢 :oops:
圖檔
Andy
金星會員

文章Frenchfriezz » 2009-06-14, 14:26

Andy 寫:成餐食咗幾錢 :oops:

$450,個肚半滿
最後行左去銅鑼灣掃街填埋果半個肚…
頭像
火星會員

文章Andy » 2009-06-14, 14:36

個蠔好似幾正咁 :P
圖檔
Andy
金星會員

文章ccya965041 » 2009-06-15, 09:42

說實,你食親日本野,無得$500都唔駛旨意飽,
拿,呢度好睇你個人睇法:究竟你係想就係填飽肚?定係要味覺享受+飽?
前者既話,你用$450最少買到22盒叉燒飯,食到你爆肚+可以打包,
後者既話,莫講話$450,你有可能要double或者triple先達到飽+完全滿足味覺

基本上,你入去之前都預左要肉痛,我估你唔會食完先肉痛掛? :oops:
不過,下次帶備多d"子彈",咁食個陣咪唔洗咁肉痛啦(假設你已知道個價錢)
頭像
ccya965041
木星會員

文章Frenchfriezz » 2009-06-15, 09:53

ccya965041 寫:說實,你食親日本野,無得$500都唔駛旨意飽,
拿,呢度好睇你個人睇法:究竟你係想就係填飽肚?定係要味覺享受+飽?
前者既話,你用$450最少買到22盒叉燒飯,食到你爆肚+可以打包,
後者既話,莫講話$450,你有可能要double或者triple先達到飽+完全滿足味覺

基本上,你入去之前都預左要肉痛,我估你唔會食完先肉痛掛? :oops:
不過,下次帶備多d"子彈",咁食個陣咪唔洗咁肉痛啦(假設你已知道個價錢)

首先,俾左粒你打底先 圖檔
教訓就係,去搵食前唔做足功課,只會對自己銀包唔住 :(

我知道唔洗咁頭痕啦

原先去CEC食金紫荊既,都係果D偏高檔中菜,但我絕對相信會冇食呢間咁肉赤
係港女細妹打死都唔食中菜,要行去食X毛壽屍,去到又要等34張台,果陣個個都肚餓,
佢嗌上去食日本野,之後又要食過,唔知價位,唔通唔食?

講真,我對日本野係冇乜好感,甚至可以話係反感
呢餐飯味道可以話係普通過普通,如果你真係想食似樣既日本菜,我諗你都係飛去日本食好D喇。
你可以上OR睇下,個個都食左每人最少八舊水,可想而知我地係食左幾少野

早知係咁,頹頹地係下一層食Speghetti House或者去Outback見多次七原秋也好過 :P
頭像
火星會員

文章ccya965041 » 2009-06-15, 10:11

日本菜,其實都有分唔少價位,係度我唔需要講咁多,你應該比我明白,
不過細妹叫到,又真係好難話事既囧(好彩我細佬唔係咁,屎唔臭都食 :P )

不過係我既話,我會先望望個外面餐牌,大約睇睇個價錢係點先至打算,
就係細佬叫到都係咁話(唔好食、感覺上好貴都食唔飽既法國菜"多舊魚,汁仲多過件野"),
如果係你請,其實點解唔搵間自己鐘意食同埋自己熟悉既餐廳,我斷估你個妹唔會話唔食個間,
會訓係地度喊個類人掛? :oops:

中菜,我食過最好食既係黃金海岸個一間(對住有海景個間,個名唔太記得),
個度d中菜好正,個次我記得成家人都係食左大約$7xx到已經飽+味覺享受,
日本菜,食過最貴既係尖沙咀個間(不過我記得好似執左),食千幾蚊先夠食

都係個句,最緊要係你自己鐘意,真係唔理得任何人(朋友請食,人地請食例外),
家人自己食,最好落多d咀頭,介紹d好食既比佢地,當然價錢相宜既,咪得囉,
我諗你個妹無咁大魔力掛
頭像
ccya965041
木星會員

文章Andy » 2009-06-17, 22:43

ccya965041 寫:日本菜,其實都有分唔少價位,係度我唔需要講咁多,你應該比我明白,
不過細妹叫到,又真係好難話事既囧(好彩我細佬唔係咁,屎唔臭都食 :P )

不過係我既話,我會先望望個外面餐牌,大約睇睇個價錢係點先至打算,
就係細佬叫到都係咁話(唔好食、感覺上好貴都食唔飽既法國菜"多舊魚,汁仲多過件野"),
如果係你請,其實點解唔搵間自己鐘意食同埋自己熟悉既餐廳,我斷估你個妹唔會話唔食個間,
會訓係地度喊個類人掛? :oops:

中菜,我食過最好食既係黃金海岸個一間(對住有海景個間,個名唔太記得),
個度d中菜好正,個次我記得成家人都係食左大約$7xx到已經飽+味覺享受,
日本菜,食過最貴既係尖沙咀個間(不過我記得好似執左),食千幾蚊先夠食

都係個句,最緊要係你自己鐘意,真係唔理得任何人(朋友請食,人地請食例外),
家人自己食,最好落多d咀頭,介紹d好食既比佢地,當然價錢相宜既,咪得囉,
我諗你個妹無咁大魔力掛

>中菜,我食過最好食既係黃金海岸個一間(對住有海景個間,個名唔太記得),

我覺得嗰間麻麻地 :oops: , 我都係覺得嗰間咩咩北京人家好食啲 :oops:
圖檔
Andy
金星會員

文章kirisame » 2009-06-19, 07:52

你地真係有米 :lol:

我呢
難得有機會全家人去漢寶食一餐已經好幸福
不過4xx~5xx
'
另外
對日本菜冇好感未唔好食啦
無謂肉痛啦
父母搵錢好辛苦架 :lol:
p.s.我連spagetti house都未食過 :cry:
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章klaus001 » 2009-06-19, 21:38

咩機?
klaus001

文章大大師兄 » 2009-06-21, 19:15

kirisame 寫:你地真係有米 :lol:

我呢
難得有機會全家人去漢寶食一餐已經好幸福
不過4xx~5xx
'
另外
對日本菜冇好感未唔好食啦
無謂肉痛啦
父母搵錢好辛苦架 :lol:
p.s.我連spagetti house都未食過 :cry:

x2
圖檔
大大師兄
地球會員

回到 [C3] 攝影

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 5 位訪客