500D First Snap

攝影作品、技術分享。

版主: Frenchfriezz

版面規則
  • 本版面旨在討論攝影技巧、攝影器材、攝影心得、拍攝景點及分享親自拍攝的相片。
  • 所分享的相片必須為該會員親自拍攝。
  • 所分享的相片可使用圖像處理軟件潤色,惟必須在文章內注明該相片是經過軟件後期處理。

500D First Snap

文章Roy » 2009-08-03, 20:38

第一次出街玩新玩具, 我覺得得六張相見得人... :oops: 有執過...

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔
圖檔
頭像
Roy
木星會員

Re: 500D First Snap

文章Freeman » 2009-08-03, 20:43

#6唔錯
#2層次感唔夠
#3#5唔知影咩 :oops: :oops:
Freeman
地球會員

文章Roy » 2009-08-03, 20:45

Freeman 寫:#6唔錯
#2層次感唔夠

今次真係好失敗 :oops:
圖檔
頭像
Roy
木星會員

文章Frenchfriezz » 2009-08-05, 01:00

#2層次感唔夠

點解我同你完全唔同既…
我覺得#6構圖雜亂,同埋唔知focus左去邊
#3先係我鍾意既色水,可惜又係唔知focus左去邊
層次感呢,我呢D廢人邊識 :cry:

*Canon機出黎既色真係好淡 :?
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章Roy » 2009-08-05, 10:00

Frenchfriezz 寫:
#2層次感唔夠

點解我同你完全唔同既…
我覺得#6構圖雜亂,同埋唔知focus左去邊
#3先係我鍾意既色水,可惜又係唔知focus左去邊
層次感呢,我呢D廢人邊識 :cry:

*Canon機出黎既色真係好淡 :?

Canon DSLR 好彩有一樣叫做 Picture Style, 最近研究緊 :oops:
圖檔
頭像
Roy
木星會員

回到 [C3] 攝影

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客