EOS 500D 測試相 囧

攝影作品、技術分享。

版主: Frenchfriezz

版面規則
  • 本版面旨在討論攝影技巧、攝影器材、攝影心得、拍攝景點及分享親自拍攝的相片。
  • 所分享的相片必須為該會員親自拍攝。
  • 所分享的相片可使用圖像處理軟件潤色,惟必須在文章內注明該相片是經過軟件後期處理。

EOS 500D 測試相 囧

文章Roy » 2009-07-25, 15:25

沈日終於去左入左部 EOS 500D, 入左兩支鏡, 一支 18-200 同 一支 18-55, 不過都係支 18-55 一用就上手
第一次用單鏡, 喺屋企用黎測試部機嘅其中兩張相, 請劣評 :oops:

圖檔

圖檔
圖檔
頭像
Roy
木星會員

Re: EOS 500D 測試相 囧

文章銘仔 » 2009-07-25, 17:50

米王 :(
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2009-07-25, 18:04

銘仔 寫:米王 :(

Roy 晨早同我講咗某啲嘢,應驗咗 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2009-07-25, 18:16

成像咁正 :shock:
Freeman
地球會員

文章hamu278 » 2009-07-25, 18:18

好多熊仔啊… :oops:
隻白老虎旁邊嗰啲黑色嘢,影響左幅圖… :oops:

PS: 忍唔住:米王
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章Roy » 2009-07-25, 18:22

銘仔 寫:米王 :(

hamu278 寫:好多熊仔啊… :oops:
隻白老虎旁邊嗰啲黑色嘢,影響左幅圖… :oops:

PS: 忍唔住:米王

我都係同老豆夾錢用果六千蚊買晒咁多野姐 :oops:
圖檔
頭像
Roy
木星會員

文章Frenchfriezz » 2009-07-25, 20:54

米人 :oops:

做乜唔買其他牌子呢?Canon差唔多係我見過既牌子之中色水最淡既牌子,快門聲又難聽 :?
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章UCR683 » 2009-07-25, 21:57

要靠實戰影相:對象為巴士、列車、模特兒等!
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章銘仔 » 2009-07-25, 22:49

UCR683 寫:要靠實戰影相:對象為巴士、列車、模特兒等!

去書展影毛都唔錯 :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章人仔 » 2009-07-25, 23:34

銘仔 寫:
UCR683 寫:要靠實戰影相:對象為巴士、列車、模特兒等!

去書展影毛都唔錯 :oops:

今日澳門ACG嘉年華最後一日..
頭像
人仔
金星會員

文章Roy » 2009-07-26, 00:29

Frenchfriezz 寫:米人 :oops:

做乜唔買其他牌子呢?Canon差唔多係我見過既牌子之中色水最淡既牌子,快門聲又難聽 :?

唔好提喇... :oops:
圖檔
頭像
Roy
木星會員

文章ccya965041 » 2009-07-26, 11:53

買中階以上既機型,d快門聲包好聽,
我覺得nikon既快門聲"太輕",唔鐘意

成像,色水呢d野,你買支紅圈比下,實唔同好多,
都係個句,慢慢儲$$啦
頭像
ccya965041
木星會員

文章Roy » 2009-07-26, 14:02

ccya965041 寫:

買中階以上既機型,d快門聲包好聽,
我覺得nikon既快門聲"太輕",唔鐘意

成像,色水呢d野,你買支紅圈比下,實唔同好多,
都係個句,慢慢儲$$啦

好奇想問下, 師兄你有咩野鏡? :oops:
師兄呢啲先叫米王之王嗎 =p
圖檔
頭像
Roy
木星會員

文章ccya965041 » 2009-07-27, 07:49

70-200mm f/4L IS(簡稱小小白IS)
18-55mm f/3.5-5.6 IS
今年年尾諗買第三支
頭像
ccya965041
木星會員

文章Roy » 2009-07-27, 11:13

ccya965041 寫:70-200mm f/4L IS(簡稱小小白IS)
今年年尾諗買第三支

米王之王 :cry:
圖檔
頭像
Roy
木星會員

文章ccya965041 » 2009-07-27, 12:57

Roy 寫:
ccya965041 寫:70-200mm f/4L IS(簡稱小小白IS)
今年年尾諗買第三支

米王之王 :cry:

咁我都儲左幾耐
頭像
ccya965041
木星會員

回到 [C3] 攝影

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客