fuji既dc好唔好用

攝影作品、技術分享。

版主: Frenchfriezz

版面規則
  • 本版面旨在討論攝影技巧、攝影器材、攝影心得、拍攝景點及分享親自拍攝的相片。
  • 所分享的相片必須為該會員親自拍攝。
  • 所分享的相片可使用圖像處理軟件潤色,惟必須在文章內注明該相片是經過軟件後期處理。

fuji既dc好唔好用

文章銘仔 » 2009-06-18, 14:20

有冇人用過?
頭像
銘仔
金星會員

Re: fuji既dc好唔好用

文章ccya965041 » 2009-06-18, 14:46

你睇中佢個部輕觸式mon既DC?
FUJI既DC就無用過,不過我記憶中,
佢既DC出既相都唔係太差,不過係高ISO方面,
比其他遜色
頭像
ccya965041
木星會員

文章銘仔 » 2009-06-18, 15:40

唔係...
我睇中佢部s1500...
見佢夠平...
平平地想買咁 :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章人仔 » 2009-06-18, 15:43

一般咁啦..
買哥時試過..
但最後冇買到佢..
但一年之後今日有d後悔...
e+哥部dc冇防震 :cry:
頭像
人仔
金星會員

文章銘仔 » 2009-06-18, 15:58

搵緊2000以下既prosumer... :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章Frenchfriezz » 2009-06-18, 19:46

ccya965041 寫:你睇中佢個部輕觸式mon既DC?
比其他遜色

咪傻啦,Fujifilm既SuperCCD出哂名高ISO少noise架啦

只不過冇光學防震,有光學防震既機又冇SuperCCD咁解之嘛
Fuji既數碼機色水好有Fuji菲林味,好靚
我好後悔點解當初冇買Fuji S9600,而家部Panasonic Lumix DMC-FZ50既noise真係多到我想一野掟爛部機 :evil:
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章銘仔 » 2009-06-18, 20:26

Frenchfriezz 寫:
ccya965041 寫:你睇中佢個部輕觸式mon既DC?
比其他遜色

咪傻啦,Fujifilm既SuperCCD出哂名高ISO少noise架啦

只不過冇光學防震,有光學防震既機又冇SuperCCD咁解之嘛
Fuji既數碼機色水好有Fuji菲林味,好靚
我好後悔點解當初冇買Fuji S9600,而家部Panasonic Lumix DMC-FZ50既noise真係多到我想一野掟爛部機 :evil:

唔好掟,平賣比我 :oops:

不過我睇過雜誌部s1500一用ISO800就出現好明顯既臨界點 :oops:
E家唔知買唔買好 :oops: :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章人仔 » 2009-06-18, 21:55

其實點解唔諗下canon :?:
頭像
人仔
金星會員

文章Frenchfriezz » 2009-06-18, 21:57

人仔 寫:其實點解唔諗下canon :?:

sorry,除左A系之外我對Canon所有相機都極之反感 :roll:
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章銘仔 » 2009-06-18, 22:31

人仔 寫:其實點解唔諗下canon :?:

canon好貴...
根本買唔起 :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章UCR683 » 2009-06-18, 23:54

銘仔 寫:canon好貴...

可以買台灣牌子的BenQ。
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章銘仔 » 2009-06-19, 00:25

UCR683 寫:
銘仔 寫:canon好貴...

可以買台灣牌子的BenQ。

我有部BenQ...好似係咩E10XXX
好好跌...
不過玩幾玩厭...
頭像
銘仔
金星會員

回到 [C3] 攝影

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 20 位訪客