點解路線同列車既材質唔可以再高解像度D?

做列車司機夢想的第一步-BVE Trainsim 及 openBVE 的討論區。[I-Circle BVE 網]

版主: hkmtrhah

版面規則
  • 在主題表明主旨是問題、求檔還是下載等。
  • BVE Trainsim 及 openBVE 的教學請瀏覽 I-Circle BVE 網

點解路線同列車既材質唔可以再高解像度D?

文章Freeman » 2009-05-10, 13:13

如題 :oops:

係BVEHK果D"HD"既材質既質素都唔太高
Freeman
地球會員

Re: 點解路線同列車既材質唔可以再高解像度D?

文章bananasims » 2009-05-10, 13:34

自己搞 :oops:
之前我改九廣西鐵屯門站個直牌,如果跟佢個 size 塞個直牌入去,質素會勁差。我就格硬將佢個 texture 放大,然之後放我個高質素牌,搞掂 :mrgreen:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2009-05-11, 22:24

bananasims 寫:我就格硬將佢個 texture 放大

點放 :oops:

係唔係咁?
本身張野100*100, 你整張1000*1000
Freeman
地球會員

文章bananasims » 2009-05-11, 22:30

我將佢張相格硬變做 1000x1000,然之後塞我張高質版既圖入去
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2009-05-11, 22:36

得左
搵左兩隻字試
(後面係原本, 前面清果兩隻係我加既)
Freeman
地球會員

文章bananasims » 2009-05-11, 23:04

你自己 cut 材質,再放隻字上去
加啲錯覺
我啲指示牌全部都係錯覺 :oops:
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2009-05-11, 23:05

點錯覺 :oops: :oops:

============
同埋如果佢原本係1*1, 我改成1*2會點?
Freeman
地球會員

文章bananasims » 2009-05-11, 23:15

整個斜既野搞到車望好似立體

可以
不過總之要 32 64 128 256 1024 2048...
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2009-05-12, 00:04

整咁耐先整左一塊牌 :oops:

唔好插 :oops:
圖檔
圖檔
Freeman
地球會員

回到 [A2] BVE Trainsim / openBVE

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客