BVE 九廣西鐵-唔係,係西鐵綫

做列車司機夢想的第一步-BVE Trainsim 及 openBVE 的討論區。[I-Circle BVE 網]

版主: hkmtrhah

版面規則
  • 在主題表明主旨是問題、求檔還是下載等。
  • BVE Trainsim 及 openBVE 的教學請瀏覽 I-Circle BVE 網

BVE 九廣西鐵-唔係,係西鐵綫

文章bananasims » 2009-05-04, 01:06

之前用咗少少時間重製 BVE 九廣西鐵既材質。除咗將啲牌換做港鐵格式外,佢啲直牌都重製過。因為完全由我整,所以版權在我手。
有冇人有興趣要?不過只限部份材質,好似個鐘(delete 九鐵 logo)、月台長呢啲 texture 因為係改人地,所以無得搞。

下列圖片部份項目的版權均由香港急行所有。
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: BVE 九廣西鐵-唔係,係西鐵綫

文章Freeman » 2009-05-04, 01:10

我要 :o
Freeman
地球會員

文章大大師兄 » 2009-05-04, 01:32

我又要 :o :o
圖檔
大大師兄
地球會員

Re: BVE 九廣西鐵-唔係,係西鐵線

文章Frenchfriezz » 2009-05-04, 01:55

得閒既話幫你搞埋終極龜鐵化版本 8-)
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

Re: BVE 九廣西鐵-唔係,係西鐵線

文章bananasims » 2009-05-04, 09:05

Frenchfriezz 寫:得閒既話幫你搞埋終極龜鐵化版本 8-)

點改法 :o

有幾個問題:
  • 美孚啲牌同其他站唔同,佢有用到錯覺,所以我唔識改
  • 荃灣西本身無直牌,部份站,好似美孚同兆康要自己改直牌
  • 用 openBVE 的話,月台幕門要自己改
  • 無改到九鐵路線圖
  • 個鐘既九鐵 logo 要自己刪
  • 因為用咗 MTRLiSong,屯門個屯字變咗一敝,而唔係一橫
上述部份就係「版權所有」所衍生既問題

解壓,再取代晒 Objects\kcrwr\station 入面既檔案就得
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2009-05-04, 12:19

得左 :o
Freeman
地球會員

文章bananasims » 2009-05-04, 13:02

改咗個鐘同埋 LED :oops:
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2009-05-04, 13:09

改埋廣播 :twisted:
頭像
人仔
金星會員

文章UCR683 » 2009-05-04, 13:13

除非是更改版權條款,例如改用「共享創意香港 3.0 -- 姓名標示、不可改作、須以相同方式轉載」,而非「版權所有」—即是連轉載也不行。
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章bananasims » 2009-05-04, 13:24

廣播 ccya 兄有 :oops:
bananasims
太陽會員

文章bananasims » 2009-05-04, 16:52

新版 :oops:
bananasims
太陽會員

文章johnlamhc » 2009-05-04, 18:03

我都改過
johnlamhc
天王星會員

文章bananasims » 2009-05-05, 21:44

兆康搞掂 :lol:
順便講下,我 delete 咗兆康同天水圍好多無用既 face,BVE load 入去快咗 ;)
bananasims
太陽會員

文章efilm » 2009-05-05, 21:48

其實天水圍站個天花好假,最好換 texture
之後響個窗口下面補返個彎小小的裝飾板,至於頂頭窗口果 d 藍色的工字鐵唔整都無乜所謂,咁樣個效果都可以差好遠。

同埋西鐵 d lift 好似 lift 門唔會用玻璃,但西鐵 bve 個 CG texture 又整到有。
頭像
efilm
地球會員

文章ne2353 » 2009-05-09, 12:05

西鐵 lift 門是銀色的
ne2353

文章Sebastian » 2009-05-12, 19:24

好似無左港鐵指示牌黑中帶藍既味道.....不過都幾好,有個港鐵版 :lol:
Sebastian

文章bananasims » 2009-05-12, 19:27

港鐵啲指示牌似乎係得前地鐵綫先用深藍
bananasims
太陽會員

文章Sebastian » 2009-05-12, 20:05

bananasims 寫:港鐵啲指示牌似乎係得前地鐵綫先用深藍

呵呵....好少搭西鐵= =
Sebastian

文章bananasims » 2009-05-12, 20:09

唔知係咪因為燈光問題
西鐵嗰隻光管零舍光
bananasims
太陽會員

文章johnwong32000 » 2009-05-17, 12:17

我有申請過版權(改西鐵線),吹下佢copyright得未先...
不過D色怪怪地...
因為出口果D係深藍+綠色。
(港鐵啲指示牌似乎係得前地鐵綫先用深藍)<-錯左。
如過可以的話請bananasims借黎出/用。
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

下一頁

回到 [A2] BVE Trainsim / openBVE

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客