港鐵輕鐵751、507加班車(作品公告、更新)

做列車司機夢想的第一步-BVE Trainsim 及 openBVE 的討論區。[I-Circle BVE 網]

版主: hkmtrhah

版面規則
  • 在主題表明主旨是問題、求檔還是下載等。
  • BVE Trainsim 及 openBVE 的教學請瀏覽 I-Circle BVE 網

Re: 751+507特別加班車(作品公告、更新)

文章大大師兄 » 2009-05-17, 09:38

食住花生睇逃生大隊既反應 :P
圖檔
大大師兄
地球會員

文章人仔 » 2009-05-17, 11:46

等佢出埋架車先一齊dl :lol:
頭像
人仔
金星會員

文章johnwong32000 » 2009-05-17, 12:08

bananasims 寫:終於有條有廣播既輕鐵 :D :D

我有出過addon ga...
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

文章kirisame » 2009-05-18, 11:46

比少少comment先
1)試下nr obj合唔合用,個路軌幾靚下
2)下一版做過個杆啦

繼續努力!
另外,你熟唔熟輕鐵燈號運作個d?
有興趣同你夾做ats plugin(不過小弟唔多識c++就係)
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章JX7452~Tadase » 2009-05-18, 21:21

kirisame 寫:比少少comment先
2)下一版做過個杆啦

繼續努力!
有興趣同你夾做ats plugin(不過小弟唔多識c++就係)

1)路軌方面,我今日已經影左,但唔太理想(因為影得唔好 :oops: ),聽日再影。
2)都好,不過我連物件既CSV檔都唔識寫。 :oops:

3)輕鐵有ATS咩?我上XX百科同輕之鐵人都冇寫。 :|

列車:38%(制作外殼、車門開關[人手])
頭像
JX7452~Tadase
土星會員

文章UCR683 » 2009-05-18, 22:39

輕鐵雖然沒有ATS,但 BVE 名古屋鐵路美濃町線則有類似的系統,可以用作參考。
網址:http://gifu-tram.xrea.jp/
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章bteonnsg » 2009-05-18, 23:01

等樓主完全做完再DL :lol:
bteonnsg
地球會員

文章kirisame » 2009-05-19, 11:39

JX~Karitsuru 寫:
kirisame 寫:比少少comment先
2)下一版做過個杆啦

繼續努力!

1)路軌方面,我今日已經影左,但唔太理想(因為影得唔好 :oops: ),聽日再影。
2)都好,不過我連物件既CSV檔都唔識寫。 :oops:
3)輕鐵有ATS咩?我上XX百科同輕之鐵人都冇寫。 :|
列車:38%(制作外殼、車門開關[人手])

1)所以未叫你試下用efilm個nr obj,個obj幾靚下,佢用左cc,注番名可以用
2)有相嘅可以比我幫你做,反正face少好簡單
3)所以我指係"燈號"
但個dll係叫ats plugin~啊
做一個ats plugin=用個dll模擬輕鐵個燈號(e.g.1分鐘"|" 1分鐘"/" 1分鐘"--")
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章JX7452~Tadase » 2009-05-19, 23:01

kirisame 寫:1)所以未叫你試下用efilm個nr obj,個obj幾靚下,佢用左cc,注番名可以用
3)所以我指係"燈號"
做一個ats plugin=用個dll模擬輕鐵個燈號(e.g.1分鐘"|" 1分鐘"/" 1分鐘"--")

1)用左佢既Rail5黎舖碼頭軌,幾好睇 :D
2)多謝哂 :oops: ,我最快聽日/星期四俾到。

3)呢個我都要學程式碼先。
頭像
土星會員

Re: 751+507特別加班車(作品更新:Beta Ver2擷圖)

文章JX7452~Tadase » 2009-05-22, 21:06

是次修改更換路軌、速限位置、加景。

圖片:
RouteViewer 2009-05-22 21-01-27-50.jpg

RouteViewer 2009-05-22 21-02-12-23.jpg

RouteViewer 2009-05-22 21-03-50-10.jpg

碼頭軌(Rail5)為eFilm之NR作品,為CC作品。
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
頭像
土星會員

文章johnwong32000 » 2009-05-27, 16:24

kirisame 寫:1)所以未叫你試下用efilm個nr obj,個obj幾靚下,佢用左cc,注番名可以用
3)所以我指係"燈號"

1)用左佢既Rail5黎舖碼頭軌,幾好睇 :D
2)多謝哂 :oops: ,我最快聽日/星期四俾到。

3)呢個我都要學程式碼先。

3) 呢個世界左D現成.dll,例:ats.dll等。
不過應該唔太適合你用,當我冇講過la。
(你又講?)

以下落黎ga係打你ga說話(語病中)
對唔住都要打你落地一次先...
1. D路軌方面,唔駛講。
2. D廣播...打風錄ga?太多雜聲。有一個廣播中間斷左。有一個冇英文(係自己錄果個)。
待續。
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
木星會員

文章JX7452~Tadase » 2009-05-27, 17:13

johnwong32000 寫:
(你又講?)

2. D廣播...打風錄ga?太多雜聲。有一個廣播中間斷左。有一個冇英文(係自己錄果個)。
待續。

1.冇野講,任你打 :cry:

2.被你稱於打風錄既廣播,其實係第三期列車錄......
冇英文個個車務調動廣播,的確冇英文既。
但安定、兆麟同車務調動既廣播,我都諗住重錄。
但更希望你可以理解,所有廣播都係繁忙時間錄。 :oops:

在此多謝你給予意見。
頭像
土星會員

文章bananasims » 2009-05-27, 18:28

其實你去搵友枝攞廣播仲好 :oops:
佢用 MD 機錄
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章kirisame » 2009-05-27, 22:13

(你又講?)

待續。

在此多謝你給予意見。

唔好介意啊
老實講,其實仲有好大進步空間
不過,你都有用個心去做好,RIGHT?
努力去提升技術,例如換左支電杆,
試下CSV整OBJ啦,簡單嘅,好似路牌都試下

另外,唔明就問,唔得就聽,有咩要幫手可以搵EFILM佢地
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章johnwong32000 » 2009-05-29, 16:45

(你又講?)

待續。

在此多謝你給予意見。

唔嫁意爆音的話用我果D la...
http://kinkidt.uuuq.com/download.htm

>但更希望你可以理解,所有廣播都係繁忙時間錄。
抵死,我住沙田都有時間響0700到田景錄野(不過錄錯方向...),
去左TSW影下車,濕地添。
圖檔
頭像
木星會員

文章JX7452~Tadase » 2009-05-29, 17:24

http://kinkidt.uuuq.com/download.htm

抵死,我住沙田都有時間響0700到田景錄野(不過錄錯方向...),

若果你可以在非繁忙時間錄到此車務調動既廣播,就算;錄唔到呢,請你收回這句話。
你知唔知個個車務調動既廣播得一班車會播,係幾難錄,個司機只會播一次!如果你之前唔知既我要求你收回這句話。

仲有,我冇興趣聽你係度哂命!
頭像
土星會員

文章dreamjimmy » 2009-05-30, 18:59

做咩我見唔到個STATION GE ??
頭像
dreamjimmy
天王星會員

文章hkmtrhah » 2009-05-30, 21:34

dreamjimmy 寫:做咩我見唔到個STATION GE ??

月台 Object 係 BVE2 Uchibo Line 原裝 Objects umm
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

港鐵輕鐵751、507加班車(意見調查)

文章JX7452~Tadase » 2009-05-31, 22:18

BVE「港鐵輕鐵751、507加班車」意見調查
http://www.my3q.com/go.php?url=kenny458000/lrt751_507

請大家花少少時間做問卷,thx~
頭像
土星會員

文章johnwong32000 » 2009-06-01, 10:01

若果你可以在非繁忙時間錄到此車務調動既廣播,就算;錄唔到呢,請你收回這句話。
你知唔知個個車務調動既廣播得一班車會播,係幾難錄,個司機只會播一次!如果你之前唔知既我要求你收回這句話。

仲有,我冇興趣聽你係度哂命!

朋友,你除左車務掉動之外,所有廣播都可以響平時錄wo...
圖檔
頭像
木星會員

上一頁下一頁

回到 [A2] BVE Trainsim / openBVE

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客