BVE 沙紅綫+東鐵綫出左la

做列車司機夢想的第一步-BVE Trainsim 及 openBVE 的討論區。[I-Circle BVE 網]

版主: hkmtrhah

版面規則
  • 在主題表明主旨是問題、求檔還是下載等。
  • BVE Trainsim 及 openBVE 的教學請瀏覽 I-Circle BVE 網

Re: BVE 沙紅綫+東鐵綫出左la

文章UCR683 » 2009-03-27, 23:58

pcyc 寫:不過睇見你當時無 reply 返我,係語癌薯 reply 返我,但佢態度極之 strict(係人都知係因為佢未聽到我道歉就班好_勁啦 [369]),咁於是就因為語癌薯佢既出位文筆,咁我咪當賣你都係咁串囉。

無法,「90後」的部分人士,在負責任的意識薄弱;恐怕他們將來以權謀私、以法害人的情況,可能更為嚴重。
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章johnwong32000 » 2009-03-29, 11:40

willyip3 寫:那麼我過來說幾句話.

首先唔好意思. 講錯了cc 做common creative.

其次, 是次事件的確上,是有人做錯了東西,儘管原創物品製作很差,但以現時大眾認識的版權概念去思考, 去改別人的東西,應先得到原作者批准. 這不會錯的,

第三, 那條東鐵線的檔案不是我本人擁有,事由有人向我查詢,本人認為有需要公開表示今次事件的bve路線和港鐵之最的製作人員並無關係和對侵犯港鐵之最的bve路線版權感到反感. 現時我的工作已經做完,其餘某某人和potato 之間的問題, 本人不作理會.

另外 , 給hkmtrhah: ,這是善意的批評,老實講,我個人覺得你的關係圖有點兒過於簡單. 過往我見到不少例子就是說話或表示過於簡單,造成不必要的誤會.
不論在工作或是日常說話, 多一點解釋對各人都會有好處.

最後, 我如過往在前bve專區, 前期 bvehk 都擔任有關工作時候一樣 ,向來以平衡各方面之利益,以"以和為貴"的宗旨處理糾紛,希望今次大家也是和氣收場

你又唔駛某某人,如果係我的話咪寫出黎lo。

其實今次我又真係錯ge,我無同佢地講清楚會做D咩。

不過唔知點解我 send 測試版俾potato佢ge時候,又唔睇。(事關入面寫左會點做!)

仲有,hkmtrhah:"以和為貴"算la,大家鬧黎鬧去又咪死。
同佢鬧跟本費精神。
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

文章matthew20029 » 2009-06-18, 21:12

Please give me: matthew20029@gmail.com
matthew20029
天王星會員

文章hkmtrhah » 2009-06-19, 13:16

matthew20029 寫:Please give me: matthew20029@gmail.com

圖檔
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章人仔 » 2009-06-19, 13:19

得半忽ge膠 :o
頭像
人仔
金星會員

文章bwsjw » 2009-07-13, 12:40

樓主請留意,閣下為路線所錄製的廣播,有不少發音錯誤,請作修正。如有需要,可以使用本人錄製的電腦廣播,作為參考。

例如:

'下一站' 讀成 '謝一站'

http://www.box.net/shared/hzf4ck0uxm[bubbleshare][/bubbleshare]
bwsjw

文章kitkit710 » 2011-04-04, 15:29

我想問:
1,如啊開ATS?
2,點解我down左所有野,但點解沒有門,車卡空白一片?
kitkit710
天王星會員

文章1122 » 2011-04-10, 20:05

kitkit710 寫:我想問:
1,如啊開ATS?

1.OpenBVE是ctrl+s
2.用OpenBVE玩,車卡是空白的。
3.沒有什麼門
最後由 1122 於 2011-04-15, 20:09 編輯,總共編輯了 1 次。
天王星會員

文章hkmtrhah » 2011-04-13, 04:06

1122 寫:
1,如啊開ATS?

1.OpenBVE是shif+s

應該係 Ctrl + S

> v1.2.11.10
v1.2.11.10 (2011-03-10) 寫:The built-in safety systems ATS and ATC have been outsourced into the OpenBveAts plugin. As a result, the safety systems are a little more realistic than before and can also be individually turned on and off. The CTRL+S key combination has been removed
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章GX2903 » 2012-05-04, 18:12

Which is the east rail line download link?????
圖檔
頭像
GX2903
土星會員

文章GX2903 » 2012-06-15, 13:27

1,如啊開ATS?

Because the train is for BVE,not openBVE!
圖檔
頭像
GX2903
土星會員

上一頁

回到 [A2] BVE Trainsim / openBVE

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 26 位訪客