BVE 系遊戲封閉化趨勢問題

做列車司機夢想的第一步-BVE Trainsim 及 openBVE 的討論區。[I-Circle BVE 網]

版主: hkmtrhah

版面規則
  • 在主題表明主旨是問題、求檔還是下載等。
  • BVE Trainsim 及 openBVE 的教學請瀏覽 I-Circle BVE 網

BVE 系遊戲封閉化趨勢問題

文章UCR683 » 2013-10-23, 21:16

Moderation:
此文章原為此文章(t=14895)第 #1 - #2 樓的回覆,因 離題 關係分割至此處。

另外,港急喺上個月(2013 年 9 月 6 日)開始(正式)請人:
場景物件製作 (BVE Trainsim 5 / openBVE)
列車物件製作 (openBVE)
列車駕駛室面版製作 (BVE Trainsim 5)

如果大家有經驗,覺得自己做啲嘢夠晒屈機,或者有 profolio 的話,歡迎遞紙過去 apply。

BVE系列,現在變了「與鐵路公司有聯繫的人士」玩的私人遊戲了!
而且可能還有一些「潛規定」:懂得寫「反複製、監控」之類的代碼,以防止盜版。
況且,在其他討論區問編寫模擬鐵路,及詢問組織之類的方法,統統無回應,或以「不便透露」之類的理由,或乾脆封禁會員帳號。
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

Re: BVE 系遊戲封閉化趨勢問題

文章hkmtrhah » 2013-10-25, 06:46

UCR683 寫:
另外,港急喺上個月(2013 年 9 月 6 日)開始(正式)請人:
場景物件製作 (BVE Trainsim 5 / openBVE)
列車物件製作 (openBVE)
列車駕駛室面版製作 (BVE Trainsim 5)

如果大家有經驗,覺得自己做啲嘢夠晒屈機,或者有 profolio 的話,歡迎遞紙過去 apply。

BVE系列,現在變了「與鐵路公司有聯繫的人士」玩的私人遊戲了!
而且可能還有一些「潛規定」:懂得寫「反複製、監控」之類的代碼,以防止盜版。
況且,在其他討論區問編寫模擬鐵路,及詢問組織之類的方法,統統無回應,或以「不便透露」之類的理由,或乾脆封禁會員帳號。

你想講嘅重點係咩呢咁?想我做啲乜,定係人哋做啲乜?你想人知嘅嘢我睇到吖,咁之後呢?同篇文(或者你 quote 起嗰部分)有咩關係?
又或者,你想指出係邊啲人係同龜有 connection?(我大約 get 到你係想講 STO)

呢啲問題都係我由你唔知幾多年前係咁講呢味嘢嗰時已經想問,但似乎你俾唔到一個我 get 到嘅答案。
同埋如果你想踢爆多啲嘢嘅,咁你做乜唔開過個新 post?

(你仲好講,你覺得基友嗰頭班友就冇咁嘅事發生?你真係天真過天真嬌)

btw,港急嚟講而家基本上得返 Timon,但佢自己都唔得閒,更加唔好講話 tonyng ,佢好似整聲還可以但冇搞其他嘢
加上 Timon 佢同我講過佢一早想請人。之前佢網頁都約略講過話可能請,只不過而家就係直頭畫出腸啫

咁如果都唔信嘅咁我都冇乜辦法。我某屋企人而家夠成日懷疑我係咪食白粉入黑社會(曾經好有機會成為我女朋友嘅嗰位)女仔係咪援交妹云云,以我而家對住佢嘅態度就係咁:
圖檔
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

Re: BVE 系遊戲封閉化趨勢問題

文章devilreborn » 2013-10-26, 21:11

有人問點編寫已經算好喇!至少有人肯做。
講真,如果抱住做又36唔做又36嘅心態整OpenBVE,肯定唔捱得耐
如果整OpenBVE要講求收穫嘅,去Trainz問佢請唔請人仲好過啦 :mrgreen:
整OpenBVE唔會有收穫,純粹係你整完開心,人哋有得玩又開心,但又有幾多人識咁諗?
其實問多無謂,自己學好啲英文睇OpenBVE manual最實際(想睇BVE5 manual唔識日文,就只有google translate :| ),人哋鬼得閒幫你?

P.S. STO同龜龜有咩關係 :?:
赤い(x5) 甘い(x10) 音色が 私とあなたが 赤い(x5) 甘い(x4) 赤い(x5)
あなた…  甘い…アマイ 赤い…アカイウフフフフ 殺してあげる!

…腦已洗 ._.
頭像
devilreborn
天王星會員

回到 [A2] BVE Trainsim / openBVE

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客