初来乍到的几个问题

做列車司機夢想的第一步-BVE Trainsim 及 openBVE 的討論區。[I-Circle BVE 網]

版主: hkmtrhah

版面規則
  • 在主題表明主旨是問題、求檔還是下載等。
  • BVE Trainsim 及 openBVE 的教學請瀏覽 I-Circle BVE 網

初来乍到的几个问题

文章AndyPandy » 2012-01-13, 22:50

前面的问题已经全部解决,现在又出现了新问题
1.我下载了m-train列车模型,但是在轨道视图显示的却只是一个白色的立方体,但是“获取外挂”里的就不会这样
2.AI操控为啥会超速制动?
AndyPandy
天王星會員

Re: 初来乍到的几个问题

文章hkmtrhah » 2012-01-14, 11:54

1.1. 可能你選擇咗並無列車外模嘅 m-train。現時香港流傳嘅 m-train 檔案係有幾隻。而 winsome 嗰隻(如果你冇改名)應該係叫 mtr_p2a_3d_TWL。如果路線檔預設並唔係指定用 mtr_p2a_3d_TWL 的話,你應該喺「開始遊戲」嗰頁揀定用 mtr_p2a_3d_TWL 呢隻車先。
1.2. 可能喺該 m-train 資料夾入面嘅 extensions.cfg 並冇/錯誤設定列車模型。

*我唔知你講嘅「获取外挂」係咩嚟

2. 本身個 AI 係寫得唔靚,所以係會超速。所以如果係好似港急嗰隻千九 / MLR 咁有 ATO 俾你用就盡可能用。
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

Re: 初来乍到的几个问题

文章GX2903 » 2012-06-15, 19:30

Maybe your m-train is only for BVE,you should download the openBVE version m-train.
圖檔
頭像
GX2903
土星會員

回到 [A2] BVE Trainsim / openBVE

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客