Jubilee Line, ATO installed

做列車司機夢想的第一步-BVE Trainsim 及 openBVE 的討論區。[I-Circle BVE 網]

版主: hkmtrhah

版面規則
  • 在主題表明主旨是問題、求檔還是下載等。
  • BVE Trainsim 及 openBVE 的教學請瀏覽 I-Circle BVE 網

Jubilee Line, ATO installed

文章hkmtrhah » 2011-09-25, 04:43

圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

Re: Jubilee Line, ATO installed

文章kwchan » 2011-09-25, 21:18

是哪款信號的ATO呢?
kwchan
天王星會員

Re: Jubilee Line, ATO installed

文章hkmtrhah » 2011-09-27, 02:39

kwchan 寫:是哪款信號的ATO呢?

真正嘅 Jubilee Line 而家係同西鐵差唔多,都係 SelTrac IS + TBTC,但我只係寫咗 ATO 嗰 part
不過我估實有人話我偷咗 konkyu 嗰個,但根本唔係 :roll: 起馬 Power / Brake Notches 點控制都有唔同,同埋 Win32 又 reflect 唔到又冇得出 debug msg
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章UCR683 » 2011-09-27, 22:16

hkmtrhah 寫:
kwchan 寫:是哪款信號的ATO呢?

真正嘅 Jubilee Line 而家係同西鐵差唔多,都係 SelTrac IS + TBTC,但我只係寫咗 ATO 嗰 part
不過我估實有人話我偷咗 konkyu 嗰個,但根本唔係 :roll: 起馬 Power / Brake Notches 點控制都有唔同,同埋 Win32 又 reflect 唔到又冇得出 debug msg

純屬惡搞:
哦,天那,BVE Jubilee Line ATO 是個“山寨”版的系統,核心模塊未能破解,而且沒有能力重寫,我這樣理解沒錯吧?進而想到,這些核心模塊是外方為了防盜版而加密,“山寨”無法使用的,只好“跳過”或“忽略”,而恰恰這些核心模塊是安全控制策略的核心,我這麼理解也沒錯吧?這樣一個BVE Jubilee Line ATO怎麼敢用?膽子也太大了吧! :twisted:
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

回到 [A2] BVE Trainsim / openBVE

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客