我發覺 ... Drupal 6.2 ....

開源、多功能、高自訂性及高擴充性的內容管理系統。

版主: hamu278, 銘仔

版面規則
  • 發問時注明 Drupal 版本及之前做過的動作。

我發覺 ... Drupal 6.2 ....

文章lsp » 2008-06-16, 22:20

完來用 Drupal 6.2 係一D都唔好, { 有少少想降版既意欲 ... }
因為好多 Module 都未有, 好多風格又未有 ...
見到啱既又唔用得, 煩死, 唔通要自己開發 ... ?

---

仲有想問一下 蕉 蕉,
首頁左面果 D 選單你點整既 ...
頭像
lsp
地球會員

Re: 我發覺 ... Drupal 6.2 ....

文章bananasims » 2008-06-16, 23:56

內置既 menu module
未用過 Drupal 5 :mrgreen:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章lsp » 2008-06-17, 00:13

可否截個 Settings 圖來睇下, 因為已經搞左兩個鐘, 唔想再搞 ... :cry:
頭像
lsp
地球會員

文章bananasims » 2008-06-17, 12:57

so easy...

圖檔
圖檔
圖檔
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章lsp » 2008-06-17, 13:59

睇來真係用次選單 ...
應該係開新頁面, 然後連結去頁面, 係咪 ...
如果要層疊式選單就要 勾選 展開 係咪 ... :lol:

---

再問 ...
點整兩個選單 ...
即係 ... 附圖
定係你唔係用次選單 ... :cry:
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
頭像
lsp
地球會員

文章bananasims » 2008-06-17, 14:12

都唔知你想點
bananasims
太陽會員

文章lsp » 2008-06-17, 14:17

你係咪用次選單整先,
係咪響 區塊入面 Set 左定右 同顯唔顯示先,
咁每個次選單係咪都有標題先, 即係 次選單1 次選單2, 但係佢得一個次選單, 點可以整多幾個出來 ... :evil:
頭像
lsp
地球會員

文章bananasims » 2008-06-17, 14:37

你可以加選單嫁…
bananasims
太陽會員

文章lsp » 2008-06-17, 14:41

咁樣加係唔會好似整個次選單咁,
只會有 Ul Li 果 D ... 我想要埋 「次選單」 果行野囉 ... :?
頭像
lsp
地球會員

文章bananasims » 2008-06-17, 14:44

都唔明你想點…咩叫「次選單嗰行嘢」?
bananasims
太陽會員

文章lsp » 2008-06-17, 15:13

... 搞到我好似呃帖咁, 救命 ...
睇圖
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
頭像
lsp
地球會員

文章hamu278 » 2008-06-17, 15:27

Drupal個改網址模組好得意 :D
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章bananasims » 2008-06-17, 15:52

改名 =.=
都唔係幾明你想點
bananasims
太陽會員

回到 [B1d] Drupal

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客