如何使vista能夠運行rct3

不論已解答還是未解答,一樣能解決疑難。

版主: RCT4

版面規則
  • 搜尋有否相同的問題再發問。
  • 發問時列明曾經參考的文章。

如何使vista能夠運行rct3

文章帥童`030 » 2009-05-18, 22:31

我有碟, 已經安裝, 是以繁中安裝的, 但入game 後卻是英文, 而且樂園全黑, 有什麼解決方法?
帥童`030
天王星會員

Re: 如何使vista能夠運行rct3

文章bananasims » 2009-05-18, 22:34

Vista 係 run 到,係你既硬件問題
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章帥童`030 » 2009-05-18, 22:43

bananasims 寫:Vista 係 run 到,係你既硬件問題

是嗎?

intel core 2 duo cpu T5750@2.00Ghz
2.00gb RAM
32位元

顯卡..
mobile intel 965 express chipset family

dx10

請問有什麼缺憾?我很想玩rct3 很久了
帥童`030
天王星會員

文章帥童`030 » 2009-05-19, 16:27

繁體中文已解決..重裝即可..但黑畫面仍然存在
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
帥童`030
天王星會員

文章dickson » 2009-05-19, 17:47

我都係vista啦 我夠玩到... 都應該係電腦問題... (好似之前有人話個個硬件問題一樣...)
dickson

文章帥童`030 » 2009-05-19, 17:56

dickson 寫:我都係vista啦 我夠玩到... 都應該係電腦問題... (好似之前有人話個個硬件問題一樣...)

咁如果係硬件問題,我想知邊方面出事..顯卡唔岩? 因為我開唔到d山..定係我個version唔完整呀=__=?
帥童`030
天王星會員

文章bananasims » 2009-05-19, 17:59

應該顯示卡問題
試下更新個 driver
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章帥童`030 » 2009-05-19, 19:10

唔該晒你呀..更新左最新之後玩到喇
帥童`030
天王星會員

文章RCT4 » 2009-05-19, 20:25

因為RCT3對新硬體支援少,所以要留意下
頭像
RCT4