影片 + 相 問題

不論已解答還是未解答,一樣能解決疑難。

版主: RCT4

版面規則
  • 搜尋有否相同的問題再發問。
  • 發問時列明曾經參考的文章。

影片 + 相 問題

文章7easy » 2008-05-18, 02:32

想問下有人試個 f10 同 shift+ctrl+f11 都冇反應嗎?? 個 window 同 game 都係新裝 game 入都冇set 個野 定係 usb keyboard 唔得??
7easy

Re: 影片 + 相 問題

文章JOPHY » 2008-05-18, 04:03

預 設 係 F10 & Shift+Ctrl+F11 ... 你 禁 完 之 後 有 冇 去 返 [圖片] & [影片] 搵 返 張 圖 片 同 影 片 先 ?
JOPHY

文章7easy » 2008-05-18, 11:37

有 不過入面冇野 我見個seting 都係f10 同 s+c+f11
7easy

文章JOPHY » 2008-05-18, 22:36

咁 你 玩 緊 RCT3 嘅 時 候 , 個 KEYBOARD 有 冇 反 應 ?
JOPHY

文章7easy » 2008-05-19, 01:04

esc ,prtscn ,同打字 都冇題
7easy

文章JOPHY » 2008-05-20, 21:31

你 試 吓 set 過 第 二 粒 制 黎 代 替 F10 & C+S+F11 ~
JOPHY

文章7easy » 2008-05-20, 22:34

得左 thx 轉得都唔知 哈哈 唔該晒!!

不過拍片 慢到唔信你地都係嗎??

cpu amd 3800+ dual-core
ram 2g ddr 400
ati 1950 pro plus (256mb ddr3)
7easy

文章RCT4 » 2008-05-21, 07:28

Yes, we are the same.Because RCT3 needs to take a photo of each frame in order to prevent the problem of lagging of your park. However the quality is very high.
頭像
RCT4
火星會員

文章7easy » 2008-05-21, 08:26

哈哈 原來係咁 好大鄉理 唔該晒 :lol:
7easy

文章oopp008 » 2008-06-28, 15:14

我試過用內設錄影功能錄影一段長7秒既遊戲片段,
竟然要用上幾分鐘,
而用其他screen recorder唔係質素差就係容量超大(>1G),
請問各位平時用咩方法錄影同埋平均要錄幾耐??
oopp008

文章RCT4 » 2008-06-28, 15:46

之前有人問過,
合併!

回問題,好似我岩岩出果個Poseidon,要用一個鐘多D去錄POV
頭像
RCT4
火星會員

文章oopp008 » 2008-06-28, 15:51

RCT4 寫:之前有人問過,
合併!

回問題,好似我岩岩出果個Poseidon,要用一個鐘多D去錄POV

咁我慘LU...
我個休閒式過山車全長5分半鐘.....
我計過差唔多要2粒鐘黎錄= ="""

請問你個檔案體積大唔大?
oopp008

文章RCT4 » 2008-06-28, 15:59

oopp008 寫:
RCT4 寫:之前有人問過,
合併!

咁我慘LU...
我個休閒式過山車全長5分半鐘.....
我計過差唔多要2粒鐘黎錄= ="""

請問你個檔案體積大唔大?

.wmv就無.avi咁大,
1:45既片75MB倒啦,
你起到咁長,坐到人訓覺啦...
頭像
RCT4
火星會員

文章oopp008 » 2008-06-28, 17:37

既然要錄咁耐,
咁我要開始錄影之後禁返出去桌面邊上網邊等先得 8-)
oopp008

文章RCT4 » 2008-06-28, 17:44

oopp008 寫:既然要錄咁耐,

咁又吾得喎,佢會錄左你上網D野,你一定要開住錄
頭像
RCT4
火星會員

文章oopp008 » 2008-06-28, 17:53

RCT4 寫:

@@
內設o個個錄影唔係只錄遊戲畫面?
定係你用其他screen recorder?
oopp008

文章RCT4 » 2008-06-28, 18:16

oopp008 寫:
RCT4 寫:

@@
內設o個個錄影唔係只錄遊戲畫面?
定係你用其他screen recorder?

內置,咁梗係吾係啦,佢直接同顯示卡拎數據架,
咁你話係吾係?
頭像
RCT4
火星會員

文章bananasims » 2008-06-28, 20:23

錄咁耐,係咪因為 lag 得制?
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章oopp008 » 2008-06-28, 20:28

bananasims 寫:錄咁耐,係咪因為 lag 得制?

係好lag先岩,
平均十幾秒個畫面先郁一郁.........
oopp008

文章bananasims » 2008-06-28, 20:32

我學校係用第二個方法,$$。
用兩條輸出線,一個輸出去 mon,另一個輸出去硬碟錄影機。
唔用 RCT 內置既錄用,用硬碟錄影機錄完再輸返去電腦就得。

我屋企做唔到,因為硬碟錄影機同電腦相距太遠。
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

回到 [A3b] 模擬樂園 3 問答

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客