新手,有幾條問題

不論已解答還是未解答,一樣能解決疑難。

版主: RCT4

版面規則
  • 搜尋有否相同的問題再發問。
  • 發問時列明曾經參考的文章。

新手,有幾條問題

文章oopp008 » 2008-04-03, 13:52

1.點解我成日攞「最令人失望」?
明明我已經set到遊玩費$4以下,
又有6~7個遊樂設施...

2.點解d遊客行路多過玩遊戲..?
好多時都冇人排隊,
即使我用左呢個方法都冇用..
http://bbs.i-circle.net/viewthread.php?tid=702
我跟佢講既一樣先起左架雲霄飛車,
刺激強度暈眩數值都差唔多,
但set到$3就話貴....

thx for 解答!
oopp008

Re: [問題] [討論] 新手,有幾條問題

文章JOPHY » 2008-04-03, 14:54

遊 客 唔 玩 你 D 嘢 就 梗 係 拎 最 令 人 失 望 啦 !
   以 我 經 驗 就 係 唔 洗 起 遊 樂 設 施 都 唔 會 拎 最 令 人 失 望 !
   過 山 車 冇 人 坐 係 咪 因 為 你 起 得 太 刺 激 ?
   同 埋 仲 要 起 埋 D 商 店 , 清 潔 工 人 , 表 演 員 ...
   最 重 要 係 起 吓 建 築 物 ... 我 覺 得 無 過 山 車 都 唔 係 問 題 !
JOPHY

文章bananasims » 2008-04-03, 15:38

刺激最好低至高、同暈眩最大既值係中...
我既經驗,如果太刺激的話要刪咁啲路段,起完測試一下,如果個個都中就差唔多可以開放
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章oopp008 » 2008-04-03, 16:25

回2樓同3樓,
我玩職業模式第1闗,
玩左好多年都一直冇賺到錢,
加加減減後每個月都打返平。

我建過山車o個陣有緊住教學post做,
「刺激 + 強度 = 12-13, 暈眩 < 6.5」
我係用小型搖擺,
價錢set左$3遊客都話貴........(個post話$10都得= =")
我試過好多方法都係...(換另一種過山車等等)
至於其他既遊樂設施,
即使遊客冇再話貴,
但一樣係好少人排隊..

不如你地講下你地一開始點玩?
例如建邊一類先、價錢可以set到幾高、小技巧。

另外,
係咪要將所有遊樂設施分門別類,
同一類建o係同一個區域入面??
因為我見到有個遊客話d設施類別好混亂..

多謝幫忙!
oopp008

文章RCT4 » 2008-04-03, 17:59

我什少玩職業模式,但係我可以講俾你聽,我所有遊樂設施都係$1-3,排滿。每年勁賺。
仲有:
係咪要將所有遊樂設施分門別類,
同一類建o係同一個區域入面??
因為我見到有個遊客話d設施類別好混亂..

咁你個公園都幾無規劃
其實無需要
但係,我想同你講RCT3 D 人既人工智能係強化左,佢地最起碼會知自己夠吾夠錢玩
頭像
RCT4
火星會員

文章bananasims » 2008-04-03, 18:17

你玩邊個職業模式?因為我每關都過晒
睇下我講唔講到我點過關

我過山車最多都係三蚊,入場費就一蚊到(唔知你嗰關有冇得較)
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章oopp008 » 2008-04-03, 19:07

原帖由 RCT4 於 2008-4-3 09:59 發表 圖檔
我什少玩職業模式,但係我可以講俾你聽,我所有遊樂設施都係$1-3,排滿。每年勁賺。
仲有:

咁你個公園都幾無規劃
其實無需要
但係,我想同你講RCT3 D 人既人工智能係強化左,佢地最起碼會知自己夠吾夠錢玩 ...

其實我都唔係建左好多設施,
我第1關都未完成...(玩左冇耐)
遊樂設施大約5~7個,
商店大約6間,
各遊戲費用都係$4以下,
我仲截埋第1關去個原有既大公園條路(費事d遊客曬時間),
所以都唔亂,
但我玩左好多年,
有極多遊客都係只行不玩..
真係唔明點解..

原帖由 bananasims 於 2008-4-3 10:17 發表 圖檔
你玩邊個職業模式?因為我每關都過晒
睇下我講唔講到我點過關

我過山車最多都係三蚊,入場費就一蚊到(唔知你嗰關有冇得較)

我玩緊第1關,
我每樣設施都set得好便宜,
同你一樣大多數都唔過$3,
若果set高d就會即刻冇人玩..
至於我一直都過唔到關既原因就係大部份遊客都只行不玩..
希望你可以分享下你點玩(簡單程序就可),
thx^^

------------
我玩過rct2,
用返d方法黎rct3玩唔係好work..
oopp008

文章bananasims » 2008-04-03, 19:45

叫咩名先?係咪中間有個樹林仔,東北有個花園咁既樂園?
bananasims
太陽會員

文章JOPHY » 2008-04-03, 21:17

我 覺 得 職 業 模 式 係 超 易 玩 ,
   佢 叫 你 起 乜 ... 你 起 咗 就 可 以 過 關 !
JOPHY

文章oopp008 » 2008-04-03, 21:24

原帖由 bananasims 於 2008-4-3 11:45 發表 圖檔
叫咩名先?係咪中間有個樹林仔,東北有個花園咁既樂園?

第一關:香草山丘
-------------
| | |
----------- | |
| |-| |
| 公園 | |
| | |
----------- |
|
入口
oopp008

文章bananasims » 2008-04-03, 22:02

香草山丘好易 -.- 呢關唔難
我諗係你 set 價錢 set 得太貴, 改做 $1 睇下先啦
bananasims
太陽會員

文章oopp008 » 2008-04-04, 13:29

原帖由 bananasims 於 2008-4-3 14:02 發表 圖檔
香草山丘好易 -.- 呢關唔難
我諗係你 set 價錢 set 得太貴, 改做 $1 睇下先啦

始終仲係每月都拎最令人失望獎...
原因仲係唔知..

我發現原來借錢既利息每個月都係十幾$,
所以依家借多d,
以求過關算數lu....
oopp008

文章bananasims » 2008-04-04, 14:33

我經驗,唔好借錢 -.-
你起啲平既遊樂設施賺下錢先
之後賺到夠先起過山車,因為過山車起得差的話就無得翻身,太貴,而且無人搭
起下啲旋轉木馬等等比有人搭既野先
bananasims
太陽會員

文章oopp008 » 2008-04-04, 18:42

原帖由 bananasims 於 2008-4-4 06:33 發表 圖檔
我經驗,唔好借錢 -.-
你起啲平既遊樂設施賺下錢先
之後賺到夠先起過山車,因為過山車起得差的話就無得翻身,太貴,而且無人搭
起下啲旋轉木馬等等比有人搭既野先 ...

我想問你第一關玩左幾耐左右?
多唔多建景物?
又需唔需要將設施分類建??(同類建o係附近)

我今日又再玩過(唉..),
初頭慢慢黎都還可以,
之後心急求快,
成績即刻跌..
始終唔知我錯在哪裡..
oopp008

文章bananasims » 2008-04-04, 18:58

每關大約一個鐘,有關城堡似既樂園就四個鐘 =.=||
bananasims
太陽會員

文章oopp008 » 2008-04-05, 02:59

終於玩過第1關lu...
原因裝左個更新檔之後會易好多........
oopp008

文章bananasims » 2008-04-05, 08:39

點解 -.-?
bananasims
太陽會員

文章oopp008 » 2008-04-05, 14:18

原帖由 bananasims 於 2008-4-5 00:39 發表 圖檔
點解 -.-?

可能係遊戲設定唔同左,
因為我發覺裝左更新檔後,
d遊客會多左排隊玩遊戲,
而且唔會無端端月月都拎最令人失望,
不過唔知點解冇乜新遊客黎,
但黎既時候會一大批..
等陣試下dl下載區既更新檔試下:S
oopp008

回到 [A3b] 模擬樂園 3 問答

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 12 位訪客