海底建築方法一問

不論已解答還是未解答,一樣能解決疑難。

版主: RCT4

版面規則
  • 搜尋有否相同的問題再發問。
  • 發問時列明曾經參考的文章。

海底建築方法一問

文章alized » 2008-04-02, 22:45

我跟足哂個教學黎做-.-
但係吾知點解係放吾到水, 點解會咁??
係吾係我既升降機影響到呢樣問題發生呢??

還有一個問題的, 點樣可以學到個教學咁,
係升高左既土地下起建築物??
例如 商店等等之類,
因為我今日點研究都起吾到- -"

希望整教學果個會員可以幫幫我><"
在此先謝

[ 本文章最後由 alized 於 2008-4-2 14:47 編輯 ]
alized

Re: [問題] 海底建築方法一問

文章BennyChan » 2008-04-03, 13:22

原帖由 alized 於 2008-4-2 14:45 發表 圖檔
我跟足哂個教學黎做-.-
但係吾知點解係放吾到水, 點解會咁??
係吾係我既升降機影響到呢樣問題發生呢??

還有一個問題的, 點樣可以學到個教學咁,
係升高左既土地下起建築物??
例如 商店等等之類,
因為我今日點研究都 ...

Ques 1:放吾到水既原因:可否可以post相上黎俾我睇下個情況?

Ques 2:升高左既地形,在頂頭上要整到平一平,仲吾得的話,歡迎再發問,樂意幫忙
BennyChan

文章JOPHY » 2008-04-03, 15:00

Q1) 我 諗 應 該 會 係 你 升 降 機 嘅 問 題 而 令 你 加 唔 到 水 ~

Q2) 我 唔 係 好 明 你 意 思 ...
JOPHY

文章RCT4 » 2008-04-03, 17:48

Q1) 係要加水既範圍裏面吾可以任何野

Q2) 咁你要再升高D,因為商店比一般既路同過山車既「實際高度」高好多

P.S.吾該以後係教學上有問題,係番果個教學問。
我同JOPHY既發問區吾係俾人係咁問問題。
實質功能應該係係教學無提及既問題。
頭像
RCT4
火星會員

文章alized » 2008-04-03, 18:36

咁我想問下, 升降機要點樣整先吾會影響到放水既功能??
alized

文章RCT4 » 2008-04-03, 19:38

總之就係你加水時指定區域裏面吾可以有任何野
或者你索性係湖邊降低塊地俾升降機過
頭像
RCT4
火星會員

回到 [A3b] 模擬樂園 3 問答

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 12 位訪客