過山車加速

不論已解答還是未解答,一樣能解決疑難。

版主: RCT4

版面規則
  • 搜尋有否相同的問題再發問。
  • 發問時列明曾經參考的文章。

過山車加速

文章tony1995 » 2008-03-19, 20:47

我想問過山車點樣係一條「平路」到加速,我睇到人地用個BREAK(煞車)泥加速,唔該教我
tony1995

Re: [問題] 過山車加速

文章bananasims » 2008-03-19, 20:52

我記得
某啲過山車可以整個急剎, 嗰個好似就係你所講既功能
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章RCT4 » 2008-03-19, 21:04

原帖由 bananasims 於 2008-3-19 20:52 發表 圖檔
我記得
某啲過山車可以整個急剎, 嗰個好似就係你所講既功能

里度吾同RCT2,RCT3無急剎(可以用block brake,但係車太快會停吾切)。
回問題,你可以用block brake(去到30m/s)
例子:
[影片下載、分享、貼圖] 過山車project : Maverick (野馬) (That's mine)
http://bbs.i-circle.net/thread-6105-1-2.html
或者用密技(David Braben)將鐵鏈提升至無限速
例子:
Walt Disney Studios: Rock 'n' Roller Coaster
http://youtube.com/watch?v=y4o05J0Hwzo
頭像
RCT4
火星會員

文章bananasims » 2008-03-19, 21:06

我未玩過 RCT2, 而且我無乜研究 RCT3 既掣既名
睇黎今日都係裝返佢好
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章JOPHY » 2008-03-19, 23:44

自 己 SET 個 速 度 遮 !

JOPHY

回到 [A3b] 模擬樂園 3 問答

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客