所有RCT3 問題, 睇完先發言 (LAST UPDATE: 24/2)

不論已解答還是未解答,一樣能解決疑難。

版主: RCT4

版面規則
  • 搜尋有否相同的問題再發問。
  • 發問時列明曾經參考的文章。

所有RCT3 問題, 睇完先發言 (LAST UPDATE: 24/2)

文章JOPHY » 2006-05-14, 15:17

首先開[模擬樂園3]之前, 請大家CHECK 清楚自己部電腦先!

請大家注意:
因為依個遊戲非常挑顯示卡,
請確認你電腦將顯示卡是否運行依個遊戲!!
並且更新顯示卡...

顯示卡驅動程式: Nvidia Ati

系統需求:

作業系統:Windows 98/Me/2000/XP (建議使尼甯O白痴P系統)
處理器:Pentium III 733 MHz或相同等級 (建議使用Pentium 4 1.2 GHz 或相同等級)
記憶體: 128 MB RAM; XP 系統用256 MB (建議使用256 MB; XP 系統用384 MB)
硬碟空間:剩餘 600 MB
光碟機: 4倍速光碟機或更快 (建議使用8倍或更快)
顯示卡:任一 ATI Radeon 或 GeForce 2 32MB 或更大;或其他擁有32MB 的顯示卡和T&L 硬體
    (建議使用ATI Radeon 64 MB SDR 或 GeForce 2 Pro或其他擁有64MB 的顯示卡和T&L 硬體)*
音效卡:相容於 Windows 98/Me/2000/XP作業系統 16-bit 的音效卡*
DirectX: DirectX 9版本 (遊戲中內附)或更高版本

其他模擬樂園問題:

請大家玩RCT3 之前去依個POST (按我)下載個ATI TOOL 程式

安左去之後個GAME 個視覺望上去會靚D 嫁...
同埋個GAME 會順無咁易LAG...

開遊戲時出現訊息

如果你開RCT3 時出現下面個MESSAGES/ 即表示你顯示卡
或者係你電腦達唔到佢最基本既要求!!!

圖檔

刪除RCT3 後, 重安唔到

如果你刪除RCT3 後重安時出現下面的MESSAGE 既時候

圖檔

依個時候你要直接將RCT3 的遊戲資料夾刪掉
而且仲要去 [c:\Documents and Settings\] 裡面既RCT3 資料夾刪去
**請將你資料夾既野SAVE 去, 否則你之前SAVE 左既GAME 會無晒**

如果你唔想無晒d 野既話咁就安 YourUnstaller2006 黎刪移除RCT3
按我下載YourUninstaller2006 Pro.

點解遊客唔識坐?

請UPDATA 你的RCT3, 和安裝修正檔

.

DOWNLOAD 完啲野, 放去邊?

請將啲 file 放去 遊戲資料夾\Style\Themed

JOPHY

Re: [注意] 所有RCT3 問題, 睇完先發言 (LAST UPDATE: 24/2)

文章johnlee44 » 2007-08-31, 17:42

Thank you
johnlee44

Re: [注意] 所有RCT3 問題, 睇完先發言 (LAST UPDATE: 24/2)

文章.謙. » 2008-01-21, 17:34

唔知點破解...??裝哂所有野了..教教我啊
圖檔

[ 本文章最後由 .謙. 於 2008-1-21 09:48 編輯 ]
.謙.

文章.謙. » 2008-01-21, 18:34

開遊戲時出現訊息
圖檔

點先可以玩到啊??

[ 本文章最後由 .謙. 於 2008-1-21 10:35 編輯 ]
.謙.

文章.謙. » 2008-01-21, 19:03

開遊戲時出現訊息
圖檔

點先可以玩到啊??
.謙.

文章HunterCoka » 2008-01-22, 12:20

原帖由 .謙. 於 2008-1-21 09:34 發表 圖檔
唔知點破解...??裝哂所有野了..教教我啊
圖檔

我都同您一樣!
我下載完並且依照指示安裝,
但進入了遊戲後,我發覺職業模式內無檔案可以選擇,
而且過山車都無得選擇預設軌道?
咁係咪等於破解失敗?
之後仲死咪機,當電腦重開後竟然入唔到window,
可能係中左毒令window死左!
令我要浪費兩整天,現在還未安裝返哂d嘢,唉!
有無朋友可以教我要點破解,麻煩各位!
HunterCoka

文章.謙. » 2008-01-23, 13:50

如果我video卡得32mb..點先可以玩到啊??
.謙.

文章HunterCoka » 2008-01-29, 15:33

原帖由 HunterCoka 於 2008-1-22 04:20 發表 圖檔

我都同您一樣!
我下載完並且依照指示安裝,
但進入了遊戲後,我發覺職業模式內無檔案可以選擇,
而且過山車都無得選擇預設軌道?
咁係咪等於破解失敗?
之後仲死咪機,當電腦重開後竟然入唔到window,
可能係中左毒令wind ...

麻煩各位幫幫忙睇下點解會咁?
HunterCoka

文章lhylee2000 » 2008-02-16, 19:51

圖檔
點算
lhylee2000

Re: 所有RCT3 問題, 睇完先發言 (LAST UPDATE: 24/2)

文章Chiu1993 » 2012-08-17, 23:00

我近排重裝番
開rct3冇反應
禁完之後乜野都唔彈出黎

同一部電腦之前明明玩得= =..
Chiu1993
天王星會員

回到 [A3b] 模擬樂園 3 問答

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 12 位訪客