訪客設定一問...!?

全世界最多討論區架設者選用的討論區系統之一。

版主: hamu278, 銘仔, Puff

版面規則
  • 發問時注明 phpBB 版本及之前做過的動作。

Re: 訪客設定一問...!?

文章Lemon233 » 2008-05-13, 20:12

bananasims 寫:好難改嫁 =.=

淨係得D數字= =
唔加多幾個表一齊睇根本睇唔明- -
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章bananasims » 2008-05-13, 20:19

係呀,所以出問題我攞資料庫還原。
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章銘仔 » 2008-05-13, 20:35

妖,唔手然整啦,個權限都膠既,改左等於冇改 :x :x :x
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-05-13, 20:39

你唔識改啫 =.=
通常改要改三個鐘,改得半個鐘或者一個鐘的話就唔好怨 8-)
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章銘仔 » 2008-05-13, 23:00

bananasims 寫:你唔識改啫 =.=
通常改要改三個鐘,改得半個鐘或者一個鐘的話就唔好怨 8-)

尋晚改到依家,足足6小時以上 :o
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-05-14, 19:44

6 個鐘又跨咗啲 =.=
你咁群組的版面權限,全部 set 只能閱讀,進階的權限,全選,搞掂。
bananasims
太陽會員

文章銘仔 » 2008-05-14, 19:48

bananasims 寫:6 個鐘又跨咗啲 =.=
你咁群組的版面權限,全部 set 只能閱讀,進階的權限,全選,搞掂。

好無奈-.-
我將其他群組SET晒「標準使用」,之後訪客就即刻開唔到新主題...
之後我SET番其他群組為「沒有分配角色」,之後訪客就會... :x
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-05-14, 19:50

唔好咁心急,首先你要理解晒呢啲名係做乜
如果你想訪客只可以睇帖,用「只能閱讀」
如果想知進階既資料就咁「進階的權限」
bananasims
太陽會員

文章銘仔 » 2008-05-14, 19:56

bananasims 寫:唔好咁心急,首先你要理解晒呢啲名係做乜
如果你想訪客只可以睇帖,用「只能閱讀」
如果想知進階既資料就咁「進階的權限」

E個我知...
唔知係唔係轉移之後既問題,我拎新架既 PHPBB 整就冇事- -"
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-05-14, 19:59

刪晒成個 phpbb_acl_groups 或者 phpbb_groups,由頭 set 過
phpbb_groups 麻煩小小,要去管理中心,註冊會員到匯入
代碼: 選擇全部
SELECT username FROM phpbb_users WHERE user_type != 2

既資料。
bananasims
太陽會員

文章銘仔 » 2008-05-14, 20:15

我知咩事啦,我之前SET左少少權限,之後又拎新架 PHPBB 既群組 SQL 整入個 DATABASE ...
可能係咁就拎到啲權限重疊左- -"

依家刪左啲權限就得番,不過想問一下,如果「管理員」冇設定任何版面權限,會唔會睇唔到啲版 :lol:
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-05-14, 20:26

仲有管理員要 set 晒做版主,唔係編輯唔到文章 :lol:
bananasims
太陽會員

文章銘仔 » 2008-05-14, 20:29

bananasims 寫:
仲有管理員要 set 晒做版主,唔係編輯唔到文章 :lol:

好一個權限,連管理員都可以咩埋= ="
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-05-14, 20:31

銘仔 寫:

係呀 =.=
麻煩你再 set 返個頭像,求先試用群組頭像,點知取代晒 =.=
bananasims
太陽會員

文章銘仔 » 2008-05-14, 20:53

銘仔 寫:

係呀 =.=
麻煩你再 set 返個頭像,求先試用群組頭像,點知取代晒 =.=

...
個頭像唔見左... :evil:
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-05-14, 21:17

銘仔 寫:
銘仔 寫:

係呀 =.=

...
所以我叫你 set 返。
bananasims
太陽會員

文章銘仔 » 2008-05-14, 21:21

銘仔 寫:
銘仔 寫:

係呀 =.=

...
所以我叫你 set 返。

部電腦入面冇左 :x
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-05-14, 21:36

sorry :lol:
bananasims
太陽會員

文章銘仔 » 2008-05-14, 21:42

bananasims 寫:sorry :lol:

What the FUG!!!
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-05-14, 23:18

銘仔 寫:
bananasims 寫:sorry :lol:

What the FUG!!!
無乜所謂啦,都係洋x圖一幅 =.=
bananasims
太陽會員

上一頁下一頁

回到 [B1a] phpBB

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客