[phpBB 3 模組] 最新主題文章快取版 1.0 Alpha 1

全世界最多討論區架設者選用的討論區系統之一。

版主: hamu278, 銘仔, Puff

版面規則
  • 發問時注明 phpBB 版本及之前做過的動作。

Re: [phpBB 3 模組][原創] 最新主題文章快取版 1.0 Alpha 1

文章銘仔 » 2008-05-12, 17:49

去styles/prosilver/template/index_body.html
代碼: 選擇全部
<p class="{S_CONTENT_FLOW_END}<!-- IF S_USER_LOGGED_IN --> rightside<!-- ENDIF -->"><!-- IF S_USER_LOGGED_IN -->{LAST_VISIT_DATE}<!-- ELSE -->{CURRENT_TIME}<!-- ENDIF --></p>
<!-- IF U_MCP --><p>{CURRENT_TIME} <br />[&nbsp;<a href="{U_MCP}">{L_MCP}</a>&nbsp;]</p><!-- ELSEIF S_USER_LOGGED_IN --><p>{CURRENT_TIME}</p><!-- ENDIF -->

係下面加
<!-- INCLUDE recent_posts.html -->

重新整理個樣版~
頭像
銘仔
金星會員

Re: [phpBB 3 模組][原創] 最新主題文章快取版 1.0 Alpha 1

文章Lemon233 » 2008-05-12, 17:52

銘仔 寫:
Lemon233 寫:離一離題...請問censor_text()有咩用?

google.com

睇左下source明啦- -
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章銘仔 » 2008-05-12, 17:52

焦蕉擺錯位,應該係
root
---includes/
---styles/prosilver.xml
---styles/prosilver/

styles
---styles/subsilver2.xml
---styles/subsilver2/
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-05-12, 17:54

補鑊完成。 :D
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Lemon233 » 2008-05-12, 17:54

初步改左下D source,
下版可能加入最後回覆的會員名稱。

我改左加入最新開主題同最後回覆,唔知啱唔啱,有冇白老鼠幫手試?

PS.template我唔識寫- -
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章bananasims » 2008-05-12, 17:55

銘仔 寫:焦蕉擺錯位,應該係
root

styles

唔覺有問題喎 =.=
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Lemon233 » 2008-05-12, 17:57

bananasims 寫:
銘仔 寫:焦蕉擺錯位,應該係
root

styles

唔覺有問題喎 =.=

我裝左幾個phpBB moddb既mod,佢地係咁擺(以你個mod為例):
root

templates
---prosilver.xml
---subsilver.xml
---prosilver/
---subsiliver/
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章bananasims » 2008-05-12, 17:58

等等先,我再 upload 個新既。
仲有,有個網站係有晒所有 function 既解釋,不過又唔見咗。 :|
bananasims
太陽會員

文章Lemon233 » 2008-05-12, 18:02

bananasims 寫:等等先,我再 upload 個新既。
仲有,有個網站係有晒所有 function 既解釋,不過又唔見咗。 :|

http://www.phpbobo.com/phpbbfiles/phpbb ... index.html
我去左呢度睇.........
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章銘仔 » 2008-05-12, 18:03

Lemon233 寫:
bananasims 寫:等等先,我再 upload 個新既。

http://www.phpbobo.com/phpbbfiles/phpbb ... index.html
我去左呢度睇.........

好康之物 :D
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-05-12, 18:04

以下問題已修複
  • ProSilver 範本修改應放到下方而非上方
  • 全部擺位更新
bananasims
太陽會員

文章Lemon233 » 2008-05-12, 18:06

等我試下我個改良版先XD
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章bananasims » 2008-05-12, 18:08

Lemon233 寫:等我試下我個改良版先XD
不如一齊開發呢個小插件丫,咁樣唔駛整 N 個版本出黎。
bananasims
太陽會員

文章Lemon233 » 2008-05-12, 18:10

哈,我亂改架,都未測試下,有機會同你合作真係我三生榮幸
另外,AUTHOR NOTES都仲係合埋一行- -
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章bananasims » 2008-05-12, 18:12

Lemon233 寫:

我諗住右邊加。
你有冇 MSN =.=? 有的話 ADD 我,bananasims@hotmail.com。
bananasims
太陽會員

文章銘仔 » 2008-05-12, 18:14

TEAM唔TEAM我玩 :lol:
頭像
銘仔
金星會員

文章Lemon233 » 2008-05-12, 18:15

Lemon233 寫:

我諗住右邊加。
你有冇 MSN =.=? 有的話 ADD 我,bananasims@hotmail.com。

我都諗到係右邊加。
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章銘仔 » 2008-05-12, 18:17

冇人理我... :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-05-12, 18:17

其實我有個 I-Circle Development Team(遲啲改名)
想唔想入?
bananasims
太陽會員

文章銘仔 » 2008-05-12, 18:19

bananasims 寫:其實我有個 I-Circle Development Team(遲啲改名)
想唔想入?

好N年既野 :lol:
頭像
銘仔
金星會員

上一頁下一頁

回到 [B1a] phpBB

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客